maanantai 21. heinäkuuta 2014

Road trip - apua kaivataan!

R: Mä en ole koskaan käynyt Lapissa. En ole koskaan käynyt Oulua korkeammalla ja sielläkin kävin vaan joskus yli 10 vuotta sitten nopeasti pelaamassa pari korispeliä.. Olen kyllä matkustanut ympäri Eurooppaa (ja vähän muuallakin), mutta Suomessa on tullut matkusteltua ihan hävettävän vähän. Toki olen reissaillut täällä eteläisemmässä Suomessa ja saaristossa, mutta en koskaan pohjoisessa. Nyt tämäkin asia korjaantuu, päätettiin nimittäin Jannen kanssa lähteä tällä viikolla pienelle road tripille.

 photo lintsi3-001_zps6fffe297.jpg
 photo hki5-001_zpsb162fdbf.jpg

Ei olla oikeastaan koko kesän, tai oikeastaan koko alkuvuoden aikana ehditty tehdä oikeen mitään kahdestaan, joten päätettiin korjata tilanne ja lähteä road tripille. Nyt saadaan olla kahdestaan vähän liikaakin :D Ja jotta meidän reissu olisi kunnon road trip, tarkoitus olisi nukkua teltassa!! Mä en ole ikinä nukkunut teltassa leirintäalueella, joten kai sekin pitää joskus kokea? Pitää toivoa ettei ala sataa.. Saa nähdä montako yötä jaksetaan telttailla. Telttamajoituksen lisäksi hyvä vaihtoehto voisi olla mökkimajoitus ja päätettiin että ehkä jonain yönä voisi mennä ihan hotelliinkin..

 photo lintsi5-001_zps16c2a0d1.jpg
Kuvat meidän viime kesäiseltä "kesälomareissulta" Helsingistä

Meillä ei ole mitään kovin tarkkoja suunnitelmia meidän reissulle, mutta joitain paikkoja olen etukäteen miettinyt.. Haluan ehdottomasti päästä Rovaniemelle ja Napapiirille. Ei ehkä mikään kaikista kesäisin kohde, mutta jos me Rovaniemelle saakka mennään, niin haluan ehdottomasti käydä Napapiirillä.  Ennen Rovaniemeä tarkoitus olisi pysähtyä Oulussa ja totta kai käydään myös Tuurin kyläkaupassa. Mä olen niin paljon repinyt huumoria siitä Tuuri tv-ohjelmasta, että pakkohan sinne on päästä käymään ja katsomaan sitä menoa. Olisiko teillä jotain vinkkejä, mitä Oulun ja Rovaniemen suunnalla kannattaa tälleen kesällä tehdä? Missä kannattaisi syödä tai mitä pitää ehdottomasti nähdä? Tai onko siellä jotain siistejä leirintäalueita hyvillä sijainneilla? Tai ihania uimarantoja? Me lähdetään reissuun keskiviikkona, menen sillon aamulla junalla Jyväskylään, josta Janne ottaa mut kyytiin ja lähdetään matkaan. Eli ei onneksi ihan Turusta saakka tarvitse ajaa. Mutta, nyt niitä vinkkejä tulemaan! Kiitos jo etukäteen!

15 kommenttia:

 1. Tervetuloa Ouluun! Ehdottomasti suosittelen pannukakkutaloa! http://www.pannukakkutalo.fi/pannukakkutalo/oulu

  VastaaPoista
 2. Oulussa suosittelen näin kesäisin hailuotoa, nallikaria jossa on leirintäalue ja rantaa ja vaikka mitä, myös torilla kannattaa käydä istumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallikarin leirintäaluetta googlettelinkin jo, kiitos vinkeistä :)

   Poista
 3. Rollossa on ihan nätti keskusta ja ounasvaaran huipulta on nätit maisemat kauemmaksikin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla siistiä kiivetä tuonne ounasvaaran huipulle! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 4. Minäkin suosittelen ehdottomasti käymään Hailuodossa, jos säät suosii :) Jos oikeen hyviä hamppareita tahdotte, niin käykää ihmeessä Kauppuri5 syömässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät taitaa suosia, saa nähdä ehditäänkö sinne :) Ja tosta Kauppurista olen lukenut paljon hyvää blogeista, pakko ehkä mennä sinne! Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Mun Oulu-vinkit tulikin jo - pannukakkutalo, Nallikari (täällä on nyt loistavat rantasäät!), ja kai se Hailuotokin kannattaa nähdä. Hävettää myöntää näin oululaisena, että oon käyny siellä vaan kerran... :) Ja hei, jos käytte Kauppurissa syömässä, tuu moikkaan mua kadun toiselle puolen! Satun oleen päivävuorossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä mihin aikaan huomenna ehditään Ouluun, menee varmaan iltaan.. Mutta haluun kyllä tonne Kauppuriin syömään :D Kiitos vinkeistä!

   Poista
  2. Tuli myös mieleen, että Tuiran rannalla on se saunalautta! Maksaa vaan 4€. Ite en oo vielä kerenny käyä siinä, mutta sisko kehu :)

   Poista
 6. Jäiks :( Kesä + lappi = ötökät ja siihen vielä teltta niin apua. Ite asun Kolarissa eli Ylläksen tuntumassa ja täällä on paarmoja, sääskiä ja mäkäräisiä aivan hulluna. Mutta muuten pohjoinen on kiva paikka lomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, olipas positiivinen kommentti :/ On niitä ötököitä täälläkin.

   Poista
 7. Rovaniemellä kannattaa käydä Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä tai Santaparkissa ja Ounasvaaran päällä ihastelemassa maisemia ja urheilusta kiinnostuneelle huippupaikka on Rovaniemen Palloseuran (RoPSin) peli Rovaniemen keskuskentällä.

  Ruokapaikkoja löytyy Mäkkäristä Pohjanhovin perinneruokiin, mutta käymisen arvoinen paikka on lounasaikaan Haruno ja kaupungin parhaat hampurilaiset löytyy Comicosta.

  Toivottavasti näistä on jotain apua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, käytiin Napapiirillä ja Ounasvaaran huipulla :) Comicoon oltaisi varmaan menty, mutta se oli sulkenut jo torstai-iltana siihen aikaan kun etsittiin ruokapaikkaa!

   Poista