perjantai 30. toukokuuta 2014

kompression avulla tehoa treeniin?

R: Mulla kipeytyy joskus pidempiä matkoja juostessa penikat ja pohkeet, joten ostin testiin ZeroPointin kompressiosäärystimet (selitin ensin kaverille innoissani kompressorista.. :D). Kompressiosukkia ja -säärystimiä oli kehuttu monissa nettikeskusteluissa ja treeniblogeissa, ja jopa Alexander Stubb käyttää ZP:n kompressiosukkia, joten ajattelin uhrata 26 euroa ja testata, olisiko niistä oikeasti apua. Kompressiovaatteet oli mulle alunperin tosi vieraita, olinkin joskus lenkeillä ihmetellyt mitä hyötyä pitkistä sukista on. Ensimmäistä kertaa taisin törmätä kompressiosukkiin jonkun treenilehden sivuilla talvella. Sillon en kiinnittänyt asiaan sen kummemmin huomiota, mutta nyt kun puolimaraton on ihan nurkan takana ja jalat väsyy helposti, ajattelin että eipä siinä mitään menetä, jos niitä testaa.

 photo kompressio1_zps95399bde.jpg

Päädyin Zero Pointin säärystimiin lähinnä siksi, että niitä oli tarjolla kohtuulliseen hintaan lähimmässä urheilukaupassa (Hansan Intersportissa) ja lisäksi niitä oli kehuttu monissa blogeissa. Kotimaisuudesta ja mahtavasta värikoimasta plussaa! Sain muuten tosi hyvää palvelua kun kävin ostamassa nämä, myyjä tuli heti apuun, mittasi mun pohkeen ja osasi kertoa, mikä koko olisi mulle hyvä. Mun jalalle S oli hyvä. Pakko myöntää että siinä vaiheessa kun ensimmäistä kertaa yritin saada näitä jalkaan, olin varma että myyjä oli tehnyt virheen ja antanut mulle liian pienen koon.. Säärystimen pukeminen vaatikin vaan oikeanlaisen tekniikan ja kun sen sai jalkaan, se tuntui tosi napakalta, mutta juuri sopivan joustavalta.

Zero Point kompressiosäärystin on kehitetty urheilijoille suorituksen aikana. Sen erikoiskudonta ja saumaton rakenne takaavat ainutlaatuisen käyttötuntuman. 

Toiminta, käytettävyys, helppous ja käyttäjäkokemukset ovat tehneet OX-Calf Sleeves usean käyttäjän ja lajin ykköstuotteen. Se on suunniteltu tuomaan lisää tehoa ja mukavuutta suoritukseen yli lajirajojen!

 photo kompressio2_zps2b66ba96.jpg
Lainaukset&lähteet: ZeroPoint

Säärystimet on suunniteltu tuomaan treeniin lisää tehoa ja mukavuutta. Näitä suositellaan erityisesti pohjekramppien ja penikkatautien hoitamiseen. Kompression kerrotaan parantavan verenkiertoa, jolloin jalka saa enemmän happea ja energiaa ja suorituskyky paranee. Myös palautuminen nopeutuu, kun maitohapot poistuvat nopeammin ja väsymys vähenee. Yhtenä hyötynä mainitaan myös tukeva vaikutus, jonka ansiosta jalka "keventyy". Liian hyvää ollakseen totta?

 Mulla ei ollut kovinkaan suuret odotukset, kun lähdin nämä jalassa ensimmäistä kertaa lenkille, mutta pakko myöntää, että juoksu kulki yllättävän hyvin. En tiedä oliko syynä kolmen päivän juoksutauko, joka sillon oli sopivasti ollut, vai nämä säärystimet (vai niiden lumevaikutus..), mutta mun jalat eivät tuntuneet yhtään niin "painavilta" kun viime aikoina. Olen Jennallekin valitellut, miten joskus tuntuu, että pohkeet ja takareidet painaa tonnin, mutta nyt sitä ongelmaa ei ollut ja askel tuntui kevyemmältä. Toisella testikerralla olin jo vakuuttunut. Juostiin vähän pidempi lenkki (reilu 16km) ja missään vaiheessa pohkeissa ei tuntunut samanlaista väsymystä ja "jalat painaa tonnin" -fiilistä. Eniten näistä varmaan onkin mun tapauksessa hyötyä nimenomaan pidemmillä matkoilla. Aion ehdottomasti juosta puolimaratonin komressiosäärystimet jalassa, pitääkin muistaa pakata nämä heti ensimmäisenä matkalaukkuun!

2 kommenttia:

 1. Zeropointit on ihanat! Mä ostin omani joskus viime syksynä kai, testimielessä aattelin sillon, että jos ei mtn muuta vaikutusta oo niin ainakin lämmittää talvilenkeillä :) Tosi vaikea sanoa, kuinka paljon niistä oikeasti on hyötyä, mutta kevyeltä on askel tuntunut, enkä enää juokse ilman (varsinkaan niitä pidempiä lenkkejä) Ja onhan ne supersöpötkin :D Hah ja näyttää leikisti tosi pätevältä juoksijalta, kun noilla pinkoo menemään.. Välineurheilija täällä hei...
  Eilen heräsin aamulla törkeisiin suonenvetoihin pohkeessa (lieneekö syynä edellisillan pikkutunneille venähtänyt afterworks ja siitä seurannut nestehukka...) ja ylösnoustessa toinen pohje oli ihan lukossa. Hihhuloin sitten kotosalla säärystimet jalassa siinä toivossa, että lähtis veret kiertämään ja pahin jumi ainakin katosi iltapäivään mennessä, että kai siitä jotain apua oli :)
  Niin ja olihan nuo tietty siellä puolikkaallakin päällä, unohdin ihan tulla rapotoimaan miten meni :D, ja pohkeet ei kyllä mennyt jumiin, mutta lonkankoukistaja-pakara-akseli sitten niidenkin puolesta ja vikat kilsat oli pelkkää tuskaa kun ei meinannu jalat liikkua millään ja oli vaan pakko koko ajan hidastaa tahtia. Loppusuoralla sitten yritin vielä epätoivosesti kiihdyttää ja pari metriä maaliviivan jälkeen jalat vaan petti alta ja kaaduin radalle :D Olipahan ainakin kaikkensa antanut fiilis, ajaksi tais lopulta tulla 2:13. vähän jäi tuo jumitus ärsyttämään, mutta syyskuussa sitten uusiks Tampereella :D

  -miffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo noiden kanssa näyttää kyllä ihan ammattilaiselta :D Sullahan meni ihan hyvin toi juoksu! Muakin vähän pelottaa että tulee joku järkyttävä jumitus jalkoihin, mutta toivotaan parasta. Onneksi loppumatkan voi sitten vaikka kontata.. :D

   Poista