torstai 19. kesäkuuta 2014

the cutest B&B

R: Yövyttiin tosiaan reissun aikana kaksi yötä St Albansissa, joka on melko pieni englantilainen kaupunki. Hotelleja ei siis ollut kovin paljon tarjolla ja ne vähäiset oli aika kalliita. Meidän budjetille sopi parhaiten Bed&Breakfast, joten päädyttiin varaamaan huone sellaisesta. Meillä ei ollut kovin suuria odotuksia majoitukselle, kunhan jossain saisi nukuttua ja aamulla tarjolla olisi aamiainen. Oltiinkin hieman yllättyneitä kun päästiin perille meidän majoituspaikkaan Wrenlodgeen. Ensinnäkin piti oikeen monta kertaa tarkastaa, että ollaanhan me oikeassa osoitteessa, B&B nimittäin näytti ulkoapäin ihan tavalliselta englantilaiselta kodilta. Usein Bed&Breakfast majoitukset onkin kodinomaisia, niin oli tämäkin.

 photo bb6_zpse8075e59.jpg
 photo bb1_zps8ba0c1ae.jpg

Siinä vaiheessa kun astuttiin sisälle, paikka näytti vielä enemmän jonkun kodilta. Ja paikan omistaja oli niin ihana! Oikeesti, ihan kun olisi mennyt englantilaisen mummon luo kylään. Meidät esiteltiin mm. siivoojalle ja eräälle paikan toiselle asukkaalle ja kun saatiin muodollisuudet hoidettua, paikan omistaja etsi meille sateenvarjon jos alkaisi sataa ja oli huolissaan oliko meillä tarpeeksi paksut takit kun oltiin lähdössä ulos. Tässä vaiheessa ei vielä oltu nähty meidän huonetta, jätettiin vaan tavarat sinne kun lähdettiin hakemaan juoksunumeroita.

 photo bb4_zpsbe15401a.jpg
 photo bb3_zpsc612799f.jpg

Siinä vaiheessa kun tultiin takaisin ja nähtiin meidän huone, yllätys oli melkoinen. Se oli iso. Siis todella tilava. Ja mielettömän kauniisti sisustettu. Kaikki oli mietitty ihan loppuun asti. Oli tuoreita kukkia ja kaikkea. Mahtava paikka. En ole ikinä nukkunut yhtä mukavassa sängyssä kun tuolla oli. Kyllä tuli uni illalla nopeasti. Meiltä kysyttiin jo illalla, mihin aikaan halutaan syödä aamiaista. Ja aamiainen oli ihan mieletön. Itse tehtyä leipää, hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä, vasta puristettua appelsiinimehua, erilaisia myslejä ja muroja, tuoreita croissantteja, jogurtteja.. Ennen juoksua ei voitu kamalasti syödä, mutta seuraavana aamuna senkin edestä. Paikan omistaja toi meille pöytään mitä haluttiin, teki meille kananmunia (just siinä muodossa missä toivottiin ne) ja kyseli kuulumisia. Samaan aikaan toisena aamuna aamiaiselle sattui vanhempi brittinainen, oli jotenkin tosi outo tilanne istua siinä pienessä huoneessa saman pöydän ääressä ja rupetalla niitä näitä.. Harmi ettei kehdattu ottaa aamiaisella kuvia, se aamiaishuone oli niin hieno, kuin suoraan jostain menneisyydestä. Mutta siis silleen hyvällä tavalla!

 photo bb5_zps27f0b737.jpg
 photo bb2_zpsbd487173.jpg

Jos joskus matkustatte Englantiin ja haluatte kokea aitoa englantilaista elämää, niin kannattaa yöpyä tuollaisessa pienessä B&B:ssä. Niin mukava kokemus, harmitti lähteä kahden yön jälkeen pois. Luvattiin paikan omistajalle, että jos mennään ensi vuonna juoksemaan taas St Albansin puolikas, tullaan sinne taas yöksi. Yksi yö tuolla maksoi kahdelta 75 puntaa, eli noin 100 euroa. Ei mitenkään mahdoton hinta, mielelläni voisin maksaa yhtä paljon uudelleenkin, jos joskus oikeasti tarvitsen majoitusta St Albansissa.

2 kommenttia: