torstai 9. lokakuuta 2014

mistä lisää liikkuvuutta?

R: Olen viime aikoina pohtinut paljon kehonhuoltoon liittyviä asioita ja miettinyt että pitäisi.. Pitäisi käydä hierojalla ja ottaa se tavaksi, pitäisi venytellä vieläkin enemmän, pitäisi aloittaa jooga tai pilates..

Mähän olen siis maailman kankein ihminen, kuten olen ennenkin kertonut (todistusaineistoa kuvissa..). Ja olen niin kyllästynyt tähän kankeuteen! Muistan kun liikuntatesteissä aina yläasteella ja lukiossa sain melkeen kaikista muista testin osioista kiitettävän, mutta eteentaivutuksesta, siis siitä mikä mittasi liikkuvuutta, sain aina jonkun heikoimman mahdollisen arvosanan.. Lukiossa tein liikuntadiplomin ja muistan kun tehtiin sitä varten testejä, olisin saanut arvosanaksi 5 (asteikolla 1-5), mutta huonon liikkuvuuden vuoksi arvosanaksi tuli 4. Tavallaan vähän epäreilua. Mä en yksinkertaisesti voi sille mitään että olen näin kankea.

 photo kankea1_zps8759ef7c.jpg

Sillon lukiossa liikunnanopettaja käski venytellä, kyllä se siitä. No voin kertoa, että ei se pelkkä venyttely auta. Tai ei se tilannetta pahennakaan, mutta.. Mä kyllä venyttelen, joskus tosin aktiivisemmin ja joskus vähemmän aktiivisesti.. Venyttelen "oppikirjojen mukaisesti" aina nopeasti treenin jälkeen ja usein pidempään esim. iltaisin televisiota katsoessa. Rullailen myös säännöllisesti.  Tiedän että esim. pilates tai jooga saattaisi auttaa ja parantaa liikkuvuutta, mutta niin turhauttavaa mennä jonnekin tunnille, kun ei pääse lähellekän niitä asentoja, missä pitäisi olla. Mä olen muutaman kerran ollut pilateksessa ja sillon ohjaaja ei ainakaan mitenkään huomioinut meitä ei niin venyviä. Olisin kaivannut jotain "tämän voi myös tehdä näin" -opastusta. Onhan niitä aloittelijoiden ryhmiäkin varmaan, sellainen saattaisi sopia mulle. Pitäisi vaan ihan oikeasti ottaa aikaa ja mennä jollekin alkeiskurssille.

 photo Riikanpuhelinkuvat201422_zps79c679ec.jpg

Mulle tämä venyttely tai esim. pilatestunnille meneminen on ehkä vähän sama kun jollekin lenkille lähteminen. En haluaisi tehdä sitä, koska se ei ole kivaa, koska olen huono siinä ja tunnen olevani pois mukavuusalueeltani. Pitäisi vaan siirtyä pois siltä mukavuusalueelta.. Tiedän toki että ei tämä mun kankeus kuitenkaan mikään maailman suurin ongelma ole, vaikka mun selkä on kankea, niin ei se kuitenkaan koskaan ole kipeä tai muutenkaan haittaa normaalia elämää. Treenipuolella se tosin haittaa - tiedättekö esim. crossfitissä yleisen toes to bar liikkeen?  Mä en varmaan ikinä pystyisi siihen.

Onko siellä ruudun toisella puolella kohtalotovereita? Entä osaisitteko suositella jotain hyvää, kohtuuhintaista Turkulaista (urheilu)hierojaa?

6 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa tässä vuosien saatossa kangistunut aika kivasti, vaikka aina olen venyttelystäkin tykännyt. Nyt syksyllä testasin meidän salilla liikkuvuus -tunteja ja oon niin koukussa. Viime sunnuntaina huomasin, että mähän venyn jo melkein spagaattiin tällai kymmenen vuoden tauon jälkeen! :D Siellä ajattelin nyt sinnikkäästi jatkaa käymistä niin saa treeneistäkin taas irti ihan eri tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina ollut yhtä kankea :D Jopa lapsena.. Jotkut liikkuvuus-tunnit saattaisi kyllä toimia mullakin, mutta kamalan iso kynnys mennä sellaiselle. Tsemppiä spagaattin ;)

   Poista
 2. Mä olen tosi kankea, joskus nuorempana olin vähän notkeampi. Pilateksesta en saanut oikein mitään irti, lähinnä turhautti se hengittelyn kontrollointi. Meidän jumppaseurassa on liikkuvuutta lisäävä tunti ja kokeilen, jos siitä olisi säännöllisesti käytynä jotain hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet taitavat vanhemmiten "kangistua", mä olen kyllä aina ollut yhtä kankea.. Joku tollanen liikkuvuus-tunti voisi sopia mulle :)

   Poista
 3. Ärsyttää, kun yks päivä puhelimella yritin kommentoida, mutta se kommentti tietysti katos.

  Sitä vaan olin sanomassa, että voisit haastaa siskosi mukaan ja käydä koittamassa Martissa Fuego Loungessa ilmajoogaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm, uskaltaisikohan ottaa haasteen vastaan... ;)

   Poista