keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Training Apps - valmentaja puhelimessa

R: Nyt tulee hyvä  vinkki niille, jotka tykkäävät treenata omatoimisesti kotona tai ulkona ja kaipaavat jotain tehokasta treeniohjelmaa! Mä en tykkää treenata kotona, eikä sille yleensä ole tarvettakaan kun ehdin käymään salilla ahkerasti, mutta ulkona tykkään tehdä hyppy- ja loikkatreenejä. Yleensä ollaan Jennan kanssa ihan omatoimisesti keksitty treenejä (yksi esitelty täällä), mutta aina ilman ohjelmaa ulkona treenatessa tulee sellaisia "mitäs nyt tekisi" -taukoja ja joutuu miettimään liikaa, eikä pysty sataprosenttisesti keskittymään siihen tärkeimpään, eli treeniin. Nyt kuitenkin nämä huolet on mennyttä, kun pääsin tutustumaan Training Appsiin. Training Apps on puhelimeen ladattava treenisovellus, joka sisältää ilmaisen, ammattilaisen suunnitteleman treeniohjelman. Tätä "perusversiota" mä en ole vielä pahemmin testannut, mutta loikkatreenin otin osaksi viikottaista treeniä!

 photo P1012662_zpsbba61d0d.jpg
 photo P1012665_zps7194c920.jpg

Loikkatreeni on Valepan lentopalloilijoiden Antti Eskon ja Olli Kunnarin suunnittelema jalkojen räjähtävyyttä kehittävä treeni. Treeniin kuuluu loikkatreeni ja porrastreeni, molempia tehdään kerran viikossa. Ohjelma on suunniteltu neljäksi viikoksi, mutta tietenkin saman ohjelman kanssa voi jatkaa pidempäänkin. Training Appsin nerokkuus on mun mielestä siinä, että treenit on selkeitä, helppo tehdä ja hyvin ohjeistettu. Sovellus kertoo, mitä teet seuraavaksi ja näyttää vielä videonkin, jotta liikkeen saa varmasti tehtyä oikeen. Myös alkuverryttelyyn on ohjeet ja vinkkejä! Niin helppoa, ei tarvitse itse miettiä mitä nyt tekisi, melkeen kun olisi oikea valmentaja paikalla!

 photo loikka5_zps8df82bae.jpg
 photo loikka3_zpsb87adc94.jpg
Heh, mites toi mun keskittynyt loikkailme..

Ensimmäinen loikkatreeni meni mulla ainakin hyvin perille - lihakset oli monta päivää jumissa sen jälkeen, vaikka verryttelin hyvin ennen ja jälkeen. Tehokasta! Ennen ensimmäistä treeniä oli myös alkutesti, jota varten mitattiin alkutaso. Kun treeniohjelma on neljän viikon päästä tehty, voi tehdä testin uudelleen ja katsoa paljonko pidemmälle jaksaa loikata! Mulle tämä loikkatreeni on ihan täydellinen - hyvä syy treenata pari kertaa viikossa ulkona ja paremmasta ponnistusvoimasta on koripallossa aina hyötyä.

 photo loikka2_zps70148167.jpg

Training Appsin saa ladattua ilmaiseksi ja se toimii Androidilla ja Applen laitteissa. Perusversio on siis ilmainen ja se sisältää ammattilaisten suunnittelemia nopeita ja tehokkaita treenejä, jotka sopivat kaikille ja niitä voi tehdä melkeen missä vaan! Perusversion lisäksi on tämä maksullinen loikkatreeni (2,69e, ei paha!) ja juoksija Noora Toivon suunnittelema 6 viikon vatsalihastreeni. Mä voisin harkita seuraavaksi tota vatsalihastreeniä, se sisältää kolme harjoistuskertaa viikossa, joten sen voisi tehdä vaikka aina salitreenin yhteydessä. Niin ja hei, mun mielestä on ihan loistavaa, että Training Apps tukee urheilijoita, treeniohjelmia suunnitelleet urheilijat saavat kaikki korvauksen ladatuista sovelluksista. Eli samalla kun treenaa, tukee urheilijaa!

Käytättekö te jotain sovelluksia avuksi treenatessa? Mä en tosiaan ennen käyttänyt mitään, en edes tajunnut miten paljon apua tällaisesta sovelluksesta voi olla!

4 kommenttia:

 1. Tää vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoselta! Ja varsinkin tuo lisäosa loikkatreenillä ois kun mulle tehty :) Pitää varmaan latailla puhelimeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latasitko jo? :) Tämä on kyllä tosi kätevä apu treenaamiseen!

   Poista
 2. Oijoi, mä oon tosi huono treenailemaan kuntosalilla, mutta toisaalta myös yksin treenaaminen on vaikeaa. Uskoisin että tästä appsista voisi olla apua meikäläisen kireille takareisillekin :D Täytyy ehdottomasti jakaa, ja voisin vinkata tästä sun postauksesta tuolla omassa blogissanikin, sillä varmaan ihmisiä kiinnostaa tällaiset apusovellukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa ehdottomasti kokeilla :) Ja tästä saa vinkata, totta kai! Kiva vaan olla avuksi.

   Poista