tiistai 7. lokakuuta 2014

odotuksen arvoinen elokuva

R: Kolmas kerta toden sanoo piti hyvin paikkansa, kun yritin päästä katsomaan Gone Girl -elokuvaa. Alunperin mun oli tarkoitus käydä katsomassa se jo lehdistönäytöksessä, mutta tuli mutkia matkaan ja en päässytkään lähtemään Helsinkiin. Toinen yritys oli sunnuntaina, kun oltiin Jannen kanssa varattu liput elokuvan päivänäytökseen Turussa. Teknisten ongelmien takia elokuva kuitenkin jouduttiin keskeyttämään ja aloitus venyi niin paljon, ettei muiden suunnitelmien vuoksi voitu jäädä odottamaan saadaanko leffa ja tekstit pyörimään oikein.  Saatiin kuitenkin uudet liput ja lopulta eilen pääsin näkemään elokuvan, kun suunnattiin Jennan kanssa maanantai-illan piristykseksi leffaan.

Gone Girl on David Fincherin ohjaama trilleri, joka perustuu Gillian Flynnin menestysjännäriin Kiltti tyttö. Elokuvaa kuvaillaan Finnkinon sivuilla näin:

Nick Dunne (Ben Affleck) ilmoittaa viidentenä hääpäivänään kauniin vaimonsa Amyn (Rosamund Pike) kadonneen. Poliisin ja jatkuvasti kasvavan mediahuomion puristuksissa Nickin rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla. Pian hänen lukuisat valheensa ja outo käytöksensä saavat kaikki kysymään saman synkän kysymyksen: tappoiko Nick Dunne vaimonsa? 

 photo gonegirl1_zps2820ae28.jpg

No tappoiko Nick vaimonsa? Sitä me jännitettiin eilen lähes kahden ja puolen tunnin ajan. Mä tunnetusti tylsistyn helposti pitkien elokuvien aikana, usein tuollaiset yli kahden tunnin elokuvat olisivat mun mielestä parempia vähän tiiviimmässä muodossa. Ennen elokuvan alkua kauhistelinkin, että pysynkö hereillä koko ajan ja monestikohan joudun vilkuilemaan kelloa.. Onneksi sitä pelkoa ei ollut! Elokuvan juoni eteni koko ajan ja odottamattomat käänteet tekivät elokuvasta katsomisen arvoisen. En viitsi kamalasti yksityiskohtia paljastaa, mutta sanotaan näin, että ei elokuvan aikana ainakaan tylsistymään päässyt.

Elokuvan yksityiskohdat ja roolihahmot oli jotenkin tosi onnistuneita, hauskan lisän toi mun mielestä se, että miespääosan näyttelijä eli "Nick" oli kaksonen ja elokuvassa kuvattiinkin hauskasti kaksosten läheistä suhdetta. Ja muutenkin ihmissuhteita kuvattiin mielenkiintoisesti - mitä sinä tiedät kumppanistasi? Koska en ole mikään elokuvakriitikko, en ala sen enempää pohtia elokuvan tarkoitusta, toteutusta tai juonenkäänteitä. Mutta jos olisin elokuvakriitikko, antaisin tälle ainakin ****+. Eli lähes viisi tähteä! Suosittelen siis ehdottomasti kaikille, kyllä tämä mulla ainakin nousi vuoden parhaimpien leffojen kärkeen ja mä sentään katson melko paljon elokuvia. Aloin elokuvan jälkeen miettiä, pitäisikö seuraavaksi lukea tämä kirjana..

Elokuvan tarjosi SF Film Finland.

4 kommenttia:

 1. Mäkin diggasin leffasta, ja myös kirjasta. :) Ja ei tosiaan tuntunut liian pitkältä leffalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ollut kyllä yhtään pitkä, vaikka aluksi pelkäsin :) Pitääkin lukea tuo kirja pian!

   Poista
 2. En ole kattonut leffoja pitkään pitkään aikaan. Johtuen siitä ,ettei aika vaan riitä.
  Olen mielummin käyttänyt illan/yön vapaa- ajan lueskellen kirjoja tai katsellut vanhoja sarjoja netfliksistä. :D-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa.. Mä tykkään viikonloppuisin katsoa leffaa, usein tuleekin katsottua yksi viikossa!

   Poista