lauantai 27. syyskuuta 2014

markkinoita ja splizzaa

 photo markkina2_zpsa23077a8.jpg
 photo markkina1_zps668dc812.jpg
 photo markkina3_zpsadd89c44.jpg
 photo markkina4_zps2d85db45.jpg
 photo markkina5_zps72f58b2e.jpg
 photo markkina6_zps778be84b.jpg
 photo markkina10_zpsb14328d1.jpg
 photo markkina8_zps8dfbf8df.jpg
 photo markkina9_zpsa3937163.jpg
 photo markkina11_zps1f6d7158.jpg
 photo RiikanKuvat_zps9579c9da.jpg

R: Salon markkinat on varma merkki syksystä. Yhtä varma kun puusta putoavat lehdet ja paksujen takkien esiin kaivaminen. Aina syksyisin mun alkaa tehdä mieli Brunbergin pusuja, koska miellän ne niin syysherkuksi, niitä ostettiin jo lapsena aina markkinoilta. Niin ostettiin tänäkin vuonna, oikeen kokonainen laatikollinen! Ei tuolla markkinoilla tälleen aikuisena mitään sen erikoisempaa tekemistä ole, mutta kiva päästä sinne kiertelemään, ostamaan herkkuja ja fiilistelemään sitä, kun Salo herää vielä kerran henkiin ennen piiiitkääää ja hiljaista talvea.

Käytiin tyttöjen kanssa ennen markkinoille menoa Splizzeriassa syömässä. Siellä on pitänyt käydä jo pitkään, niin kauan kun se on Salossa ollut. Splizzerian idea on hauska, Splizza on pizza, jossa on kaksi erilaista puoliskoa. Ei tarvitse enää miettiä kahden vaihtoehdon välillä, kun saa molemmat. Tai toisaalta, voi ottaa toisen puoliskon pizzaa ja toisen salaattia. Tai kahta eri salaattia! Idea on jotenkin niin yksinkertainen ja simppeli, että tuntuu oikeen tyhmältä, mutta toisaalta niin nerokas ja toimiva. Mäkin söin tyytyväisenä Splizzalaatin, toinen puoli pizzaa ja toinen salaattia. Ja oli muuten hyvää, tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Kävi tosin sääliksi tarjoilijoita, joilla vaikutti olevan ihan kamala kiire ja meidänkin tilaukset meni vähän sekaisin. Ei se tosin haitannut, saatiin kuitenkin melko nopeasti tilaamamme ruoat ja palvelu oli kömmähdyksistä huolimatta iloista. Suosittelen! Bongasin nettisivuilta, että Salosta lähtöisin oleva pizzeria tulee joulukuussa Turkuunkin, varmasti menen käymään!

Sellainen perjantai-ilta meillä oli! Kiva pikainen visiitti vanhaan kotikaupunkiin. Juteltiin Jennan kanssa takaisin Turkuun ajellessa, että on kyllä tuo Salon ja Turun välimatka lyhentynyt huomattavasti tässä vuosien aikana. Oikeastihan se on pysynyt ihan samana, mutta ajattelutapa ja asenteet on tainneet vähän muuttua.

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka herkullisen näköistä ruokaa!:) Ja niin kiva idea tuossa ravintolassa:))

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on kyllä hauska, mutta simppeli idea :) Ja oli hyvää!

   Poista