perjantai 15. elokuuta 2014

road tripin neljäs päivä

R: Nyt on aika palata vielä kerran meidän Suomen road tripin kuviin ja tunnelmiin. Tässä meidän neljännen reissupäivän kuvia. Neljäntenä päivänä istuttiin autossa, istuttiin autossa, kiivettiin Kolille ja istuttiin taas vähän autossa. Lähdettiin heti aamulla Rovaniemeltä ajelemaan kohti Joensuuta.

 photo neljaumls4_zps79da954d.jpg
 photo neljaumls1_zps475100f1.jpg
 photo neljaumls3_zpsb08332f8.jpg
 photo neljaumls2_zps25aa82cb.jpg

Heti kun oltiin lähdetty Rovaniemeltä, harmittelin etten nähnyt yhtään poroa! Mä en siis ikinä ole nähnyt oikeaa poroa. Heitin läpällä, että tuijottelen koko matkan metsään, jos vaikka sattuisin näkemään vilauksen porosta. No ei tarvinnut kauan odotella, kun yksi poro jo hiippailikin metsästä tielle! Onneksi oli suora tie ja hyvä näkyvyys, ettei tullut Petteristä paistia. Olin innoissani poron näkemisestä, vähän jäi vaan harmittamaan etten ehtinyt ottaa kuvaa siitä! Sitä yhtä poroa lukuun ottamatta tuolla Rovaniemi-Kajaani välillä ei pahemmin mitään näkynytkään, pelkkää suoraa tietä ja metsää. Maisemat oli vähän erilaisia paikoitellen kun täällä etelässä ja oikeasti hassua, että saatettiin ajaa 100 kilometriä ilman että nähtiin yhtään rakennusta. Tai yhtään mitään muutakaan. Pysähdyttiin matkalla mm. yhdelle ihanalle pysähdyspaikalle, yllä olevat kuvat on siitä. Oli ihana riisua kengät hetkeksi ja vilvoitella lammen rannalla.

 photo neljaumls6_zps2c7251e7.jpg
 photo neljaumls5_zps1b043d6d.jpg
 photo neljaumls10_zpsda24e681.jpg
 photo neljaumls9_zps9e29a5ae.jpg

Pidettiin ruokatauko Kajaanissa, josta jatkettiin Kolille. Kolin kansallispuiston maisema on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista. Janne on usein sanonut, että mun pitäisi päästä käymään tuolla, no nyt pääsin ja tykkäsin kovasti! Oli kiva autossa istumisen jälkeen reippailla tuonne ylös Ukko-Kolille, josta aukesi ihan mielettömän ihanat maisemat. Taas yksi ihana paikka nähty ja koettu! Tuollaisiin maisemiin haluan joskus vielä retkeilemään tai patikoimaan, harmi ettei meidän aika riittänyt nyt millään kaikkeen.

 photo neljaumls7_zpsddec0c8d.jpg
 photo neljaumls8_zps5662e7c8.jpg

Meidän roadtrip päättyi Joensuuhun, jossa Jannella oli kummityttönsä ristiäiset ja vietiin siellä myös auto huoltoon. Alkuviikosta mökkeiltiin vielä muutama päivä ennen kun ajeltiin takaisin tänne koti-Turkuun. Ihanan rentouttava lomareissu! Mä olen ehkä jotenkin outo, tykkään istua autossa. Varsinkin hyvässä seurassa. Mun unelmissa olisi road trip läpi jenkkien, kirjoittelinkin siitä jo mm. täällä. Mä todella toivon, että pääsen vielä joskus sen unelman toteuttamaan. Jos olen jo ihan fiiliksissä Suomen maisemista ja upeista paikoista, niin kuinka innoissani olisin jenkeissä!

2 kommenttia:

 1. Voiko upeampia luonto kuvia olla.
  Itsekkin haluasin road tripille :) Ehkä muutaman vuoden päästä ,kun pikku ukko on kasvanut hieman lisää.
  Asukuvat näyttää todella upealta ja tykkään kauheesti paitasi kuvioinnista <3

  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo suosittelen kyllä Suomen road tripiä, liian usein tulee lähdettyä ulkomaille, vaikka Suomessakin on vaikka mitä ihanaa nähtävää.

   Poista