sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

hyvän mielen paikkoja Turussa

R: Kuten perjantain postauksessakin jo mainitsin, Suomi on kesällä parhaimmillaan. Ja niin on meidän rakas kotikaupunki Turkukin. Päästiin Indiedaysin ja Starbucksin yhteistyökampanjan tiimoilta esittelemään teille meidän lempipaikkoja, hyvän mielein paikkoja Turusta. Olipas mukava turkulaisena bloggaajana päästä tällaiseen kampanjaan mukaan, en nimittän saa ikinä tarpeekseni Turun kehumisesta! Turku on oikeasti yksi Suomen parhaista kesäkaupungeista ja vietettiinkin torstai-iltana melkeen kolme tuntia kävellen pitkin kaupunkia, kun kuvailtiin materiaalia tähän postaukseen.

 photo turku10_zps45b6468d.jpg

Starbucksilla on käynnissä kesäkampanja, jossa he haastavat faninsa tägäämaan omat hyvänmielenpaikkansa. Sivustolla voi selailla muiden hyvän mielen paikkoja vaikkapa tulevista reissukohteista tai voi löytää uusia mielenkiintoisia paikkoja omasta kotikaupungista. Starbucksilla on kampanjasivustolla meneillään  kilpailuja, joissa on ihan mahtavia palkintoja. Pääkilpailussa jokaisen osallistujamaan paras kuva palkitaan 3000 euron matkalahjakortilla. Osallistua voit kuvaamalla suosikkipaikkasi, käyttämällä hashtägiä #starbucksFinland ja nimeämällä kuvan sijainnin. Eli kuvaa vaikkapa se hyvämielenpaikka, jossa mieluiten juot suosikki Starbuks-juomaasi ;)  Helppoa! Tuon saman hashtägin alta pääsee myös kätevästi selaamaan niitä muiden hyvän mielen paikkoja. 

Viikkokilpailuissa Starbucks arpoo viikottain 750 euron lahjakortteja. Osallistua voi kampanjakoodilla, joka löytyy Starbucks-tuotteista tai kampanjassa mukana olevista blogeista. Eli te voitte osallistua syöttämällä tästä linkistä löytyvän koodin sivuille. Koodeja voi etsiä myös muista kampanjablogeista, eli Annieveliinan, Sharonin, Haidin ja Jozellan blogeista. Osallistua voi monella eri koodilla, eli kannattaa kokeilla onnea monta kertaa!

 photo turku16_zpsbd916f1d.jpg
 photo turku6_zpsd61d2a0b.jpg
 photo turku5_zpsf10f85ff.jpg
 photo turku7_zps1044a400.jpg
 photo turku17_zps3fa5f5ae.jpg

Mutta, nyt asiaan, eli meidän lempipaikkoihin täällä Turussa. Keskitytään täällä kertaa sellaisiin hengailupaikkoihin, joissa voi viettää vaikka kesäiltaa. Menovinkkejä ja esim. suosikki ravintoloista olen kirjoittanut täällä. Ehdottomasti parasta Turussa on jokiranta. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin pidän eniten Aurasillan ja Tuomiokirkkosillan välisestä alueesta, eli siitä alueesta joka näissä ylläolevissakin kuvissa näkyy. Viimeisen vuoden aikana tämä maisema koki muutoksen, kun paljon odotettu (ja vihattu) Kirjastosilta saatiin valmiiksi. Mä kuuluin aluksi sillan vastustajiin, mutta pakko nyt myöhemmin myöntää, että sopiihan silta tuohon ihan täydellisesti ja tuo lisää eloa jokirantaan. Kevään ja kesän aikana myös sillan viereisiä rantoja on kunnostettu ja nyt tuossa on ihanan vihreää! Tämän jokirannan pätkän varrelle mahtuu monta Turun suosittua ravintolaa ja kahvilaa, mm. Tintå, Blanko ja Cafe Art.

 photo turku8_zps125b5fba.jpg
 photo turku9_zpsa7bc3944.jpg
 photo turku15_zpsbcba5723.jpg

Aurasillan toiselle puolelle jää ehkä kesäiltojen vilkkain alue, jokilaivat. Ei kesää ilman jokilaivailua! Turkulaisille jokilaivat on arkipäivää, muualta tulevat ovat useimmiten vähintään kuulleet niistä. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että monissa laivoista tarjoillaan myös ruokaa, eivät ne mitään pelkkiä bilepaikkoja ole. Jokilaivojen ympäristössä on usein paljon ihmisiä istuskelemassa, eli jos kesäiltoina kaipaa tekemistä ja menoa, kannattaa suunnata tänne.

 photo turku3_zps0e06b509.jpg
 photo turku2_zps05627d2e.jpg
 photo turku4_zps16455585.jpg
 photo turku1_zpsb608e441.jpg

Jos jokirannan vilkkaus alkaa kyllästyttää, kannattaa suunnata puistoihin. Mun suosikki Turun monista puistoista on nykyään Samppalinna sen sijainnin vuoksi. Kävelen usein Samppalinnan kautta kotiin kaupungilta, vaikka se pidentääkin matkaa, sillä täällä on niin ihanan rauhallista ja vihreää. Ylhäältä voi myös ihailla Turun kattoja! Ja pakko näin bloggaajan näkökulmasta mainita, että Samppalinnassa on usein myös ihanan rauhallista asukuvailuun. Tästä onkin tullut yksi meidän vakkaripaikoista.

 photo turku13_zps364bbccd.jpg
 photo turku11_zps0282834a.jpg
 photo turku14_zps5faff0df.jpg

Yksi mun lempipaikoista on tori. Kesäisin käyn monta kertaa viikossa torilla, joko ostoksilla, jätskillä tai ihan vaan kiertelemässä. Torilta saa vaikka mitä. Niin lähiruokaa, kauden herkkuja kun halpoja ananaksia tai vesimeloneitakin. Mä ostan kesäisin lähes kaikki hedelmäni, marjani ja vihannekseni torilta. Torilta tekee aina löytöjä, parhaita on "euron pussit", joissa päivästä tai kojusta riippuen voi olla vaikka mitä. Ostin vähän aikaa sitten eurolla jättikokoisen säkin kurkkuja, siinä oli varmaan 3-4 kiloa. Ja oli muuten hyviä! Torilla on myös jätskikioskeja (Jäägurtti!!!), torikahviloita ja tietenkin Hesburger, Turussa kun ollaan..

 photo kampanja3_zps38b33753.jpg
 photo kampanja4_zpsb6a84ab5.jpg
 photo kampanja2_zps1ad2e4b4.jpg

Ja lempipaikoista kun puhutaan, niin pakko vielä lisätä Kemiö. Tai oikeastaan meidän mökki Kemiössä. Olen aiemminkin sanonut (ehkä vähän liiankin usein..), että se nyt vaan on yksi maailman parhaista paikoista. Siellä saa olla rauhassa, siellä on kaunista ja siellä on upeita auringonlaskuja. Jos kaupungin vilinä kyllästyttää, niin kannatta suunnistaa jonnekin päin Turun saaristoa. Jonkun näistä ylläolevista maisemista mä aion tägätä mun hyvän mielen paikaksi tuossa Starbucksin kilpailussa!

8 kommenttia:

 1. Oho tähän on kyllä panostettu! Tuli ikävä Turkuun, mulla asuu isän puolen sukua siellä alueella ja oon muuten myyny pienenä porkkanoita tuolla torilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, halusin panostaa koska Turku <3 Ja vähän söpöä toi porkkanan myynti, mä ainakin olisin tullut heti ostamaan pikku-Sitalta porkkanaa :D

   Poista
 2. turku on kyl aivan ihana kaupunki ! nyt kun kesän sieltä pois nii hirvee ikävä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ja ei täältä kesällä kannattaisi mihinkään lähteä, kesällä Turku on parhaimmillaan!

   Poista
 3. Oon käyny Turussa kunnolla ainoastaan kerran päivän viime kesänä, joten uus visiitti ois kyllä enemmän ku paikallaan! :D Ihanan näköstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Ehkä ehdit vielä tänä kesänä? :)

   Poista