maanantai 22. joulukuuta 2014

Motivaatiomaanantai - Energiaa!

J: Hei, tänään on taas motivaatiomaanantai! Ulkona on pimeää, joulukin on jo ihan täällä ja paljon olisi vielä hommaa ennen aattoa. Jostain pitäisi kaivaa vähän motivaatioita viimeisiin treeneihin ennen joulua.. Riikka kirjoitteli pari viikkoa sitten hyvästä olosta ja viime viikolla ulkonäöstä. Mä voisin allekirjoittaa myös nuo molemmat - hyvä olo ja ulkonäkö ovat tärkeitä syitä, miksi treenaan. Yksi syy on treenata on myös siitä saatava energia, joka auttaa jaksamaan arjessa. En tiedä miten muilla menee, mutta mä olen ainakin huomannut, että usein ennen treeniä saattaa vähän laiskottaa ja sohvannurkka tuntuu huomattavasti paremmalta idealta kuin vaikka lenkki sateisella kelillä.. Kun kuitenkin saa itsensä raahattua liikkeelle, on olo ja energiataso aivan erit kuin ennen liikuntaa!

 photo jenna16_zps686273e0.jpg
 photo jenna36_zpsac7d513d.jpg
Takki & housut Asics, panta David & lenkkarit Nike

Mä tykkään treenata aamuisin. Silloin yleensä herään ajoissa, syön aamiaisen ja lähden salille. Sieltä kotiin tultua syön vähän lounasta ja alan sitten hommiin, on kyseessä sitten kouluhommat tai vaikka kotityöt. Jos taas en mene salille, avaan aamiaisen jälkeen koneen ja päiväni menee aika pitkältä näin kuin tässä postauksessa ;) Viikonloppuisin saatan monesti lähteä pitkien yöunien jälkeen aamukävelylle ihan vaan sen takia, että tiedän sen jälkeen olevani paljon energisempi. Liikuntahan vaikuttaa tutkitusti positiivisesti mielialaan ja auttaa jaksamaan arjessa. En kyllä ihmettele näitä tutkimustuloksia - olen aivan samaa mieltä!

Tietenkin jos nukkuu liian vähän ja syö huonosti, ei liikunnasta saatavasta energiasta ole paljon hyötyä. Lisäksi jos liikkuu liian rasittavasti, ei pidä lepopäiviä tai kevyempiä viikkoja lainkaan, saattaa kaikki energia mennä siihen liikuntasuoritukseen ja sen jälkeen olla vaan entistä väsyneempi. Kohtuus siis kaikessa! Kannattaa myös aina ajoittaa liikkuminen alkuiltaan, että jää tarpeeksi aikaa palautumiseen ennen nukkumaanmenoa. Mä tiedän hyvin, että aina se ei ole mahdollista. Meillä esimerkiksi loppuu koristreenit yhtenä iltana vasta puoli yhdeksän ja monesti olen sen jälkeen pyörinyt sängyssä vielä kahdeltatoista..

 photo jenna54_zps39d81c21.jpg
 photo jenna26_zpsa9e3f14d.jpg

Ajattelin nytkin raahautua tästä salille katsomaan, moniko jaksaa treenata vielä ennen joulua! Saa nähdä miten itse jaksaa, otin meinaan viikonloppuna varaslähdön jouluun. Syötiin Teemun kanssa jouluruokia, avattiin lahjat (sain vaikka mitä kivaa!!), syötiin joulusuklaata ja katsottiin Saiturin joulu. Luulisi ainakin, että tällaisella tankkauksessa jaksaa vetää leukoja ;) Toivottavasti saisin imettyä salilta itseeni sen verran energiaa, että jaksan tehdä tänään viimeiset tonttuhommat valmiiksi..

Energistä maanantaita kaikille! Moniko ehtii/jaksaa treenata vielä ennen joulua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti