lauantai 30. elokuuta 2014

me tehdään suomalaista urheilun fanihistoriaa

R: Mä en ole koskaan fanittanut mitään bändiä tai artistia. En ole odottanut mitään keikkoja tai jonottanut nimmareita tai kuulunut mihinkään fanclubeihin. En ole vuorannut seiniä millään tietyn bändin tai artistin julisteilla. Mutta nyt mä voin rehellisesti myöntää olevani fani. Susijengifani! Eipä olisi vasta koripallon aloittanut 9-vuotias Riikka arvannut, että muutaman (okei,  aika monen) vuoden päästä matkustetaan Espanjaan katsomaan, miten Suomen koripallomaajoukkue kohtaa MM-kisoissa USA:n. Muistan kun joskus junnuna kävin katsomassa Salon Vilppaan pelejä ja mietin, miksi kaikilla joukkueilla on jenkkejä. Eli ulkomaalaisvahvistuksia. Mietin että vähän ne jenkit saisi hyvän joukkueen, kun ovat kaikki niin hyviä koripallossa. Muistan kun joskus Jennan kanssa mietittiin, että mitä jos Vilpas pelaisi jenkkejä (eli USAn maajoukkuetta) vastaan..

 photo P1010889_zpsd84c0db6.jpg
 photo P1010894_zps9b4a2a1b.jpg

Niihin aikoihin kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan, että Suomi pelaisi jenkkejä vastaan MM-turnauksessa. Okei, myönnän että en olisi uskonut sitä vielä vuosi sittenkään. Miten hyvä tuuri Suomella ylipäätänsä kävi, kun arpaonnen myötä päästiin USA:n kanssa samaan lohkoon? Ihan mieletöntä.

 photo P1010897_zps07015b41.jpg
 photo koris_zps7fef799a.jpg

Tänään lauantaina mä puen ylpeänä päälleni Susijengifanien paidan ja suuntaan Bilbaon areenalle todistamaan suomalaista koripallohistoriaa. Mun paidassa lukee 6th player. Sitä kuudetta pelaajaa todellakin kaivataan katsomosta, kun vastassa on maailman kovin koripallomaa. Onneksi Bilbaoon on suuntaamassa tuhansia suomalaisia koripallofaneja, varmasti saadaan se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja katsomosta! Niin mieletöntä, olen niin innoissani, että oikeasti saan olla mukana tekemässä Suomen koripallohistoriaa. Olen niin iloinen, että sillon 17 vuotta sitten päätin kaverin kannustamana aloittaa koripallon. Se on tuonut näiden vuosien aikana mun elämään niin paljon, ihania ihmisiä, uusia tuttavuuksia, upeita kokemuksia. Ja nyt tämä reissu, this is going to be legen-- wait for it -- dary! 

P.S Kannattaa avata TV2 klo 22.30 tänään lauantaina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti