maanantai 27. lokakuuta 2014

loikkatreeni - yhteenveto ja tuloksista..

R: Muistatteko kun vähän aikaa sitten kirjoittelin Training Appsin loikkatreenistä? Jos ette, niin kannattaa kurkata tämä postaus. Ollaan Jennan kanssa nyt ahkerasti tehty treeniin kuuluvia loikka- ja porrastreenejä ja ajattelin kirjoittaa vähän mietteitä treenistä. Treeni on suunniteltu neljäksi viikoksi niin, että joka viikkoon sisältyisi yksi porras- ja yksi loikkatreeni. Me ei olla ihan niin usein ehditty tehdä tätä treeniä, mutta otettiin tavoitteeksi että kerran viikossa tehdään edes toinen treeni lenkin yhteydessä. Parhaimpina viikkoina, kuten tällä viikolla, ehdittiin tehdä molemmat treenit.

 photo loikka1_zps56bcc8b7.jpg

Ihan ensimmäisenä treenikertana tehtiin alkumittaus,  jossa mitattiin sen hetkinen taso. Harjoitusohjelman alussa ja lopussa  tehtävän testin avulla voi seurata omaa kehittymistä. Parasta treenaamisessa onkin nimenomaan oman kehittymisen huomaaminen, joten innolla odotettiin Jennan kanssa, paljonko meidän tulokset ovat parantuneet aloitushetkestä. Ja pettymyshän se oli! Mitattiin muutama päivä sitten treenin yhteydessä loppumittaukset ja tulokset olivat parantuneet vaan muutamilla senteillä. Eli prosentuaalisesti hyvin vähän.

 photo loikka5_zps33dc29e5.jpg
 photo PA232255_zpscfc17f1d.jpg

Oltiin oikeasti tosi yllättyneitä siitä, että tulokset eivät parantuneet sen enempää. Olosuhteet tosin olivat melko huonot testailuun, sillä oltiin edellisenä päivänä tehty salilla jalkatreeni, joka painoi lihaksissa edelleen. Lisäksi keli ulkona oli aika huono, maa oli vähän jäässä, tuuli kylmästi ja oli pakkasta. Lihakset eivät ehkä olleet tarpeeksi lämpimät, kun aloitettiin testi. Mä oikeasti epäilen, että paremmissa olosuhteissa olisi jaksanut pompata pidemmälle. Mutta, vaikka tuloksiin ei huimia parannuksia tullutkaan, niin parhaiten kehityksen huomaa omassa tekniikassa! Meille molemmille tuotti haasteita ihan alusta alkaen loikkatreenin "telemark-hyppy". Ensimmäisinä kertoina liike oli ihan hakemista ja kroppa ei millään meinannut pysyä hypyn ajan "koossa". Kuvattiin omat suoritukset videolle ja niistä näki hyvin, mikä menee vikaan. Nyt viimeisimmän treenin jälkeen telemarkit onnistui jo huomattavasti paremmin! Seuraavana haasteena onkin yhtä kaunis jänis-hyppy kun ohjevideon Antti Eskolla tai Olli Kunnarilla ;)

 photo loikka4_zps82502457.jpg

Training Appsin vahvuuksia onkin ehdottomasti se, että liikkeiden oikea suoritustekniikka näytetään videolla. Siitä oli tosi paljon hyötyä ensimmäisissä treeneissä, kun osa liikkeistä oli vähän vieraita. Videosta oli helppo tarkistaa, onko oma asento lähellä oikeaa. Ja edelleen olen sitä mieltä, että parasta tässä sovelluksessa on se, että tuntuu kun valmentaja olisi mukana treeneissä! Ei tarvitse itse miettiä, että mitäs nyt tekisin, vaan riittää että noudattaa annettuja ohjeita. Edelleen siis suosittelen! Tämän treenin ansiosta aion jatkossakin raahautua myös syksyn pimeinä ja kylminä iltoina ulos, vaikka sisätreeni (tai sohva..) houkuttaisi enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti