sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

toukokuun treenit (+viikko juoksuun, apua!)

R: Puolimaratoniin on enää alle viikko, apua! Ja en tiedä mitä on tapahtunut, mutta toukokuun puolen välin jälkeen lenkkeilly on ollut vähän tuskaista. Itse asiassa lenkkejä tuli juostua ihan liian vähän, kahtena viikkona juoksin ainoastaan kaksi lenkkiä viikossa. Tavoite oli näille viikoille vähintään 3 lenkkiä. Jotenkin vaan alkoi askel painaa. Vähän harmittaa, kun huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa kaikki näytti vielä niin hyvältä. En oikeen tiedä miksi lenkit tuntuivat nyt välillä niin tuskaisilta. Tietenkin se äkillinen trooppinen ilmasto (joka tosin loppui jo..) varmaan vaikutti vähän ja lisäksi ehkä myös kova treenitahti. Nyt viime viikkoina olenkin yrittänyt ottaa vähän rennommin, parhaiten juoksu kuitenkin kulkee kun kroppa on levännyt ja on muistanut syödä tarpeeksi.

 photo juoksu9_zpsa5ac2800.jpg

viikko 19: ma: lepo, ti: lenkki 9km/50min, ke: sali (selkä, hauis) to: lepo pe: sali (rinta, ojentaja, vatsoja) la: lenkki 9,22km/52min + pitkät venyttelyt su: lenkki (mäki+porrasmaasto) 10km/65min

viikko 20: ma-ti: lepo (Tukholmassa kävelyä..) ke: sali (yläkroppaa) to: lenkki 8,65km/50min + vatsalihakset & venyttely pe: sali (jalat) la: lepo (Helsingissä koko päivä kävelyä..) su: lenkki 15,5km/97min

viikko 21: ma: lepo ti: 9,75km/55min + vatsat & venyttely & rullailu ke: sali (rinta, hauis) to: lenkki 9,53km/55min + venyttelu&rullailu pe: sali (selkä, ojentaja) la: crossfit kokeilu 60min su: lepo/venyttely & rullailu

viikko 22: ma: lenkki 9,75km/55min ti: sali (rinta, olkapäät, hauis) ke: lepo/rullailu&venyttely to: lenkki 16,1km/94min pe: sali (selkä, keskikroppaa) la: lenkki 3,1km/18min su: sali (rinta, ojentaja, olkapää)

 photo juoksu6_zps9bfce8a5.jpg
 photo juoksu2_zpsb207e729.jpg

Onneksi viime viikolla juoksu kulki taas melko hyvin. Tai okei, lauantaina väsytti, vitutti ja ei vaan jaksanut. Lopputuloksena 3 kilsan nopea lenkki. Päätin kuitenkin, että parempi olla juoksematta, kun juosta väkisin. Olen yrittänyt viime viikkoina kiinnittää myös erityistä huomiota kehonhuoltoon ja venyttelyyn. Foam Roller on ollut kaveri nyt kun tuntuu, että jalat menee helposti jumiin. Varsinkin tuon mun toukokuisen lomaviikon (vko20) jälkeen olo oli kaikkea muuta kun levännyt, vaikka lepopäiviä tavallaan olikin.. En kuitenkaan tiedä voiko jatkuvaa paikasta toiseen kävelyä kutsua levoksi ;) Eihän lepopäivien mitään sohvalla makaamistakaan tietenkään tarvitse olla, mutta mulla ainakin jalat väsyy helposti liikaa, jos juoksen pari lenkkiä, teen salilla jalkatreenin ja siihen päälle vielä kävelen tosi paljon. Harkitsin jumeihin urheiluhierontaa, mutta se vähän unohtui.. Nyt onneksi jalat alkaa olla jo melko hyvin palautuneet, kiitos yhden kolmen päivän juoksutauon tuossa reilu viikko sitten. Ja kiitos kompressiosäärystimien. Ehdottomasti pitäisi kyllä ottaa tavaksi hierojalla käynnit!

 photo juoksu5_zps53398a61.jpg

Tällä hetkellä mä lähinnä odotan, että puolimaraton on ohi ettei ole "pakko" lenkkeillä. Aion kyllä ehdottomasti jatkaa lenkkeilyä, mutta tuijottamatta aikaa ja matkaa koko ajan. Pakko myöntää, että viime aikoina on tullut liikaa mietittyä sitä, että pakko pakko pakko saada hyvä aika, vaikka alunperin tavoite oli vaan päästä juoksu maaliin. Mä kyllä veikkaan, että olen tosi tyytyväinen maaliin päästessä, oli se aika mikä tahansa! Mä en ole ikinä ollut mikään lenkkeilijä, joten se on jo suuri saavutus, että olen jaksanut edes näin hyvin valmistautua. Tuleva viikko meneekin sitten kevyissä merkeissä, alkuviikolla olisi tarkoitus juosta vielä yksi kevyehkö lenkki ja käydä kerran tai pari salilla, torstaina sitten lennetäänkin jo Englantiin. Juoksu on sunnuntaina, joten voi olla että perjantai-iltana käydään vähän ottamassa juoksutuntumaa tai sitten juostaan ihan vaan Oxford Streetiä edes takaisin kaupasta toiseen ;)

4 kommenttia:

 1. Mä luulen kans, että tuo sun ärsytys vois johtua ylikunnosta. Ainaki se mun toinen puolimara meni plörinäksi osittain ylikunnon takia (tai niin mä ainaki (haluan) ajatella!). Joten luulen että sun suunnitelmat tälle vikalle viikolle on just passelit :) välillä tarttee vähän etäisyyttä/taukoa siihen juoksuun ja sitte on kiva palata siihen kisapäivänä... Onnea juoksuun! Ja muistakaa, että 21km juokseminen on jo itessään aivan loistava teko, oli se aika mikä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä mäkin olen miettinyt.. Onneksi nyt on hyvä fiilis ja luottavainen olo! ;) Ja juu, totta kyllä että se puolikas itsessään on jo ihan hyvä suoritus aloittelijalle!

   Poista
 2. Hyvä jos säärystimistä on ollu apua :) Mulla tosiaan kans penikat kipeytyy helposti ja nyt ei oo kipuja paljon ollu!

  VastaaPoista