perjantai 2. toukokuuta 2014

Throwback Thursday: Budapest

J: Okei, tänään on jo perjantai. Ollaan päivä myöhässä tämän kanssa, mutta eilen ei vaan jaksanut. Enkä edes olisi halunnut tunkea kolmea postausta samaan päivään, mun mielestä se on liikaa. Anyway, tänään virtuaalimatkataan Keski-Eurooppaan, Budapestiin. Olin Budapestissa ensimmäistä kertaa maaliskuussa 2012. Oltiin reissussa Riikan, meidän äidin ja äidin ystävän kanssa. Aika meni silloin enimmäkseen nähtävyyksiä katsellen, paikasta toiseen kävellen, hyviä ruokia maistellen ja taidettiin me vähän shoppaillakin. Lennettiin Finnairin suoralla lennolla. Unkarilainen lentoyhtiö Malev oli tehnyt juuri samoihin aikoihin konkurssin ja muistan, että se olisi ollut meidän toinen vaihtoehto. Onneksi valittiin Finnair!
En jaksa kirjoittaa enempää mitään faktoja, sillä ollaan aikaisemmin tehty laaja infopostaus kyseisestä kaupungista. Se löytyy täältä. Budapest tagin alla on myös lisää asiaa, jos kiinnostaa.


Mä olin Budapestissa heti uudestaan kesäkuussa 2012. Olin kaverin luona Itävallassa käymässä ja matkustin sieltä junalla Budapestiin, josta lensin yhden yön jälkeen takaisin kotiin. Valitsin silloin WizzAirin, joka lentää suoraan Turkuun. Lento oli todella halpa, olisiko ollut alle 50€. Mulla tuli sillon halvemmaksi maksaa juna Unkariin, yksi yö hotlassa ja ottaa se lento, kun jos olisin lentänyt esimerkiksi Itävallasta tai Saksasta kotiin. Kannattaakin aina Euroopassa matkustaessa katsella halpalentojen tarjontaa, silllä välimatkat ovat niin lyhyitä, että tällainen kikkailu onnistuu hyvin. Lisäksi näkee ja kokee paljon enemmän kun sillon, kun lentää vaan suoraan yhteen kaupunkiin, ajaa siellä esimerkiksi taksilla keskustaan ja asuu siellä hotellissa. Esimerkiksi junamatka Linzistä Budapestiin oli todella mielenkiintoinen ja maisemat nättejä, näki sitä ihan oikeaa elämää. 


Rauniobaari Szimpla Kert on ehdottomasti käymisen arvoinen! Kaksi postauksen viimeistä kuvaa on sieltä. Budapestissa on muitakin rauniopubeja, mutta Szimpla oli meidän ehdoton suosikki, taidettiin käydä siellä kolmesti yhden reissun aikana. Baari on rakennettu vanhaan hylättyyn rakennukseen ilman suurempia remontteja ja sisustus on todella omaperäinen! Viinikin oli halpaa, jos oikein muistan. Yöllä paikka toimii yökerhona ja päivällä muuttuu viihtyisäksi kahvilaksi. Suosittelen ehdottomasti käymään siellä, jos Budapestissa liikutte.
Budapest, niin kuin moni muukin kaupunki, on kyllä kesällä kivempi kuin vaikka maaliskuussa. Ei siinä sillonkaan mitään vikaa ollut, mutta kaupunki pääse paremmin oikeuksiinsa kesällä auringon lämmittäessä. Sillon oli ehkä hieman jopa liiankin lämmintä kun mä olin siellä, mutta oli ihana kävellä pitkin kaupunkia shortsit jalassa, syödä jätskiä ja ihastella Tonavaa ja sen varrella aurinkoa ottavia ihmisiä. 

Mulla tuli yllättäen taas kauhea matkakuume. Onneksi Englannin matkaan on enää alle viisi viikkoa ja Espanjan reissukin lähestyy liian kovaa vauhtia. Olen viime päivinä alkanut haaveilla jostain lyhyestä kaupunkilomasta juhannuksena. Olen viimeiset neljä vuotta ollut juhannuksen ulkomailla, enkä millään haluaisi katkaista putkea. Budapest voisi olla yksi hyvä vaihtoehto lyhyelle kaupunkilomalle. Toisaalta olisi kiva käydä jossain uudessa kaupungissa, vaikka Prahassa.. Tai no mihin mä en lähtisi? Kaikki kelpaa..

2 kommenttia: