maanantai 10. marraskuuta 2014

kaikki tiet vievät...

R: Roomaan! Roomassa oli kauniita rakennuksia ja historiaa joka puolella. Ikinä ei tiennyt, millainen piazza, suihkulähde tai vanha kirkko kadun kulman takana odotti. Me käytiin katsomassa tunnetuimpia nähtävyyksiä - olihan se siistiä nähdä omin silmin sellaisia rakennuksia, joita on ihastellut ensimmäistä kertaa jo ala-asteen historian kirjoissa.

 photo roomat3_zps0aa11620.jpg
 photo roomat6_zps0e481a31.jpg
 photo roomat4_zps3d6e9f8f.jpg
 photo roomat5_zps7de3e0a5.jpg
 photo rooma15_zpsc69ed604.jpg
 photo roomat2_zps4a49a0ba.jpg
 photo roomat1_zpsad93bb0d.jpg
 photo rooma14_zpsa6fe6c79.jpg
 photo Roomalokakuu2014-001_zps43f6f70e.jpg

Monilla tulee Rooman nähtävyyksistä varmaan ensimmäisenä mieleen Colosseum, niin mullakin. Käytiin yhtenä iltana ihastelemassa Colosseumia jo iltavalaistuksessa ja palattiin seuraavana päivänä valoisaan aikaan. Sisälle ei ehditty, vaikka mielenkiintoista olisi varmasti ollutkin, mutta ehkä ensi kerralla sitten.. Colosseumin edustalla oli muuten ehkä eniten ärsyttäviä kaupustelijoita. Tiedättekö muuten mikä on selfie-keppi? No sellainen elintärkeä kapistus, keppi, jonka päähän voi kiinnittää kameran, jotta selfien ottaminen olisi helpompaa. Niitä keppejä kaupiteltiin Roomassa ihan joka paikassa. Jouduttiin reissun aikana sanomaan varmaan sadoille kauppiaille no thanks. Tai okei, myönnän, se thanks unohtui siinä vaiheessa kun kymmenes kaupustelija tulee kymmenen minuutin sisällä kaupittelemaan selfie-keppejään.

 photo rooma7_zpsae7ab293.jpg
 photo rooma10_zpsc7fcb47c.jpg
 photo rooma8_zps23452d54.jpg
 photo rooma9_zpsa9b92a0a.jpg
 photo rooma13_zps5bc8b7eb.jpg
 photo rooma12_zps1cf66999.jpg
Jenna olisi voinut ostaa selfie-kepin..

Jos Roomasta pitäisi keksiä jotain negatiivista sanottavaa, niin se olisi nuo kaupustelijat. Niitä oli joka paikassa ja ne myivät kaikkea mahdollista. Toki suurin osa uskoi heti kun kieltäytyi, mutta joukkoon mahtui myös muutama rasittavampi tapaus.. Jotenkin säälittävää, että jonkun pitää tehdä sellaista elääkseen.

Seuraavassa postauksessa kurkataan Vatikaaniin, kuvia sieltäkin on niin paljon, etten viitsinyt laittaa niitä kaikkia tähän samaan postaukseen. Nyt aurinkoisista kuvista harmaaseen todellisuuteen ja gradun pariin. Mun viikosta tulee muuten ihan mielettömän kiireinen, joten en tiedä ehdinkö ihan normaaliin tapaan bloggailemaan. Pitäisi normaalin gradun kirjoittelun ja treenailun lisäksi istua yksi päivä graduseminaarissa, keskiviikko kuluu Helsingissä ja perjantaina illalla on taas peli. Ja viikonloppuna muutto! Eli kaikki vapaa-aika taitaa kulua muuttolaatikoita täytellessä.. Onneksi ajatus uudesta asunnosta auttaa jaksamaan. Palaillaan, heippa!

4 kommenttia:

 1. Apua en tiennyt, että otit tollasen kuvan musta :D Haha, selfie-keppi olis kyllä hyödyllinen..

  VastaaPoista
 2. Voi Rooma, kaunein kaupunki ikinä. Mutta ne kaupustelijat on oikeesti niin ärsyttäviä ja sit ku saa vielä pelätä että lompakko lähtee kävelemään samalla kun ne kaupittelee ruusuja... Ettekä muuten missanneet mitään, kun ette käyneet Colosseumissa sisällä, se paremmin säilynyt ja mahtipontisempi ulkoapäin. Ja aina ihan täynnä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Onneksi tavarat pysyi tallessa vaikka kaupustelijoita riitti.. Ja hyvä tietää ettei missattu mitään :)

   Poista