keskiviikko 12. marraskuuta 2014

juhlakauden avaus Eskimon kanssa

R: Pääsin tänään hetkeksi eroon gradu- ja muuttostressistä, kun suunnattiin Jennan kanssa Helsinkiin Eskimon ideapäivään - talven ja joulun juhlakauden avaukseen. Muuttostressi unohtuikin hetkessä, viimeistään siinä vaiheessa kun kilisteltiin jo ennen puoltapäivää skumpalla. Tämä taitaa olla sitä kuuluisaa arjen luksusta? ;)

 photo eskimo1_zpseedad96c.jpg
 photo eskimo3_zpsde1c3ba5.jpg
 photo eskimo9_zps793bce2a.jpg

Päästiin päivän aikana kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyen (Sami Tallbergin villiruoka-aihe oli ihan super mielenkiintoinen) ja tietenkin päästiin myös maistelemaan jouluisia ruokia. Ruoat oli ihania! Varsinkin karitsan paahtopaisti oli ihan tajuttoman hyvää ja omenaselleri-salaattia haluaisin itsekin tehdä joulupöytään. Naureskeltiin siinä syödessä, että kyllä tuo lounas tavalliset arkilounaat ja yliopiston ruokaloiden lounaat voitti ihan mennen tullen. Ruoan kanssa saatiin maistella myös Fondbergin kauden viinejä.

 photo PB123114_zpsd113206e.jpg
 photo eskimo4_zps22d5e5a8.jpg
 photo eskimo5_zpsa9128bc1.jpg
 photo eskimo6_zps77a3d490.jpg

Jälkiruoat maistuivat myös - tottakai. En tiedä miten noi suklaakonvehdit oli tehty tai mitä niissä oli, mutta ne olivat ihan tajuttoman hyviä! Korkkasin tänään myös glögikauden, tarjolla oli tosi hyvää omenaglögiä. Siinä jouluisia herkkuja maistellessa tuli jo hetkeksi ihan jouluinen fiilis, saako jo alkaa ostella lahjoja? Jouluvalot (vai pitäisikö sanoa talvivalot?) aion ainakin laittaa heti kun päästään muuttamaan uuteen asuntoon.

 photo _MG_7032_zps34d52aef.jpg
 photo _MG_7080_zpsdc8b375f.jpg
 photo eskimo7_zps7e75fdb8.jpg

Paikalla oli myös huippubarista Kalle Freese, joka vaikutti ihan mielettömän kunnianhimoiselta ja lahjakkaalta tyypiltä. Ja joka teki hyvää kahvia! Saatiin hyviä vinkkejä paremman kahvin valmistukseen - pakko myöntää että kaadan itsekin kahvin keittimeen aina kahvipannulla ja ostan joskus ihan hävyttömän huonoa kahvia, koska se on halpaa.. Pitäisi yrittää muistaa, että maailma on täynnä hyviä kahveja, joten miksi tyytyä huonoon?

Oli siis kokonaisuudessaan oikeen inspiroiva ja mukava päivä, oli mukava päästä juttelemaan  Eskimon väen ja muiden bloggaajien kanssa sekä tietenkin maistelemaan kaikkia tarjolla olleita herkkuja! Iltapäivällä ehdittiin vielä käydä muutamassa kaupassa, mutta lopulta Kluuviin avattu XXL oli ainut, josta jotain löytyi. Ja sieltäkin vaan syötävää, joten melko ruokapainotteinen päivä meillä taas.. ;) Kuinka moni teistä on jo korkannut glögikauden?

8 kommenttia:

 1. Todella ihania kuvia :) Tälleen nälkäisenä voisin melkeen nuolla näyttöä :D
  Asutteko muuten Jenna kanssa yhdess ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahahaa, ei asuta :D :D Meillä molemmilla on kyllä ihan omat elämät, vaikka blogissa usein kirjoitellaankin niistä asioista, joita tehdään yhdessä.

   Ja kiitos!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Kiva, että kävitte Jenna ja Riikka. Terveisin eskimolaiset

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi näitä herkkuja. Hiukan jo himoitsin näitä ig-kuvissakin! Itse avasin glögikauden pari viikkoa sitten, kun se on vaan niin hyvää, ettei jaksa jouluun saakka oottaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu menee niin nopeasti ohi, että senkin takia on hyvä aloittaa glögikausi ajoissa ;)

   Poista
 4. Se on muuten aina yhtä luksusta, kun pääsee kilistämään ennen puoltapäivää :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta :) Varsinkin kun se tapahtuu arkena ;)

   Poista