maanantai 8. joulukuuta 2014

motivaatiomaanantai - hyvä olo

R: Me päätettiin Jennan kanssa aloittaa täällä blogissa uusi postaussarja, motivaatiomaanantait! Maanantaihan menee vähän samaan kategoriaan tammikuun alun kanssa, on helppo päättää että sitten maanantaina alan kiinnittämään huomiota ruokavalioon, menen salille tai lopetan tupakoinnin. Onhan se toki parempi aloittaa terveellisempi elämä maanantaina kun ei ollenkaan, mutta miksi sen pitää olla just maanantai? Sama uuden vuoden lupausten kanssa, ehkäpä voisit sen sijaan, että päätät aloittaa tammikuussa lenkkeilyn, aloittaakin sen jo nyt? Mutta, koska maanantai on siis tunnetusti hyvä päivä jakaa motivaatiota, ajattelin kirjoittaa ensimmäisen osan postaussarjaan.

Ideana on joka maanantaina jakaa jokin asia, joka motivoi meitä (tai toista meistä) treenaamaan tai elämään terveellisesti. Mua motivoi treenaamaan ehkä eniten se hyvä olo, joka treenin jälkeen tulee. Kliseistä ehkä, mutta niin totta. Mitä hullumpi, rankempi tai pidempi treeni, sitä parempi fiilis sen jälkeen on. Mitä enemmän hikeä on lentänyt, sitä parempi fiilis on.

 photo P1012920_zps7ad3b784.jpg

Se tunne, kun saa rankat koristreenit päätökseen, on ihan mieletön. Tai pelin jälkeen, kun tietää antaneensa kaikkensa ja on ihan loppu. Arvatkaa muuten, mistä hauskasta asiasta tiedän että olen antanut kaikkeni? Mun tekee mieli ananasta ja jotain hiilihapollista juomaa! Näin on ollut oikeasti jo varmaan kymmenen vuotta ja en tiedä mistä se johtuu! Jääkylmä cola zero maistuu niiin hyvältä rankan treenin jälkeen.

 photo P1013012_zps48cb5920.jpg

Ei treenin tietenkään aina tarvitse olla mikään rankka, että siitä tulee hyvä olo. Joskus hyvä fiilis tulee kevyestä juoksulenkistä, jollain varmaan pelkkä pitkä kävelykin riittää piristämään ja tuomaan sen hyvän olon ja hyvän fiiliksen. Oikeasti, yleensä liikkuminen ja urheilu antaa enemmän, kun ottaa. Se on oikeasti niiiin kliseistä, mutta niin totta, että treenistä saa hurjasti energiaa. Mulla on joskus sellaisia päiviä, että istun vaan lamaantuneena tietokoneella tekemässä hommia koko päivän ja illalla ei jaksaisi lähteä mihinkään. Mutta yleensä kuitenkin aina lähden, treenaan, ja treenin jälkeen energiaa on vaikka muille jakaa! Yleensä alankin treenin jälkeen esim. siivoamaan päivän aikana unohtuneita pieniä juttuja tai järjestelemään asioita, jotka ennen treeniä tuntuivat jotenkin ihan ylitsepääsemättömän vaikeilta ja rankoilta.

Treeni ei anna pelkästään energiaa, vaan yleensä treenin jälkeen olo on muutenkin parempi ja iloisempi. Muistan lukeneeni jostain, että jonkun tutkimuksen mukaan liikunnalla voitaisiin hoitaa lievää masennusta! Ja en yhtään ihmettele, ainakin normaaliin arkielämään liittyvät huolet ja murheet on helppo purkaa lenkkipolulle tai salille.

 photo P1012864_zpseb464a92.jpg
Kuvituksena piristykseksi kesäisen värikkäitä treenikuvia

Jos treenimotivaatio ei ole huipussaan ja pimeys väsyttää, niin kannattaa silti lähteä liikkumaan.  Kannattaa tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä. Jos kalenterissa lukee salitreeni, mutta sinne ei huvita mennä, niin mene vaikka lenkille. Eikä aina ole pakko edes juosta! Voi mennä reippaalle kävelylle tai tehdä vaikka porrastreenin. Päätä lähteä edes 20 minuutin lenkille, sen jälkeen tulee jo niin hyvä fiilis, että ehkä innostut tekemään pidemmän lenkin tai vaikka vähän lihaskuntoa vielä kotoa? Varmasti fiilis ainakin on loppuillan parempi kun sillon, jos olisit vaan jäänyt kotiin. Jos sohva vetää puoleensa, niin yritä silti muistaa miten hyvä fiilis treenin jälkeen on!

Energistä maanantaita ja treeni-iloa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä! Toivottavasti näistä postauksista saa vielä lisä inspiraatiota. :) Se ei olis ikinä pahitteeksi!

    VastaaPoista