perjantai 1. elokuuta 2014

road tripin ensimmäinen päivä

R: Kerroinkin jo tässä postauksessa, miten säälittävän vähän olen reissannut Suomessa, vaikka ulkomailla on tullut matkusteltua senkin edestä. Nyt asia korjaantui vähän, sillä pääsin näkemään monia upeita paikkoja täältä koti-Suomesta. Ajattelin kirjoitella "päiväkirjamaisesti" meidän reissun parhaita paloja, tässä emsimmäinen osa! Meidän ensimmäisen road trip-päivän reitti oli Jyväskylä-Tuuri-Kalajoki-Oulu. Lopulta oltiin Oulussa vasta melko myöhään illalla ja Kalajoen visiittikin jäi lyhyeksi.

 photo kalajoki3_zps56f3ebcd.jpg
 photo kalajoki_zps54b6c5e0.jpg
 photo kalajoki2_zps9104a8fb.jpg
 photo kalajoki4_zpsbf3ef867.jpg
 photo kalajoki6_zpsf7507b6b.jpg
 photo kalajoki7_zpsa9161e13.jpg
 photo kalajoki8_zpsa4915028.jpg

Tuurin kyläkauppa ei ole mitenkään maininnan arvoinen paikka, kamalasti rojuja, liikaa ihmisiä ja "tarjouksia", jotka oikeasti eivät ole halpoja. Ei ostettu sieltä muuta kun kertakäyttöastioita reissua varten ja vähän evästä.. Tuurista jatkettiin Kalajoen hiekkasärkille, erittäin positiivinen yllätys! Kalajoki ja Tuuri on molemmat sellaisia paikkoja, joita olen nähnyt ainoastaan jossain ei niin imartelevissa tv-ohjelmissa, joten oli kiva päästä nopeasti näkemään, millaista se meno oikeasti on. Kalajoella oli kaunista, yllätyin miten ihana tuo ranta on. Kuten instagramissakin mainitsin, en tiennyt että Suomesta löytyy yhtä hienoja rantoja. Me ei ehditty uimaan kun kello oli jo niin paljon ja piti illan aikana ehtiä Ouluun, mutta käveltiin vähän aikaa rannalla ja ihailtiin maisemia. Voisin mennä tuonne uudelleenkin käymään.

 photo oulu_zps7119b144.jpg
 photo oulu2_zps6a4f63af.jpg
 photo kauppuri_zps1090df84.jpg
 photo aamu_zps14e429da.jpg
 photo oulu3_zpsd23e53a1.jpg

Ouluun ehdittiin tosiaan vasta melko myöhään illalla. Oltiin varattu ensimmäiseksi yöksi hotelli, että saataisiin varmasti nukuttua kunnolla. Yövyttiin Sokos Hotel Arinassa ja en keksi mitään pahaa sanottavaa koko hotellista! Todella positiivinen yllätys ja täydellinen aamiainen. En tiedä johtuiko matkaväsymyksestä vai mistä, mutta nukuin hotellissa paremmin kun missään pitkään aikaan. Ja samalla muistin, miksi tykkään hotelleista niin paljon - pehmeät sängyt, muhkeat tyynyt, herkullinen aamiainen.. Oulussa me käytiin illalla syömässä monien suosittelemassa Kauppuri5:ssä ja iso kiitos kaikille sitä suositelleille! Oli ehkä elämäni paras burgeri ja mä olen kuitenkin muutaman hampurilaisen elämäni aikana syönyt.. Tuonne menen ehdottomasti uudelleen jos joskus taas Ouluun eksyn.

Meidän oli alunperin tarkoitus olla Oulussa pidempäänkin, mutta aikatauluja vähän sotki se, että jouduttiin viemään auto huoltoon tarkistettavaksi aamulla ja siinä kesti yllättävän kauan. Edellisenä päivänä matkalla pakoputkesta kuului pamahdus ja sen jälkeen auto alkoi pitää normaalia kovempaa ääntä. Pelättiin jo vähän aikaa, että reissu loppuu ennen kun se ehti kunnolla edes alkaa, mutta saatiin onneksi "lupa" jatkaa matkaa ilman korjausta, jos vaan itse jaksettaisiin kuunnella sitä  kovaa ääntä, jota auto piti. Jatkettiin siis matkaa! Meidän oli tarkoitus mennä Oulussa Nallikariin uimaan, mutta se nyt jäi tuon huoltamoreissun vuoksi.. Ehdottomasti pitää siis joskus päästä uudelleen Ouluun! Oulusta matka jatkui pohjoisemmaksi, siitä lisää seuraavassa road trip -postauksessa. Näkyikö tässä postauksessa joillekin tuttuja maisemia?

4 kommenttia:

 1. Oli tuttuja maisemia! Kalajoella on tullut käytyä jo pikkutytöstä lähtien usein ja opiskelin siellä myös kolme vuotta ja nyt 5vuotta Oulussa asuneena, oli tutun näköistä :) Suomessa reissailu on oikeasti niin huippua! Löytyy niin paljon kivoja paikkoja joita ei osais ees oottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä, useimmiten tulee silti lähdettyä lomina ulkomaille.. Ja onhan Suomessa reissaaminen suhteessa aika kallista :(

   Poista
 2. Näkyy paljon tuttuja maisemia :-) oon myös niin samaa mieltä tosta Tuurista - pelkkää turhaa rojua vaan! Tokmannilla on kaikki samat asiat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo Tokmanni tosiaan aika samanlainen :D Mutta olihan se Tuuri mielenkiintoista nähdä, en tiennyt että on niiiin iso.

   Poista