tiistai 22. heinäkuuta 2014

Sponsoroitu video: Not sorry

R: Meihin otettiin vähän aikaa sitten yhteyttä ja kysyttiin haluaisimmeko julkaista blogissamme erään ajankohtaisen mainosvideon, Pantenen Not Sorry -kampanjan tiimoilta. Pohdimme asiaa jonkin aikaa ja päätimme, että miksipäs ei, tässä videossa on nimittäin ihan hyvä sanoma ja se herättää ajatuksia.



Pantenen kampanjassa kannustetaan naisia olemaan pyytämättä anteeksi asioita, joista he oikeasti eivät ole pahoillaan. Ei koko ajan tarvitse pyytää anteeksi, jos ei sitä oikeasti tarkoita. Mietin tätä ilmiötä Suomessa, onko Suomessa tällaista? Onko esimerkiksi työpalaverissa esitetty "anteeksi, saisinko kysyä jotain" -pyyntö kohteliaisuutta vai turhaa anteeksi pyytelemistä? Entä onko tämä anteeksipyytely naisten ongelma vai tekevätkö miehetkin sitä? Luin, että tutkimuksen mukaan naiset pyytävät useammin anteeksi kun miehet. Mun mielestä tämä on (varsinkin Suomessa) ehkä ennemminkin persoonakysymys. Ja Suomessa anteeksipyytely on ehkä enemmän olemukseen ja tekoihin liittyvää, ei ehkä niinkään sen anteeksi -sanan sanomista. Tiedättekö, pelkällä olemuksella tavallaan vähän pyydellään anteeksi omaa olemassaoloa, omaa menestystä ei ehkä tuoda niin paljon julki ja muutenkin ollaan silleen sopivan vaatimattomia jokaisessa asiassa. Miksi kuitenkaan pitäisi pyytää anteeksi omaa menestystä tai piilotella omia saavutuksiaan? Toki itsekehun ja ylpeyden raja on melko häilyvä, mutta miksei useammin voisi oikeasti kehua itseään? Tai ottaa ylpeästi kunniaa esimerkiksi hyvästä ideasta työpaikalla. Ei aina tarvitse olla niin vaatimaton.

Anteeksipyytämisestä tuli vielä mieleen, Suomessa pyydetään anteeksi (ihan molempien sukupuolten toimesta) jopa liiankin vähän niissä tilanteissa, joissa oikeasti pitäisi. Oikeasti, jos kaupassa törmäät ostoskärryillä toisen takapuoleen tai ruuhkassa astut toisen ihmisen varpaille, kuinka vaikeaa olisi sanoa anteeksi tai edes sori? Joskus tuntuu, että se on ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Mä en tiedä olenko kuvitellut vaan, mutta nykyään ehkä nuoremmat ihmiset osaavat tämän taidon paremmin? Mä ainakin olen reissatessa (varsinkin Englannissa..) oppinut, että jos vahingossa hipaisenkin toista tai meinaan kävellä toista päin, sanon sorry. Siellä olisi todella epäkohteliasta olla sanomatta niin. Oletteko te huomanneet saman? Entä herättikö tämä video teissä jotain mielipiteitä?

Postaus on Pantenen sponsoroima, mutta mielipiteet on meidän omia.

2 kommenttia:

  1. Asiaa! Meinasin jättää videon katsomatta, mutta onneksi katsoin. Olen samaa mieltä kanssanne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä siis että katsoit :) Ja kiva ettei olla yksin mielipiteidemme kanssa!

      Poista