lauantai 23. elokuuta 2014

Vinkkejä kaivataan - minne kannattaa matkustaa lokakuussa?

J: Ollaan jo vaikka kuinka kauan puhuttu pienestä kaupunkilomasta Riikan ja meidän äitin kanssa. Kerran jo päätettiin, että lähdetään syksyllä Roomaan. Mun harjoittelujutut venyttävät lähdön kuitenkin lokakuun puolenvälin paikkeille ja ollaan alettu miettiä, onko Rooma sittenkään vierailun arvoinen syksyllä. Nyt ilmoille on heitetty ehdotuksia eri kaupungeista, mm. Dublin houkuttelisi. Mä haaveilen taas vaihteeksi Lontoosta, mutta toisaalta olisi kiva kokea joku kokonaan uusi kaupunki.. Eli Lontoon lisäksi Kööpenhamina, Barcelona, Tallinna, Tukholma, Varsova, Budapest, Amsterdam ja Brysseli ovat multa poissa laskuista. Pariisi ei oikein kiinnosta meistä ketään ja Riikka on käynyt Lissabonissa ja Prahassa, jonne taas mä haluan vielä joskus. Berliini kävi myös mielessä, mutta en tiedä olisiko sekään niin kiva syksyllä. (Ja olisiko se sellainen, johon mennään äitin kanssa? Vaikka meidän äiti onkin ihan loistavaa matkaseuraa, ollaan reissattu yhdessä Budapestissa, Ateenassa, Lontoossa.. Ja iskän kanssa he ovat kolunneet varmaan kaikki Kanariansaaret, Baltian kaupunkeja ja viimeisenä villityksenä Thaimaa..:D)
 photo matka_zps50659cc6.jpg

Jääkö jäljelle enää mitään kivoja kaupunkeja? Antakaa vinkkejä! Olisi kiva kuulla teidän suosikkikaupungeista - tällä kertaa varsinkin sellaisista, joihin olisi hyvä matkustaa lokakuun puolella. Tietenkin missä tahansa saattaa sataa sillon, mutta ei pieni sade välttämättä ole este onnistuneelle reissulle! Me kaikki kolme arvostamme hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa, mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja hyvät shoppailumahdollisuudet eivät ainakaan ole haitaksi. Reissu olisi varmaan noin kolme-neljä yötä pitkä, joten lentomatkan tulisi pysyä sopivan lyhyenä. 

Viime viikolla toteutetun kyselyn mukaan yllättävän monia kiinnostaa matkailujutut, joten uskon siellä ruutujen toisella puolella olevan ammattilaisia, tai ainakin hyviä reissaajia! Nyt siis suosikkikaupunkeja tulemaan. Saa toki olla jotain mun mainitsemiakin, jos vaan osaatte perustella hyvin miksi juuri sinne kannattaisi matkustaa.;)

18 kommenttia:

 1. Mitenkä olis Wien? :) Olen itse käynyt siellä syyskuun loppupuolella, mutta ainakin silloin oli ihan kivat kelit vielä. Liikuttiin lähestulkoon kaikki matkat kävellen, nähtävyyksiä, shoppailua ja hyviä ravintoloita löytyi sopivan etäisyyden päästä. Meillä hotelli oli kyllä aikalailla keskustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wien voisi olla ihan kiva myös, sieltähän on lyhyt matka myös Bratislavaan? Olen kerran käynyt vaan Itävallassa ja se oli kyllä kiva maa! Sillon en Wieniin ehtinyt..

   Poista
 2. Jäin miettimään miksi Rooma ei olisi hyvä syksyllä? Itse ajattelen, että mieluiten menisin sinne juurikin syksyllä tai keväällä. Viime vuonna olimme marraskuun alussa. Säiden puolesta hyvä ajankohta. Aurinko paistoi, mutta liian kuuma ei ollut, jotta jaksoi kiertää kävellen Roomaa. Kaupunki on ehdottomasti ulkoilmakaupunki! Tosin meillä taisi olla tuuria, marraskuussa lienee normaalisti sateista.

  Säiden puolesta Etelä-Espanja on melko varma valinta. Harvemmin sataa ja hyvällä lykyllä aurinko porottaa vielä hyvinkin lämpimästi (itse olin vielä marraskuussa bikineissä Aurinkorannikolla, tosin en rannalla). Mutta eri asia sitten kuinka mielenkiintoiseksi paikaksi esim. Malagan kokee. Mutta varsinkin Sevillaa voin suositella! Myös Granada on upea. Etelä-Espanjasta löytyy ainakin edullista ruokaa, shoppailumahdollisuuksia ja kaunista luontoa. Jonkin verran nähtävyyksiäkin (esim. Malagassa Gibralfaron linna).

  Wien voisi minunkin mielestä olla kiva kohde. Saatan itsekin pistäytyä siellä uudemman kerran lokakuussa, nähtäväksi jää. Haaveilen myös Lontoosta (taas kerran), joten ymmärrän kyllä miksi se kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateen ja huonon ilman takia lähinnä, mutta ei sitä kyllä koskaan tiedä millasta on :) Rooma on kyllä vahvoilla tällä hetkellä.. Espanja on ihan jees, mutta ollaan tällä viikolla lähdössä sinne Riikan kanssa ja ei haluta "heti" uusiksi, vaikka tuskin tuolla etelässä on mitään samaa kun ylhäällä Bilbaon seudulla!

   Poista
 3. Lontoo on aina hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :D Jostain syystä meidän äiti ei ole samaa mieltä...

   Poista
 4. Amsterdam tai joku muu hollannin kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amsterdamissa ollaan Riikan kanssa käyty ja haluttais nyt jonnekin uuteen kaupunkiin. Mitä muuta oisit Hollannista suositellut?

   Poista
  2. oho en huomannukkaan, olin itse Delftissä :) pieni kaupunki mutta pääsee myös helposti lähijunilla viereisiin kaupunkeihin :)

   Poista
 5. Olisin ite ehdottanut Amsterdamia, mutta jos se on pois laskuista niin en kyl osaa sanoa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne voisin lähteä kyllä uusiksi, mutta ehdottomasti keväällä! (Tulppaanit <3)

   Poista
 6. Jos Amsterdam oli pois laskuista, niin voisin ehottaa Riikaa (lähen sinne ens kuussa ja oon lukenu, että se on hyvä vaihtoehto Tallinnan ja Tukholman jo nähneille), ja Saksan kaupungit on varmasti kans huippuja! Berliiniin voisin heti iteki lentää, se on vielä näkemättä.

  Ymmärrän täysin sen, että uusiakin paikkoja olis kiva nähdä. Vaikka se Lontoo on aina mielessä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän äiti taas on käynyt siellä :D Se ois kyllä varmaan ihan kiva, pitääkin joskus mennä sinne. Rooma on aika vahvoilla nyt tälle reissulle. Berliini ois kyllä myös ihan jees, ehdottomasti haluan sinne vielä joskus!

   Poista
 7. Miten ois Nizza? Siellä vois olla lämmin vielä myöhempäänkin syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se voiskin olla kiva! :) Ei ole edes käynyt mielessä.. Pitääkin katsoa, olisiko sinne hyviä/halpoja lentoja.. Kiitos vinkistä!

   Poista
 8. Istanbul on mahtava! Olin siellä ihan vastikään itse lomalla ja kaupunki yllätti erittäin positiivisesti. Siellä on huippuhyvää ruokaa edullisesti, tosi hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet (etenkin ilahdutti minulle täysin uudet ketjuliikkeet, joihin en ole törmännyt muissa Euroopan kaupungeissa, ja erilaiset pikkuputiikit) ja nähtävääkin riittää yllin kyllin :) Lisäksi uskoisin, että siellä on suht lämmin vielä lokakuussakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Me itse asiassa mietittiin Istanbulia joskus aikoinaan, mutta sillon päädyttiin Budapestiin. Osaatko sanoa, millaista siellä on kolmella naisella? Mulla on Turkista sellainen kuva, että osa miehistä on ainakin tosi päällekäyviä...

   Poista
  2. Meitä oli kaks nuorta naista, joista minä oon vielä melko vaalea, mutta aika rauhassa saatiin olla :) lähinnä tuli vastaan vaan semmoista peruskaupittelua ja baarien sisäänheittoyrityksiä. Eli kunhan pitää järjen matkassa niin pärjää varmasti :)

   Poista