torstai 17. heinäkuuta 2014

voimaa siemenistä - Chia

 photo chia3_zps8f5c0834.jpg
 photo P1012098_zps7fe04f2a.jpg
 photo aamu_zps99d28ffe.jpg

 R: Mä en ole koskaan mitenkään erikoisesti innostunut mistään "trendikkäistä" superfoodeista tai harrastanut muutenkaan mitään sen suurempaa ruokahifistelyä. Tykkään syödä terveellisesti hyvää ja maistuvaa ruokaa. Syön siis pääosin terveellisesti, mutta rakastan herkuttelua ja en voisi ikinä luopua herkuista. Tai voisin, mutta en halua, enkä koe että herkuista luopumiselle olisi mitään tarvetta. Mun mielestä "maalaisjärjellä" ja kohtuudella kaikkea -ajattelulla terve ihminen pärjää aika pitkälle. Olen kuitenkin viime aikoina pikkuhiljaa kiinnostunut enemmän vielä terveellisemmästä ruoasta ja päätinkin ostaa testiin chia-siemeniä. Eihän niistä mitään haittaakaan voisi olla! Olin lukenut niistä niin paljon hyviä kokemuksia, että päätin antaa niille mahdollisuuden. Luin jostain, että chia-siemet on helppo "superfood" aloittelijalle, koska niitä voi käyttää monipuolisesti ja koska ne eivät maistu pahalta. Okei, tässä kohtaa mietin, miksi kukaan söisi mitään, mikä maistuu pahalta? Mä en tule ikinä ymmärtämään sitä, että joku syö pahalta maistuvaa ruokaa, oli se miten super tahansa. Ja okei, toi koko superfood-sana on vähän sellanen, jota en ihan ymmärrä, mutta siitä voisin kirjoittaa ihan kokonaan oman postauksen ;)

Näiden pienten siementen ravintosisältö on erittäin hyvä. Eniten näissä  mua houkutteli se, että ne sisältävät tosi paljon hyviä rasvoja, joita en välttämättä muuten saisi tarpeeksi ruoasta. Lisäksi chia-siemenet sisältävät paljon kalsiumia ja ravintokuituja, jonka ansiosta mm. nälkä pysyy poissa pidempään. Chia-siemenet imevät itseensä todella paljon nestettä (muistaakseni jopa kymmenkertaisen määrän), joten se kannattaa ottaa huomioon näiden käytössä. Mä olenkin syönyt näitä geelimäisessä muodossa, eli olen valmistanut siemenistä geelin (yksi osa siemeniä, 9 vettä) ja sekoittanut geeliä mm. aamupuuroon. Siemeniä liottaessa huomaa, miten paljon ja miten nopeasti ne imevät vettä. Valmis geeli säilyy muuten jääkaapissa muutaman viikon, joten on helppo tehdä suuri määrä kerralla ja lisäillä sitä sitten ruokiin.

 photo idaamu_zps125d1d75.jpg
Croissantti ja superfoodit niin nätisti samassa kuvassa;)

Mä olen tosiaan sekoittanut valmista "chiageeliä" aina aamuisin puuron sekaan. Puurosta tulee heti paljon ravintorikkaampaa! Chiasiemenet eivät siis vaikuta ruoan makuun, ainoastaan ulkonäkö saattaa vähän kärsiä ;) Puuron lisäksi olen käyttänyt näitä smoothien joukossa. Suunnitelmissa olisi myös testata tuorepuuroa, johon laittaisin näitä, mutta en ikinä iltaisin muista tehdä tuorepuuroa valmiiksi! Ja aamuisin on niin kova nälkä, että minuutin mikropuuro vie aina voiton. Olen myös lukenut kiinnostavia chia-vanukkaiden ohjeita, joita ajattelin joskus testata. Olisiko teillä jotain hyviä ohjeita, mitä kannataisi kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti