torstai 15. toukokuuta 2014

Throwback Thursday: Hanko, Finland

J: Mä melkein kirjoitin tällä kertaa Throwback-postauksen tilalla mun matkahaaveista, mutta päätinkin jättää sen toiseen kertaan ja aurinkoisen ilman kunniaksi kirjoittaa kotimaanmatkailusta. Mun yksi suosikkikaupunki Suomessa on Hanko, jota muuten kutsutaan Suomen aurinkoisimmaksi paikaksi! Pääsin vasta viime kesänä tutustumaan siihen kunnolla, sillä käytiin Teemun kanssa siellä hänen isoäidin luona. Teemu on viettänyt lapsuuden kesiään kyseisessä kaupungissa, joten mulla oli loistava opas mukana..
Salosta Hankoon ajaa reilussa tunnissa, joten Turusta (tai Helsingistä) sinne ajaa alle puolessatoista tunnista. Ei siis paha matka! Perillä tuntee ajaneensa paljon kauemmas, sillä fiilis kaupungissa on aivan erilainen kun vaikka Salossa. On hiekkarantaa, merta ja turisteja. Ehkä tunnetuin ranta on Casinonranta (saa korjata jos olen väärässä), johon jengi kuulemani mukaan kerääntyy varsinkin juhannuksena ja Hangon Regatan aikana juomaan. Itsekin olen tuolla yhden juhannuksen alaikäisenä viettänyt ja ne muistot eivät välttämättä ole mitään maailman parhaita, heh.


Me kävelimme kesällä pitkin rantaa ja kävimme Hangon vesitornissa, josta oli todella mahtavat maisemat! Ihailtiin merelle katoavia rahtilaivoja, horisontissa näkyviä pieniä saaria ja purjeveneiden purjeita. Sisäänpääsy majakkaan maksoi vaivaiset kaksi euroa opiskelijalta. Tuonne haluan ehdottomasti ensi kesänä uudestaan. Rakastan korkeita paikkoja ja maisemien ihaillua lintuperspektiivistä, ei taida olla kenellekään uusi tieto? En onneksi pelkää korkeita paikkoja, mutta ne hissimatkat ylös ovat aina karmivia..


Merimaisemien ihailun jälkeen otettiin suunta merelle. Hypäättin pieneen lauttaan, joka vei meidän pienelle saarelle kaupungin eteen, jossa sijaitsee Suomen eteläisin ravintola, Hangon Portti. Mun olisi tehnyt mieli syödä (niin kuin aina), mutta Teemun isoäidin tekemät ruuat odotti meitä. Tyydyttiin siis vaan maisemien ihailuun. Tai ei se nyt mitään tyytymistä ollut, sillä maisemat oli sielläkin ihanat. Rakastan merta, sen tuoksua ja aaltoja! Aina kun pääsen jonnekin laiturille, tekee mieli hypätä veneen kyytiin ja lähteä ajelulle.. Se on varmaan perintöä lapsuudesta, kun kesäisin aina veneiltiin mamman ja pappan kanssa. Pääsispä vieläkin!


Viimeinen kuva on huhtikuulta, kun käytiin Hangossa uudestaan.. Lähdettiin illalla töiden jälkeen ajelemaan, käytiin Teemun isoäidillä taas syömässä ja vähän kävelemässä rannalla. Aurinko laski, tuuli hieman ja oli kylmä. Ihan erilainen fiilis kun kesällä, mutta jotenkin ihanaa silti. Haluan sinne pian uusiksi, mieluiten niin, että ilma on samanlainen kuin näissä kesäkuvissa. Onneksi kesä tulee jo kovaa vauhtia. Tänäänkin on aivan ihana aurinkoinen päivä. Vielä kun olisi hieman lämpimämpi, tämä tyttö olisi enemmän kuin tyytyväinen. Suomen kesä on niin ihana, ei saa unohtaa sitä kaikkia ulkomaanmatkoja haaveillessa!

2 kommenttia: