torstai 5. kesäkuuta 2014

Ikuinen matkakuume

J: Mun on jo kauan pitänyt kirjoitella tulevan kesän matkasuunnitelmista ja nyt niitä tulee! Aloitan nyt varmoilla matkoilla ja loppuun vähän omia haaveita. Ilman haaveilua ei selviä tästä elämästä.. Voisin jatkuvasti vaan haaveilla uusista matkoista, kytätä halpoja lentoja, suunnitella reilireittejä ja bongailla mielenkiintoisia majoituksia ympäri maailmaa. Veikkaan, että vaikka matkustaisin kuinka, matkakuumeeni ei tästä ihan äkkiä pienenisi. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa vielä!

 photo matkajulk6_zpscde38ebc.jpg

Mutta nyt niihin varmoihin suunnitelmiin.. Kellään aktiivisella lukijalla ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, että tänään otetaan suunta kohti Englantia! Ollaan ensin pari yötä Lontoossa, jonka jälkeen hypätään junaan ja ollaan kaksi yötä St Albansissa, jossa siis olisi tarkoitus juosta puolimaraton. Mitä lähemmäksi lähtöä mennään, sitä enemmän mua on alkanut jännittää! Olen samalla myös todella innoissani siitä, että pääsen takaisin tuttuihin maisemiin. Melkeen vuosi tuli asuttua kyseisessä kaupungissa ja nyt olen ollut sieltä jo yhtä pitkän ajan pois. Outoa. Meillä ei ole oikeastaan ihmeempiä suunnitelmia kumpaakaan kaupunkiin.. Lontoossa tietty pitää vähän shoppailla ja St Albansissa haluan juoksun jälkeen pubiin syömään herkkuruokaa ja juomaan suosikkisiiderin ;) Muuten menee varmaan aika fiiliksen mukaan.

 photo matkajulk1_zps5ccf379e.jpg
 photo matkajulk3_zps5eb685ea.jpg

Kesäkuun loppu ja heinäkuun alku meneekin sitten Suomessa reissaten. Enimmäkseen tulen töiden takia pyörimään Turku-Salo välillä, eli pitäisi yrittää löytää näiden kaupunkien parhaat puolet. Salossa pitää käydä torilla kahvilla, Turussa istuskella jokirannassa ja käydä vaikka Turun linnassa. Lisäksi haluan ehtiä mökille Kemiöön, rannalle Hankoon ja ihastelemaan upeita maisemia Naantaliin. Enkä mä tosiaankaan pane pahakseni, jos vaikka heinäkuulle ilmestyisi jostain pidennetty viikonloppuloma vaikka Tukholmassa ja Tallinnassa. Ne ovat molemmat niin upeita kaupunkeja kesällä! Myös Gdanskista olen haaveillut, mutta harmikseni luin jostain, että Turun lentoasema menee kesällä remonttiin ja lennot Gdanskiin loppuu juuri kesäsesongin ajaksi. Harmi.

 photo matkajulk12_zpsdb1b9a75.jpg

Elokuun lopussa onkin aika lähteä pienelle seikkailulle. Ollaan lähdössä tuhansien muiden suomalaisten koripallofanien kanssa Espanjaan Bilbaoon kannustamaan Suomen koripallomaajoukkuetta mm-kisoissa. Me lennämme sinne vaihdon kautta ja menomatkalla on muistaakseni kahdeksan tuntia aikaa Frankfurtissa. Onko teillä kokemusta, ehtiikö vaihdon aikana tutustua kaupunkiin?? Muistan lukeneeni jostain, että kahdeksassa tunnissa kyllä ehtisi hyvin keskustaan ja takaisin. Bilbaossa meillä on yhteensä aikaa kuusi kokonaista päivää, joista kahtena Suomella ei ole matsia, eli meillä olisi aikaa tutustua myös Bilbaon ympäristöön. Bilbaosta olisi parin tunnin bussimatka esimerkiksi Ranskan puolelle Biarritziin, se kieltämättä houkuttelisi aika paljon. Toki Bilbaossakin riittää varmaan nähtävää, mutta en tiedä paljonko mua kiinnostaa esimerkiksi Guggenhaimin museo. Koripallo on kuitenkin tuon matkan pääasia ja voin vaan kuvitella, kuinka mahtava siitä reissusta tulee!

Nämä kuvat on otettu, kun osallistuttiin Riikan kanssa VR:n järjestämään Interrail kisaan. Pommitettiin aika hyvin Instagramia toinen toistaan hienommilla (meidän mielestä ainakin) reilikuvilla, mutta ei irronnut voittoa. :( Harmittaa! Olen haaveillut meinaan reilistä varmaan viimeiset 10-vuotta. Nyt olen kuitenkin liian vanha lähtemään, sillä yli 26-vuotiaan kuukauden reilipassi maksaa tuplasti sen, mitä nuorempien. Miksi en lähtenyt sillon, kun olisi ollut fiksuinta?

Nyt mun pitäisi pakata. Olen jo monta kertaa tarkistanut, että lenkkarit ja juoksuvaatteet on matkalaukussa, mutta taidan tarkistaa vielä kerran. Tullaan varmaan postailemaan reissusta jos saadaan netti toimimaan, mutta kannattaa sitä odotellessa seurailla meitä Instagramissa @jenniemin ja @riikka_ni. Sinne tulee varmaan ensimmäisenä uutisia, miten meidän juoksu meni ja muita reissukuvia tietenkin. :)

2 kommenttia:

  1. matkustelu on kyllä ihanaa! hauskaa reissua teille :)

    VastaaPoista