tiistai 22. heinäkuuta 2014

Naantalin aurinkoa etsimässä

J: Ollaan asuttu Teemun kanssa pian vuosi Turussa ja ollaan monesti puhuttu päiväretkestä Naantaliin. Viime sunnuntaina päätettiin sitten lähteä sinne, kun kerran oli ihana ilma eikä mitään suunnitelmia. Olisi ehkä ollut hyvä idea vilaista säätiedotusta, sillä iltapäiväksi oli luvattu rankkasateita ja ukkosta tänne Lounais-Suomeen. Suunnattiin iloisina kohti Naantalia aavistamatta, että sademyräkkä yllättää meidät ennen kun ehditään kunnolla edes autosta ulos. Ensimmäinen tunti meni sitten sateen suojassa. Ensi museon portailla, sen jälkeen erään ravintolan terassilla muiden kesäturistien kanssa ;)

 photo _MG_4813_zpscf946467.jpg
 photo _MG_4816-001_zpsca485b11.jpg
 photo _MG_4826-001_zpsbbbb6ddd.jpg
 photo _MG_4851-001_zps165dd9d5.jpg
 photo _MG_4867_zpsd674fc0e.jpg
 photo _MG_4863-001_zpscade8bb7.jpg
 photo _MG_4854-001_zps1dbab60c.jpg

Sateen tauottua kierreltiin hetki vanhan Naantalin katuja ja ihasteltiin satamassa maisemia. Meri oli jotenkin pelottavan rauhallinen, vaikka sen ylle nousi koko ajan lisää tummia pilviä. Rakastan merta, mutta varsinkin ukkosenilmalla se on pelottava. Meille aina pienenä sanottiin, että ukkosella ei saa mennä sateella uimaan tai veneilemään, ja se oppi on jäänyt pysyvästi mun mieleen.. Parempi pysyä koko merestä kaukana kun ukkostaa.

Naantaliin pitäisi ehtiä vielä uudestaan kesällä. Sinne tehdään Turun keskustasta risteilyjäkin, voisi ensi kerralla harkita sellaista. On paljon muutakin, mitä pitäisi ehtiä vielä kesällä tehdä. Tämä kesä on mennyt ihan liian nopeasti! Ensi viikolla on jo elokuu, en voi uskoa. Mulla on tämä viikko enää töitä ja ensi viikolla pitäisi keskittyä vähäksi aikaa koulujuttuihin, sen jälkeen on tiedossa vähän lomailua Teemun kanssa ja yksi lyhyt rutistus päiväkodissa sijaisena ennen elokuun lopun Espanjan reissua. Syksystä on tulossa todella kiireinen, joten pitäisi nyt osata nauttia tästä vähän rennommasta ajasta ja lämpimistä ilmoista! Olen mä kyllä nauttinutkin ;)  Nyt me lähdetään Riikan kanssa Salossa käymään, tällä reissulla ei pitäisi sateen yllättää.. Aurinkoista päivää kaikille!

2 kommenttia: