tiistai 1. heinäkuuta 2014

treenitavoitteita

R: Mä saan itseni useimmiten parhaiten tekemään asioita, kun on joku selkeä tavoite, miksi teen jotain. En olisi keväällä lenkkeillyt yhtä paljon, jos tiedossa ei olisi ollut puolimaratonia. En lue tentteihin montaa viikkoa aiemmin, vaan se on deadline tai tentin lähestyminen, joka saa mut lukemaan. En mä jaksa aina edes siivota, jos tiedän ettei ole pitkään aikaan kukaan tulossa kylään ;) Mä tykkään että mulla on tavoitteita, haluan aina haastaa itseni ja voittaa itseni. Ja okei, voittaa muutkin tietty. Siksi mä olen nyt pohtinut jotain konkreettisia tavoitteita, mitä alkaisin nyt puolimaratonin jälkeen treenaamaan ja mitä ihan oikeasti haluan (ja pystyn) saavuttamaan.

 photo P1013022-001_zpsaa7a2bd0.jpg

Toki jatkan lenkkeilyä, se on tullut mainittua jo moneen kertaan, mutta suurin osa mun treenitavoitteista liittyy kyllä salitreenailuun. 10 leuanvetoa on yksi tavoite, eiköhän se pian jo toteudu. Viimeksi meni jo 7, eli ei se tavoite ole enää kaukana.. Lisäksi haluan nostaa penkistä oman painoni! En tiedä tällä hetkellä maksimiani ihan tarkasti, mutta ei toi oma paino niin kovin kaukana ole. Uskoisin että se menee viimeistään muutaman kuukauden päästä. Näiden lisäksi yksi tavoite on saada lihasta jalkoihin! Mä oikeen kauhistuin lauantaina kun laitoin hameen ja näin mun jalat. Lenkkeily on vienyt mun pepun ja reidet kokonaan!! Ei mua haittaa että ne läskit siitä lähtee, mutta olisi kiva saada vähän lihasta tilalle, että saisi juoksuunkin lisää voimaa.. Nämä kaikki tavoitteet on tavallaan pieniä, mutta kuitenkin sellaisia, jotka kannustavat sinne salille. Ja se fiilis on aina ihan paras kun saavuttaa jonkun tavoitteen, se kun huomaa että en olisi vielä muutama kuukausi sitten pystynyt tähän.

Mä olen miettinyt viime aikoina sitä, että miksi treenaan. Mökillä puhuin lenkille lähtemisestä ja joku heitti jonkun kesä2015-kommentin. Aloin myöhemmin miettiä, että en mä treenaa siksi, että olisin ulkoisesti paremmassa kunnossa. Mä en todellakaan treenaa siksi, että näyttäisin jonkun mielestä paremmalta bikineissä. Onhan se tietenkin plussaa, että kroppa näyttää hyvältä, urheilulliselta ja terveeltä, mutta suurin syy sille miksi treenaan on se, että nautin siitä. Ja just se, että tajuan pystyväni parempaan kun ennen. Se että kehityn ja saan lisää voimaa. Se, että saan energiaa treenistä. Se, että jaksan kävellä Kaskenmäen ylös kahden painavan kauppakassin kanssa. Se, että jaksaisin nostaa itseni ylös jos meinaisin tipahtaa katolta ja roikkuisin siinä leffatyyliin yhden käden varassa :D

 photo riikkatreeni_zps20f5a9fc.jpg

Treenimääristä sen verran, että kesällä yritän ehtiä pari kertaa viikossa lenkille ja kolmesti salille. Mutta ei se niin tarkkaa ole, jos aina ei ehdi. Katukoristakin haluaisin pelaamaan. Ja pesistä kaveriporukalla! Ja haluaisin päästä kokeilemaan mahdollisimman paljon uusia lajeja. Puistojooga houkuttelisi ja frisbeegolf myös. En kyllä tiedä voiko sitä sanoa urheiluksi? Tänään ollaan itseasiassa Jennan kanssa menossa kokeilemaan yhtä meille molemmille aiemmin ihan tuntematonta lajia, siitä lisää blogissa lähipäivinä. Kannattaa seurata instagramissa (@riikka_ni ja @jenniemin), jos kiinnostaa mikä laji on kyseessä.. Mutta nyt mä lähden lenkille! Ajattelin pitkästä aikaa juosta meidän kevään vakkarilenkin, "Halisten lenkin", joka tuli muutaman kerran juostua tossa huhti-toukokuun aikana.. Energistä tiistaita kaikille!

2 kommenttia: