maanantai 15. joulukuuta 2014

motivaatiomaanantai - ulkonäkö

R: Aloitettiin viime maanantaina blogissa uusi postaussarja, motivaatiomaanantait! Viime viikolla kirjoitin täällä siitä, että mua motivoi liikkumaan se hyvä fiilis, joka treenin jälkeen tulee. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa vähän pinnallisemmasta aiheesta, nimittäin ulkonäöstä ja siitä, missä määrin ulkonäkö motivoi mua treenaamaan. Pakkohan se on myöntää, että mä treenaan myös siksi, että mun kroppa olisi hyvässä kunnossa. Se ei todellakaan ole ainut syy, eikä edes yksi tärkeimmistä, mutta käsi sydämmellä, kuka myöntää ettei koskaan treenatessa ajattele, miten se vaikuttaa ulkonäköön..?

 photo PC133952-001_zps55849014.jpg

Mä en treenaa siksi, että olisin laiha. Mun mielestä treenattu kroppa on kauniimpi kun langanlaiha. Mä en tykkää luisevista käsivarsista, vaan sellaisista, joissa näkyy edes vähän lihaksen muotoja. Mä en haluaisin myöskään laihoja jalkoja, vaikka ne saattaisivat jonkun mielestä näyttää kesällä paremmalta farkkushortseissa. Toisaalta, mä en halua että mun hauiksen ympärys on isompi kun monilla miehillä, enkä mä myöskään halua ostaa uusia housuja siksi, että vanhat ei mahdu enää kyykkäämisen jälkeen jalkaan. Mä tykkään sellasesta kultaisesta keskitiestä tässäkin asiassa. Mä treenaan, jotta mun kroppa näyttäisi vahvalta ja urheilulliselta. Sillon kun mun kroppa näyttää vahvalta ja urheilulliselta, mä myös tunnen oloni vahvaksi ja urheilulliseksi.

 photo PC134009_zpsa9e3d5ea.jpg
 photo PC133964-001_zps8f5b11cc.jpg

Kauneusihanteita on erilaisia, joten erilaiset ulkonäköön liittyvät asiat motivoivat erilaisia ihmisiä treenaamaan.  Yksi juoksee pitkiä lenkkejä, jotta kropassa ei olisi yhtään ylimääräistä rasvaa, toinen ei mene salille, jottei lihasta vahingossakaan tartu ja kolmas sen sijaan viettää tunteja salilla viikottain ja ihannoi isoja lihaksia. Mun mielestä yksikään syy liikkua ei ole huonompi kun toinen (paitsi jos puhutaan jostain syömishäiriöistä..), mutta sen olen huomannut, että itse pidän enemmän ulkonäöstäni sillon, kun edes jotain lihaksia on näkyvissä! Voi sitä ylpeyden aihetta, kun vanhoja kuvia katsoessa huomaan edistystä tapahtuneen. Ja voi niitä aamuja, kun vatsa on littana ja peiliin katsoessa näen vatsalihakseni! Oikeastihan mulle on ihan se ja sama, näkyykö mun vatsalihakset vai ei, mutta onhan se kiva huomata että ne lihakset ihan oikeasti on siellä! Se on merkki siitä, että treeni on mennyt perille - paremman fyysisen kunnon lisäksi saa treenistä "kaupan päälle" hyvän olon lisäksi omaa silmää miellyttävän kropan.

 photo PC133971_zpsfbad6347.jpg

Yksi hyvä motivaatio treeniin voi olla ulkonäkö - se että näyttäisi paremmalta omasta mielestä ja muiden silmissä. Se yksinään on kuitenkin mielestäni melko huono syy treenata. Veikkaisin, että ne, jotka treenaavat lähinnä siksi, että näyttäisivät hyvältä, lopettavat treenin helpommin kun ne, joiden suurimmat syyt treenata ovat jotain muita. En siis tiedä, mutta jostain syystä järkeilen näin. Ulkonäkö motivoi treenaamaan, joo myönnän sen, mutta kyllä itselläni ainakin ne suurimmat motivaattorit ovat jotain ihan muita - se hyvä olo, kehittyminen ja yksinkertaisesti se, että nautin treenistä. Mä ehkä suosittelisin ensin etsimään sen kuuluisan liikunnan ilon ja vasta sitten alkaa miettiä, miten se vaikuttaa omaan ulkomuotoon. En mä ainakaan jaksaisi esim. lenkkeillä vaan siksi, että pysyisin kunnossa (tai laihana), vaan teen sitä nykyään siksi, että nautin siitä ja haluan haastaa itseni.

Otin muuten nämä kuvat lähinnä motivaatioksi itselle. En ikinä olisi uskonut, että laitan tällaisia kuvia blogiin, mutta never say never. Ei mun kroppa todellakaan ole missään rasvattomassa supertimmissä kunnossa, mutta miten se voisikaan - herkuttelen monta kertaa viikossa, syön karkkia ja pizzaa. Tiedän ihan selkeästi, miten mun pitäisi syödä, jotta olisin paremmassa kunnossa, mutta ääh, elämä on niin lyhyt ja maailma on täynnä niin herkullisia ruokia. Mä tulen aina olemaan se tyttö, joka valitsee ennemmin jälkkärin kun timmit vatsalihakset! 

13 kommenttia:

 1. Vitsi sul on upee urheilullinen kroppa! :)

  VastaaPoista
 2. vauu sulla on kyllä nainen upea kroppa! <3 hattua nostan jokaiselle jolla on motivaatiota treenata, mie oon iha tajuton sohvapottu..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulle urheilu on aina ollut elämäntapa :)

   Poista
 3. Mä olen aina ollut aikamoinen herkuttelija, olen vieläkin. Olen kuitenkin alkanut kiinnittää huomiota mm. sokeriin, ja siihen kuinka epäterveellistä se oikeasti onkaan. Epäilen jopa, että joskus vuosien päästä siitä puhutaan kuin tupakasta nyt: että onpa se vaarallista, ja vaan "hassut" tyypit vetää sitä, ja että ei kyllä sais ihannoida sen käyttämistä :D Mitä olet mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että kaikki on nykyään epäterveellistä tai huonoksi terveydelle - sokeri, huonot rasvat (ja hyvätkin jos joltain kysytään..), vehnä (gluteeni), soija, maitotuotteet, saasteet jne, alkoholista ja tupakasta puhumattakaan.

   Mä en usko, että sokerista tulee koskaan yhtä paha asia kun tupakoinnista. Ai että kahviloissa ei enää saisi leivoksia joissa on sokeria, karkeissa ei olisi sokeria ja sokerin myyntiä alettaisiin peitellä kuten tupakan? Onhan niitä korvaavia makeutusaineita jne, mutta kuinka hyviä nekään on? Ihan mielenkiintoista toki nähdä, mihin kehitys kehittyy ;) Tupakkaa ja sokeria on muutenkin vähän hassu verrata, tupakkaa kun yleensä poltetaan säännöllisesti, monta kertaa päivässä. Monilla taas sokerin käyttö rajautuu yksittäisiin herkutteluhetkiin, ehkä viikottaisiin, ehkä päivittäisiin. Toki sokerin osalta kamalinta on piilosokeri - kaikki kun eivät tajua miten paljon esim. mehuissa tai jogurteissa voi olla lisättyä sokeria. Tupakkaa sen sijaan kukaan polttaa vahingossa ;)

   Mä muuten ehkä ilmaisin tekstissä tuon herkuttelun suhteen itseäni vähän huonosti, en mä mitään karkkia ja sokeria jatkuvasti mussuta! Ja piilosokerista olen tarkka. Saiko tekstistä sen kuvan, että ihannoin sokerin käyttämistä, kun sanoin että syön mielelläni jälkkärin? Mun herkuttelu tarkoittaa usein myös tuoretta leipää, itse tehtyä rahkaa tuoreilla marjoilla tai vaikka viinirypäleövereitä.

   Poista
  2. Hihi! Toi oli hyvä kärjistys. Olisikin aikamoista jos leivoksia myytäisiin "tiskin alta" :D

   En tarkoittanut sun ihannoivan sokerin käyttämistä, en tietenkään. Mutta asia mitä olen miettinyt paljon, on se että kun esim. bloggaajat(tai kuka vaan, ketä joku saattaa "ihannoida, tai fanittaa") laittavat herkkujen kuvia instagrammiin/blogiin tms, ja kirjoittavat että nyt herkuttelen tai palkitsen itseni nyt tällä, niin mitä se tarkoittaa. Minusta se tarkoittaa sitä, että sokerin käyttäminen ei ole kovinkaan vaarallista, ja sen käytölle voi antaa luvan(esim. lapset näkevät nämä asiat tosi mustavalkoisesti). Vähän samalla tavalla, kuin että bloggaaja ottaa kuvia joissa polttaa tupakkaa, ja kertoo että yrittää kyllä lopettaa. Siitä voi joku saada sen kuvan, että ei se ole niin vaarallista.

   Pakko vielä lopuksi tarkentaa etten missään tapauksessa syytä sua mistään, syönhän itsekin sokeria. Haluan vain kuulla mielipiteitä ja näkökulmia, koska aihe on nyt itselle ajankohtainen, eikä vain itseni vuoksi.

   Poista
  3. Ok ok, ajattelinkin että kirjoitinko jotenkin epäselvästi :D Mutta siis mun mielestä maailma olisi jotenkin sairas ja holhoava, jos bloggaajat tai muut eivät "saisi" laittaa edes herkkujen kuvia someen. Tai jos siitä pitäisi potea huonoa omaatuntoa. Onhan tupakka kuitenkin nykypäivänä ihan eri asia, joten ymmärrän että sitä paheksutaan. Mä laitan sillon tällöin kuvia myös viinilasillisista, enkä koe että siinä olisi mitään pahaa. En kuitenkaan kannusta ketään juomaan viiniä tai syömään herkkuja, vaan täälläkin puhun yleensä siitä, miten kohtuudella voi nauttia (lähes) kaikkea. Kohtuus on se sana, se pitäisi ymmärtää!

   Mutta herkut on herkkuja, ennemmin pitäisi lähteä siitä, että jokaisella opetettaisiin (ensisijaisesti kotona, myös koulussa) mitä on terveellinen ruoka ja millainen osa sokeri ja herkut on terveellistä ruokavaliota. Ja nimenomaan sitä kohtuutta tulisi korostaa, eikä tehdä mistään yksittäisestä asiasta tabua tai ehdotonta pahuutta. Holhoamisella ja sokerin pahaksi julistamisella tuskin saadaan tuloksia, tärkeämpää on se, että ihmisten tietämys asioista (tässä tapauksessa sokerin vaaroista) lisääntyy.

   Mielenkiintoinen aihe kyllä :)

   Poista
  4. Nimenomaan, tietoutta pitäisi lisätä. Se taitaa olla avainsana. Tai lause :D

   Poista
 4. OMG sun kroppa on täydellinen :) Itse aloitan uudestaan elämän tapa remontin personal trainerin kanssa.
  En enää uskalla yksin tehdä mitään koska selvästikkään en osaa sitä.Viimeksi liikkuminen meni lapasesta ja tein vääriä päätöksiä.Harmi etten uskonut ystäviäni kun ne varottelivat että kuljen ihan väärään suntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi on harmi että sulla kävi noin :/ Tsemppiä uuteen yritykseen, kannattaa yrittää löytää liikunnan ilo ja tasapaino siihen hommaan!

   Poista
 5. Tää oli tosi mielenkiintosta luettavaa! Varsinkin noi viimeset lauseet oli kun suoraan mun omasta suusta ;D Mäkin tuun kyl aina olemaan se tyttö, joka valitsee ennemmin ihanii herkkui kun ne timmit vatsalihakset. Siitäkin huolimatta, että liikunta on tosi lähellä sydäntä :) Sulla on kyl tosi sopusuhtanen ja kaunis kroppa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi liikunta ja herkuttelu eivät mitenkään sulje toisiaan pois, päinvastoin! Pitää syödä että jaksaa treenata ;)

   Poista