sunnuntai 26. lokakuuta 2014

vitamiineja purkista - joo vai ei?

R: Koko vuoden pimein ja samalla ehkä masentavin aika on pian täällä! Perinteisesti lokakuun loppu ja marraskuun alku ovat ainakin itselläni olleet ne kaikista vaikeimmat. Ulkona on pimeää ja synkkää, aurinko saattaa pysytella piilossa monta päivää. Syksyn värit ovat poissa, eikä lunta ole vielä satanut. Mä itse yritän "selvitä" tästä vuodenajasta pitämällä itseni kiireisenä ja tekemällä kaikkia kivoja juttuja, joista oikeasti tykkään. Urheilen säännöllisesti, näen kavereita ja kokkaan paljon! Syksyisin mä leivon aina paljon enemmän kun muulloin, syksy on parasta aikaa leipoa  vaikka omenapiirakkaa ja sienipiirakkaa. Ja mikä piristäisi paremmin, kun vuoden ensimmäiset joulutortut? Niitä saa leipoa viimeistään marraskuun alussa!

 photo kampanja1_zpsaeb2ce5f.jpg
 photo kampanja2_zps0623af2f.jpg

Jos kuitenkin tuntuu, ettei pimeyden ja synkkyyden vuoksi jaksa tehdä oikeen mitään, kannattaa miettiä, saako ravinnosta tarpeeksi vitamiineja. Riittävä vitamiinien ja hivenaineiden saanti autta jaksamaan pimeässä ja kiireisessä arjessa! Jos sairastaa marraskuussa kolmatta kertaa syysflunssaa ja jos koko ajan väsyttää, kannattaa harkita vitamiinien lisäämistä ruokavalioon. Perustana tulee tietenkin olla terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, mutta joitan vitamiinejä on silti hyvä popsia purkista. Monet suomalaiset kärsivät varsinkin D-vitamiinin puutteesta, joka saattaa aiheuttaa väsymystä ja joka saattaa olla monen sairauden taustalla. Luin jostain, että ihminen ei välttämättä tunnista D-vitamiinin puutetta, monet saattavatkin ajatella saavansa ruokavaliostaan tarpeeksi D-vitamiinia, mutta totuus onkin toinen.

 photo kampanja3_zps10b6ccfd.jpg
 photo kampanja4_zpsb9074985.jpg

Erilaisia vitamiineja ja ravintolisiä on markkinoilla mielettömän paljon, joten voi olla vaikea tietää mitä itse tarvitsisi tai mistä itselle saattaisi olla eniten hyötyä. Onneksi Minisun on lanseeranut hauskan Vitamiini-koneen, jossa jokainen voi testata, mikä Minisun-vitamiini sopii itselle! Vitamiinikoneeseen annetaan joitan perustietoja ja vastataan muutamaan elämäntapoihin liittyvään kysymykseen, jonka jälkeen näkee, mitä Minisun-tuotteita sinulle suositellaan. Samalla voi muuten osallistua myös arvontaan, jossa voi voittaa vuoden vitamiinit.

Testasin itsekin Vitamiini-koneella, mitkä vitamiinit sopivat minulle. Tulokseksi sain ylläolevat tuotteet, jotka sainkin Vermanilta testiin. Super Defencen avulla vastustuskyvyn pitäisi ainakin olla nyt hyvä, yhdessä pienessä purutabletissa on C- ja D-vitamiiniä, sinkkiä ja auringonhattu-uutetta. Se Bilbaon-reissun jälkeinen kestoflunssa oli niin rasittava, että aion jatkossakin sairastaa maksimissaan sen yhden flunssan vuodessa. Mulla on onneksi hyvät geenit ja en tule helposti kipeäksi, joten niiden ja vitamiinien ansiosta pysyn toivottavasti taas vähintään vuoden terveenä. Syöttekö te jotain vitamiineja?

Postaus toteutettu yhteistyönä Vermanin kanssa

2 kommenttia:

  1. Kyllä mä vaan otan jotain pore-monivitamiineja ainakin ja yritän välillä muistaa vähän muitakin! Kyllä muuten helposti huomaa, että alkaa väsyttää ja tulee kipeäksikin helpommin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu totta :) Ei niistä vitamiineista haittaakaan ole!

      Poista