keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

#bloggarisup

R: Saatiin vähän aikaa sitten TwentyKnotsilta kutsu tulla kokeilemaan SUPpailua eli Stand Up Paddlingia. Kutsu ei olisi voinut tulla parempaan aikaan, olin nimittäin vasta vähän aikaa sitten sanonut Jennalle, että siinä on yksi laji, jota haluan ehdottomasti kokeilla tämän kesän aikana. Ensimmäistä kertaa törmäsin suppaajiin viime kesänä, kun ihmeteltiin aurajoessa oudoilla laudoilla melovia ihmisiä.. Eilen tosiaan sitten suunnattiin Naantaliin, jossa TwentyKnotsin ihanat Emmi ja Teemu opastivat meidät ja muutaman muun paikallisen bloggaajan suppailun saloihin.

 photo P1012027_zpsf966534a.jpg
 photo IMG_3043_zps56092e98.jpg

Mitä on SUP?
Hawaiilta alunperin lähtöisin oleva suppaus eli SUP melonta (Stand Up Paddle) on erittäin hauska ja helposti omaksuttava liikuntamuoto vesillä, jossa liikutaan seisaaltaan meloen surffilautaa muistuttavan laudan päällä. Voit retkeillä, joogata, kuntoilla, surffata aalloilla ja nauttia veden äärellä liikkumisesta erilaisissa vesistöissä. Suppailu on lisäksi erittäin tehokas kokovartalotreeni! Suomen luonto ja saaristo tarjoaa erinomaiset puitteet SUP-melontaan.  


Lähde: TwentyKnots. 

Pakko myöntää että vähän jännitti ennen vesille lähtöä. Lauta näytti jotenkin niin pieneltä ja heiveröiseltä! Ja edessä aukeava meri niin suurelta ja pelottavalta.. Lyhyen tekniikkaopastuksen jälkeen saatiin laudat ja lähdettiin melomaan, ensin polvillaan ja sitten noustiin seisomaan. Opeteltiin aluksi vähän tekniikkaa, kääntymistä ja pysähtymistä. Melominenkin alkoi sujua melko nopeasti, kerran kävin vaan melkeen kaislikossa..  Jennan sanoin SUP-laudalla melominen on vähän kun soutaisi soutuvenettä yhdellä airolla seisten :D

 photo sup1_zps2553c830.jpg
 photo Documents62_zps7ffdefd9.jpg
 Kuvaus ja sometauko merellä..

SUP-lauta ei ollut yhtään niin heiveröinen, kun miltä se aluksi näytti. Hyvin harvoin kukaan siitä kuulemma tippuu. Onneksi meidänkin porukasta jokainen pysyi hyvin laudalla! Meille osui siinä mielessä hyvä sää, että ei tuullut oikeastaan yhtään. En tiedä olisiko mun ensikosketus lajiin ollut näin positiivinen jossain kovassa aallokossa. Vaikka eipä aloittelijoita sinne aallokkoon edes viedä! Haluaisin ehdottomasti kokeilemaan suppailua vielä uudelleen joskus aurinkoisella säällä tai auringonlaskun aikaan, olisi varmaan mielettömän siisti kokemus.

Mä en oikeastaan edes tiedä miksi ihastuin suppailuun heti niin kovasti. Varmaan siksi, että olen  aina tykännyt ulkoilusta, merestä ja veneilystä. Tuollakin tuli ihan lapsuuden kesät mieleen, kun tuoksui meri. Voin vaan kuvitella miten hienoa on lähteä suppailemaan joskus tyynenä kesäiltana jonnekin kauemmas merelle. Hmmm, paljonkohan tällainen lauta maksaisi, haluan mökille tällaisen!

 photo 20140701_190038_zpse30ae0d9.jpg
 photo P1012033_zps8ba2a7b5.jpg

Jos kiinnostuitte SUPpailusta, niin sitä pääsee kokeilemaan Naantalissa. TwentyKnotsin toimipiste sijaitsee siinä Naantalin kylpylän rannassa. Aloittelijoille järjestetään noin kahden tunnin pituisia alkeiskursseja, joiden aikana opastetaan mm. tekniikkaa, turvallisuutta ja kurssin aikana pääsee heti myös pienelle melontaretkelle. Suosittelen! Lisää tietoa ja hinnat löytyy TÄÄLTÄ. Lisäksi TwentyKnots Turku & Naantali järjestää viikon päästä sunnuntaina 13.7 Pop Up Sup -tapahtuman Turussa Uittamon rannalla. Päivän aikana pääsee mm. veloituksetta kokeilemaan suppailua. Kannattaa ehdottomasti mennä paikalle, mä ainakin ajattelin mennä! Lisää tietoa löytyy tapahtuman facebook-sivulta TÄÄLTÄ.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita SUPpailua kokeilleita? Tai lajista kiinnostuneita?

4 kommenttia: