lauantai 16. elokuuta 2014

suosikit ja inhokit salilla

R: Mä olen jo kauan halunnut kirjoitella teille mun lemppari ja inhokki liikkeistä salilla. Yleisesti voin sanoa, että tykkään eniten tehdä jalkoja ja jostain syystä vähiten tykkään ojentajatreenistä. Tällä hetkellä treenaan salilla kolmesti viikossa, yhtenä päivänä jalkoja, toisena selkää ja rintaa, kolmantena käsiä ja olkapäitä. Vatsoja pyrin tekemään parin treenin päätteeksi salilla ja vähintään kerran lenkin jälkeen. Olen miettinyt että tuota yläkropan jakoa voisi vähän muuttaa, esim. niin että rinta. ojentajant ja olkapäät yhtenä päivänä ja selkä ja hauis sitten toisena. Mutta näin mennään nyt! Haluaisin ehtiä salille useammin, mutta se on täysi mahdottomuus, kun ei millään ehdi kaikkea. Haluan nimittäin myös lenkkeillä ja pelata koristakin. Liian paljon kivoja urheilulajeja - liian vähän aikaa. Mutta nyt niihin suosikkeihin.Perinteinen kyykky on ehdoton lemppari! Sen teen yleensä Smithissä kahdesta syystä. Ensinnäkin mulla pysyy asento siinä huomattavasti parempana ja voi laittaa enemmän painoa, jolloin sen saa tuntumaan sinne minne pitääkin (eli perseeseen..). Toiseksi, Motivuksella on tosi usein molemmat vapaat tangot varattuna, joten ajankäytöllisestikin Smith on usein parempi vaihtoehto.Uusi suosikki on thruster. Mikä tämä on suomeksi? Mutta, kyseessä on todella tehokas liike koko kropalle. Koska tämä on melko uusi liike mulle, niin painot on pysynyt vielä melko pieninä. Hyvin saa kuitenkin hien pintaan ja koko kroppa joutuu koville. Tuossa videossa on mun mielestä hyvät ohjeet, kannattaa katsoa.Mulla on viha-rakkaussuhde penkkipunnerrukseen. Tämä on se liike, joka paljastaa heti, jos tulee salille väsyneenä/nälkäisenä. Jonain päivinä jaksaa hyvin, huonoimpina päivinä on ihan tuskaa. Penkkipunnerruksessa huomaa myös hyvin oman kehityksen (vai pitäisikö näin kesän jälkeen sanoa takapakin..). Useimmiten kuitenkin tykkään tästä liikkeestä. Penkkipunnerruksessa kannattaa olla aina joku varmistamassa, varsinkin jos tekee vähänkin isommilla painoilla ja on epävarma omista voimista.Olkapäille tykkään tehdä nykyään sellasta väsytyssarjaa. En löytänyt siitä videota, mutta ideana että ottaa vähän pienemmät painot, joilla tekisi tätä videon liikettä. Ensin 5-6 nostoa kädet suorana sivulle, samantien 5-6 nostoa kädet suorana eteen ja siitä samantien sama määrä toistoja ylös kuten videossa. Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ole!Alataljasoudusta olen tykännyt aina. Kivasti saa tuntuman sinne minne pitääkin! 

Ja sitten inhokkeja..

Pakko myöntää, että en tykkää vatsalihasten treenaamisesta yhtään! Tai okei, joskus hyvin harvoin se on kivaa. Yleensä jätän vatsatreenin viimeiseksi, joten  siinä vaiheessa väsyttää jo, on nälkä ja hyvällä tuurilla koko kroppa tärisee jo valmiiksi. Silti yritän säännöllisesti tehdä erilaisia vatsalihasliikkeitä ja niiden jälkeen on aina voittajafiilis!Kuten jo aluissa sanoin, ojentajien treenaamisesta en oikeen tykkää. Tässä yksi liike mitä kyllä aina sillon tällöin teen, koska se on tehokas ja tuntuu hyvin, mutta jotenkin on aina sellanen olo että onko tätä nyt pakko tehdä..Leukojen vetämiseenkin mulla on sellanen viha-rakkaussuhde. Ja sitä mä useimmiten vihaa. Tai okei, viha on liian vahva, mutta inhoan. Mä en ole kehittynyt yhtään leuanvedossa, melkeen päinvastoin. Turhauttavaa, kun tulee aina seinä vastaan viimeistään siinä kuudennen kohdalla. Noo, pikkuhiljaa.. Toi videon mies on muuten jotenkin tosi koominen, mutta ihan hyvät ohjeet se antaa aloittelijalle.

Enempää inhokkeja mä en keksi. Kuitenkin pääsääntöisesti salitreeni on kivaa! Ja erilaisia mahdollisuuksia treenata erilaisia lihasryhmiä on niin paljon, että eiköhän jotain kivoja liikkeitä aina keksi. Tai jos ei kivoja, niin ainakin jotain siedettäviä! Mitkä on teidän suosikki ja inhokki liikkeitä? Jos en tykkäisi salitreenistä, en tekisi sitä - erilaisia mahdollisuuksia liikkua on niin monia, että jokaisen tulisi löytää se treenimuoto, josta ihan oikeasti tykkää. Näiden viisauksien saattelemana lähden salille, heippa ja ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti