torstai 2. lokakuuta 2014

ensikosketus Saksaan - Frankfurt

R: Meillä oli tapana koko viime talven ja kevään kirjoitella Throwback Thursday -postauksia menneiltä reissuilta, mutta kesän aikana se vähän jäi. Monta kivaa kohdetta jäi vielä "muistelematta", joten ehkä elvytetään tbt-postaussarja tässä syksyn aikana. Nyt ajattelin palata kuvien muodossa reilun kuukauden päähän Frankfurtiin. Me tosiaan lennettiin Bilbaoon Frankfurtin kautta ja meillä oli huimat 8 tuntia vaihtoaikaa Saksassa. Käytettiin tietenkin tilanne hyödyksi ja lähdettiin tutustumaan kaupunkiin. Jenna kirjoittelikin Frankfurtista jo täällä, joten mitään sen pidempää matkakertomusta en nyt ajatellut kirjottaa, mutta haluan päästä julkaisemaan nämä ottamani kuvat ja kertomaan vähän omia fiiliksiäni.

 photo julk2_zpsa64e3b88.jpg
 photo julk1_zpsca51b383.jpg
 photo julk4_zpsc55f6981.jpg
 photo julk6_zps29645b5b.jpg
 photo julk5_zps7fe2f603.jpg
 photo julk7_zps39a9d72f.jpg
 photo julk8_zps82517a4e.jpg

Saksa on sellainen maa, joka ei oikeastaan koskaan ole herättänyt mussa mitään tuntemuksia tai kiinnostusta. En ole koskaan halunnut matkustaa Saksaan, enkä ole edes "sattumalta" sinne koskan eksynyt. Siis ennen tätä. Viime aikoina Berliini on kuitenkin alkanut houkutella kovasti ja siinä vaiheessa kun lähes kaikki muut Euroopan isot maat on kierretty, on Saksa muutenkin alkanut kiinnostaa. Frankfurtiin menin siis odottavaisissa tunnelmissa! Tosi monta kertaa Saksassa käynyt kaveri osasi kertoa, vähän Saksasta ja siitä, miten eri puolilla maata on ihan erilaista. Vaikka niinhän se tosin taitaa olla monessa muussakin maassa, pohjoinen ja eteläinen Suomikin eroavat aika paljon toisistaan. Koska Frankfurt vaikutti kiinnostavalta kaupungilta, Saksa yllättävän "siedettävältä" ja koska Berliiniä on niin paljon kehuttu, niin haluaisin jatkaa Saksan valloitustani sieltä. Ehkä ensi keväänä? Olen välillä mielenkiinnosta selaillut lentoja Berliiniin, sinne voi hyvällä tuurilla päästä tosi edullisesti.

 photo P1010958_zpsedc46f46.jpg
 photo julk9_zps353c7684.jpg
 photo julk10_zps983eedd2.jpg
 photo P1010991_zps6ce67623.jpg
 photo julk13_zps3b13cb27.jpg
 photo julk12_zps46a2604c.jpg
 photo julk11_zpsd2aea3f9.jpg

Sain tosin ehkä vähän huonohkon ensivaikutelman Saksasta, koska kahvila johon osuttiin Frankfurtissa aamupalalle, ei ollut kovin hyvä vaihtoehto Saksaa osaamattomalle. Saatiin aluksi vaan saksankielinen lista, myyjät eivät pahemmin englantia puhuneet ja kahvilassa tilattiin tosi "oudosti" ruoat. Tilattiin tiskiltä ensin syötävät, sitten meidät käskettiin (komennettiin!) pöytään, johon tarjoilija toi hetken kuluttua tuotteen (vaikka ne siis koko ajan oli siinä vitriinissä valmiina) ja vasta siinä vaiheessa tarjoilija kysyi mitä juotavaa otamme leipiemme kanssa. En tiedä onko se normaali tapa toimia? Voin kertoa, että siinä vaihessa kun nälkä on kova, edellisenä yönä ei ole nukkunut yhtään ja ei ymmärrä kieltä, voi tuollainen järjestely tuntua hieman ärsyttävältä. Onneksi meidän porukasta osa puhui Saksaa ja onneksi heti tuli parempi fiilis kun sai syötävää. Joskus vaan tuollaiset ensivaikutelmata saattavat vaikuttaa koko päivän onnistumiseen ja siihen, millanen fiilis jostain paikasta jää. Tällä kertaa kuitenkaan ei jäänyt mitään negatiivisia fiiliksiä, päinvastoin, kyllä mä sinne Berliiniin haluan. 

Matkakuume kasvaa ihan kamalasti aina vanhoja matkakuvia katsellessa, onneksi Rooman matkaan on enää alle kuukausi! Ja ainahan voi haaveilla uusista matkoista.. ;) Matkailu on kyllä parasta, ihmiset, reissatkaa. Lähtekää lähelle, kaus, lyhyeksi aikaa, pitkäksi aikaa. Ihan sama, mutta matkustelkaa, se on parasta!

2 kommenttia:

 1. Hahah, tässä sitä taas näkee, kuinka erilaisia kuvia ihmiset saa eri maista/kaupungeista - mulla on huippu kuva Saksasta ja saksalaisista! Muutaman kaupungin oon nähny pikaisesti, päiväreissujen muodossa, mutta vielä se Berliini on näkemättä ja sinne on päästävä!! Niin historian kuin rakennusten takia... Ja esim. vaihdossa huomasin, että tulin eniten toimeen saksalaisten kanssa, niitten persoona on jotenki lähellä suomalaisia...

  Ja voi kyllä, kannattaa reissata! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta ennakkoluulot on helppo todeta vääriksi, uskoisin että Saksa on ihan hyvä maa ja Berliini jopa tosi kiva, kunhan pääsee tutustumaan :)

   Poista