maanantai 29. joulukuuta 2014

motivaatiomaanantai - tapa

R: Mä olen ihan sekaisin päivistä, piti oikeen tarkistaa että onhan tänään maanantai. Mulla on enemmän sellanen lauantai-fiilis, mutta kyllä, nyt on maanantai! Ja maanantain kunniaksi vuorossa on taas motivaatiomaanantai.

 photo riikka4_zps2c11edcc.jpg

Tälleen joulun pyhien jälkeen huomaa, että yksi asia, joka mua motivoi liikkumaan ja treenaamaan on tapa. Joulun aikoihin tuli oltua neljä päivää poissa salilta, hikoiltua tuli ainoastaan yhden juoksulenkin verran. Kyllä neljän tai viiden päivän salitauon jälkeen sinne on jo ikävä! Ennen joulua olin melkeen viikon pois salilta, kun olin flunssassa ja kyllä tuntui sillonkin kivalta päästä taas tauon jälkeen treenaamaan. Monen päivän treenitauon aikana huomaa, miten paljon siitä hommasta tykkää. Tulisin oikeasti varmaan hulluksi jos en pääsisi pariin viikkoon ollenkaan treenaaamaan. Toki omaa kroppaa pitää aina kuunnella ja sairaana ei missään nimessä kannata treenata, mutta en pysty kuvittelemaan syitä, miksi terveenä olisin kauan treenaamatta. Sen lisäksi että nautin urheilusta, niin siitä on tullut myös tapa.

 photo riikka3_zpsf73f8adf.jpg

Liikunnanvihaajia tai "sohvaperunoita" voi olla vaikea motivoida treenaamaan sanomalla, että jossain vaiheessa siitä tulee tapa, elämäntapa, jota ilman ei osaa olla, mutta asiaa kannattaa miettiä. Mä en ole oikeastaan koskaan tehnyt mitään suurta numeroa treeneistäni (blogia ei lasketa ;)) tai en koe tarvetta jakaa treenikertojani sosiaalisessa mediassa, koska treenaaminen on mulle tapa. Urheilu eri muodoissa on ollut osa mun elämää lähes aina ja tulee hyvin todennäköisesti olemaan jatkossakin. Ei mun tarvitse tehdä isoa numeroa salille tai koristreeneihin lähtemisestä, tietenkin mä menen, jos niin on aiemmin päätetty. Okei, en mäkään mikään superihminen ole, kyllä muakin joskus väsyttää ja en jaksaisi, mutta sillon mietin sitä hyvää oloa, joka treenin jälkeen tulee ja josta kirjoitin täällä.

 photo riikka2_zpsa7229f47.jpg
Takki Everest, housut H&M Sport, kengät Nike

Mä toivon, että mahdollisimman monet ihmiset oppisivat, että urheilusta voi tulla osa elämää, vaikka siitä ei aina niin paljon nauttisikaan. Kyllähän koulussakin pitää käydä vaikkei se olisi kivaa ja hampaat pitää pestä iltaisin, vaikka väsyttää. Miksei urheilusta voisi tulla samanlainen tapa, kun vaikka siivoamisesta? Tuskin kukaan nauttii vessan pesemisestä ja silti sen säännöllisesti tekee? Miksei liikunnasta ja vaikka edes viikottaisista kävelylenkeistä voisi tulla samanlainen tapa? Se on sentään oman hyvinvoinnin parantamista.. En mä tarkoita, että hampaat irvessä pitäisi tehdä jotain, mistä ei nauti, mutta uskon, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan liikkua. Kävelylenkki, kotijumppa, hölkkälenkki luonnossa, tanssipelin pelaaminen pelikonsolilla - vaihtoehtoja löytyy. Ehkä jossain vaiheessa se aloittaminen ei olekaan enää niin vaikeaa.

Tsemppiä kaikille vuoden viimeisiin treeneihin!

6 kommenttia:

 1. Tätä postausta kaipasinki.Eilen jumppasin pitkästä pitkästä aikaa ja aluksi masennutti kun en enää kyennytkään tekemään vaativimpia liikkeitä.Harmittaa että joudun taas alottaa alusta ja kunto on rohmahtanut täysin.Tästä sain lisäpuhtia.Tälläsiä lisää niin mäkin saan taas itseni huomenna liikenteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Kyllä se kunto siitä paranee varmasti, tsemppiä!

   Poista
 2. Motivaatio maanantai lähtenyt hyvin käyntiin, puolen vuoden tauon jälkeen salikortti palautettu taas taskun pohjalle, toivotaan että palautuisi taas tavaksi siis.. :) ps. Huippu postaussarja tämä motivaatio maanantai!!

  VastaaPoista
 3. Neljä viikkoa flunssaisena ja liikuntakiellossa oli todellakin ihan tuskaa! Eilen kävin vetämässä kunnon treenin ekaa kertaa varmaan kuukauteen ja sen kyllä tunteekin, ihan jokaikisessä lihaksessa :D Nyt vaan pidän peukut pystyssä että ärsyttävä flunssa tosiaan pysyy poissa, jotta pääsis taas totuttuun treenitahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon :D Mä tulisin hulluksi.. Juu peukut pystyssä täälläkin, tsemppiä ;)

   Poista