keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kokemuksia soijaproteiinista?

J: Teemu yllätti yhtenä päivänä tulemalla kotiin Leaderin soijaproteiini mukanaan. Mun opit ovat vissiin menneet aika hvyin perille, sillä olen viime aikoina puhunut paljon maidottomasta ruokavaliosta ja siitä, että pitäisi hankkia joku proteiinilisä ruokavalion tueksi. Soijaproteiini, varsinkaan tuo maustamaton, ei kuitenkaan olisi ollut ensimmäisenä mielessä, mutta innolla otin sen vastaan. Eilen sitten testasin sitä ensimmäistä kertaa. Tein meille iltapalaksi smoothiet ja voin kertoa, että oli pahaa! :D Laitoin desin tuota protskujauhetta, neljä desiä vettä, ananasmurskaa ja mustikoita. Olen tehnyt samanlaista rahkalla ja ajattelin, että ei voi mennä kovin pahasti pieleen.. Voi, kuinka väärässä olinkaan!

 photo _MG_7297_zpsa14eb5ad.jpg
 photo _MG_7298_zpsab134b6f.jpg

Nyt kaipasin jotain HYVIÄ vinkkejä, miten maustamatomanta soijaproteiiniä voisi käyttää. Onko siitä mahdollista edes tehdä hyvää smoothieta? Bongasin jostain jo yhden lettureseptin, sitä tekisi mieli testata heti tänään.. Mä kyllä uskon, että siihen makuun tottuu pikkuhiljaa. Esimerkiksi spiruliinakin oli ensimmäisellä kerralla aivan kamalan makuista, mutta nykyään menee hyvin alas. Kuitenkin olisi kiva syödä jotain hyvän makuista, kun kerran syö. Kuulen mielelläni, jos teillä on jotain hyväksi todettuja reseptejä. Eli ohjeita ja vinkkejä tulemaan kiitos!;)

4 kommenttia:

 1. Mä käytän maustamatonta heraproteiinia, mutta voisin kuvitella, että nää maistuu edes etäisesti samalta kuin tuo soijaproteiini. Itse laitan _aina_ puolikkaan banaanin smoothieen, jotta maku on parempi. Sitten reilusti marjoja & joku ruokalusikallinen maapähkinävoita. Toimii ainakin sen maustamattoman heran kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hera on parempaa :D Tein eilen smoothien banaanilla ja se kyllä vei sitä makua vähän pois! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. en suosittele soijaa ollenkaan :( http://minnaoinaala.blogspot.fi/2012/11/miksi-ei-soijaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen tietoinen soijan haitoista käydystä keskustelusta. KAIKESSA on nykyään jotain pahaa. :/ Ei sitä enää tiedä, mitä uskaltaa suuhunsa laittaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kohtuus kaikessa :) Syön soijaa kuitenkin niin pieniä määriä, että tuskin se on sen enempää haitaksi, mitä vaikka maito olisi.. Ehkä ensi kerralla testaan vaikka riisiproteiiniä.

   Poista