perjantai 18. heinäkuuta 2014

kesäretki ja ylistys Suomelle

R: Päätettiin eilen Jennan kanssa lähteä pienelle kesäretkelle ja suunnattiin Paraisille! Sillon kun oltiin lapsia ja meidän perheellä ei vielä ollut omaa mökkiä, vietettiin kaikki kesät mamman ja pappan mökillä. Mökkeilyssä yksi parasta asioista oli ehdottomasti se, kun lähdettiin veneilemään ja mentiin veneellä Paraisille jätskille. Nytkin muisteltiin niitä aikoja, kun käveltiin venepaikkojen ohi, johon aina jätettiin vene, nähtiin leikkipuisto, jossa ampiainen pisti mua ja jätskikioski, josta aina ostettiin jätskit.

 photo parainen10_zpsd110ab3e.jpg
 photo parainen2_zps5bd6afdf.jpg
 photo parainen3_zpsca25492c.jpg
 photo parainen4_zps825bc4f9.jpg
 photo parainen5_zps4e0065f9.jpg
 photo parainen6_zps3f582a92.jpg
 photo parainen11_zps50662316.jpg
 photo parainen8_zpscdc2668f.jpg
 photo parainen9_zpsf9227df1.jpg
 photo parainen12_zps5ad75889.jpg

Tälläkin kertaa me ostettiin jätskit samasta kojusta, mutta sen lisäksi istuskeltiin myös vierasvenesatamassa katsomassa veneitä ja syömässä piknikeväitä ja pelattiin minigolfia. Oltiin molemmat aika huonoja siinä, välillä oikeen nauratti kun oltiin niin huonoja. Mutta oli hauskaa! Oli kiva viettää kesäpäivää tuolla meren rannalla, Parainen yllätti taas positiivisesti. Sen lisäksi että siellä on kiva satama ja keskustan läpi virtaa joki, on Paraisilla ihan keskustassa myös ihana iso puisto. Puistossa on erilaisia liikuntamahdollisuuksia, tosi hyvät beach-lentopallokentät ja frisbeegolf-rata. Vaikka ihaninta olisi mennä Paraisille veneellä, niin hyvin sinne pääsi autollakin. Ja matka Turusta ei edes ole pitkä, noin puoli tuntia autolla. Jos haluaa jonnekin päiväretkelle Turusta ja Naantali alkaa kyllästyttämään, niin kannattaa suunnata Paraisille!

Tänä kesänä ei olekaan vielä tullut matkusteltua kovin paljon täällä kotimaassa, mutta ensi viikolla sekin asia taitaa korjaantua ;) Kerron myöhemmin millaisia suunnitelmia meillä on.. Eilen illalla leikittiin Jennan kanssa turisteja myös Turussa, kun käveltiin melkeen kolme tuntia ympäri kaupunkia kamerat kaulassa. Niitä kuvia näette viimeistään sunnuntaina! Pitäisi kyllä useammin muistaa miten kaunista Suomessa on kesäisin.  Täällä on monissa paikoissa kesäisin paljon kauniimpaa kun vaikka joissain Euroopan kaupungeissa, joissa olen käynyt..  Lähtekää ihmiset ulos ja menkää tutkimaan uusia paikkoja!

5 kommenttia:

 1. ihania kesäisä kuvia, kyllä Suomi on kaunis! :D

  VastaaPoista
 2. Heips! Ollaan lähdössä poikaystävän kanssa päiväretkelle Saloon seikkailemaan, olisiko ideoita tai kivoja paikkoja, missä siellä voisi käydä? :P

  Pauliina.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa ainakin käydä Salon torilla Kurilalla kahvilla ja munkilla (tai patongilla :P). Jos shoppailla haluaa, niin Plazan kauppakeskuksessa on kaikki "tavalliset" kaupat, mutta mm. Design Hillissä (lähellä moottoritietä, Halikon liittymää) on kaikkea ihanaa. Monet tykkäävät myös Salon kirppiksistä (mm. Aarresaari, Radiokirppis ja Salon Seudun Suurkirppis), mutta mä en tiedä haaskaisinko kesäpäivää niissä. En mä oikeen muuta osaa suositella Salon keskustan alueelta. Tietty jos teillä on enemmän aikaa, niin voi suunnata vaikka Teijon kansallispuiston maisemiin :)

   Poista
  2. Kiitos ideoista, eiköhän me saada päivä kulutettua noilla ohjeilla :P

   Pauliina.K

   Poista