keskiviikko 28. toukokuuta 2014

kannattaa uskaltaa

R: Mä en voi uskoa miten nopeasti vuosi on mennyt. Tuntuu että siitä on vasta ihan vähän aikaa, kun tuskailin harjoittelupaikkani kanssa ja kirjoitin blogiin tämän postauksen. Vuosi sitten mun piti aloittaa harjoittelu eräässä paikassa, mutta en kokenut paikkaa lainkaan omakseni ja pidin sitä tulevaisuuden kannalta huonona vaihtoehtoa. Samalla kuitenkin pelkäsin, etten saa harjoittelupaikkaa lainkaan ja opinnot viivästyy sen takia. Tein kuitenkin vaikean päätöksen ja lopetin harjoittelun, ennen kun se ehti edes kunnolla alkaa. Ja ei mennyt montaa päivää sen päätöksen jälkeen, kun sain tietää että olin saanut toisen paikan.

 photo seka4_zpsb4574e09.jpg
 photo seka2_zpsf2e7f56f.jpg


Tein harjoittelun syksyllä ja sen myötä sain oman alan töitä koko alkuvuodeksi. Tammikuussa kun aloitin työt, tämä hetki tuntui niin kaukaiselta ja edessä oleva urakka ihan ylitsepääsemättömän vaikelta. Mutta nyt se on täällä, toukokuun loppu, joka tarkoittaa että mun työsopimus päättyy ja olen taas hetken opiskelija. Otin taktisesti yhden lomapäivän perjantaille, joten tänään oli viimeinen työpäivä ja äsken lähetin viimeiset tiedostot eteenpäin! Loma on täällä! Kesäksi ei ole töitä tiedossa, mutta se ei haittaa. Aion tehdä muutaman kesätentin ja ehkä perehtyä gradun aiheeseen. Enimmäkseen aion kuitenkin lomailla, nyt kun siihen on mahdollisuus.

 photo seka1_zps50b2ca5b.jpg


Olen niiin tyyytyväinen, että vuosi sitten olin rohkea ja päätin, etten tee harjoittelua siellä paikassa, johon ensin pääsin. Jos olisin tehnyt harjoittelun siellä, en olisi saanut tätä työtä, jossa nyt olen viimeiset viisi kuukautta viettänyt. En tiedä mitä olisin tehnyt, ehkä gradua.. Olisin ehkä saanut gradun jopa valmiiksi ja jopa valmistunut, mutta olisin valmistunut ilman oman alan kokemusta ja arvokkaita kontakteja työelämään. Nyt olen päässyt tutustumaan monen erilaisen organisaation toimintaan, luomaan kontakteja. Vaikka mun työ on ollut tosi itsenäistä, niin olen oppinut tosi paljon työelämästä ja erilaisista ihmisistä. Sain todella paljon vastuuta ja opin pitämään puoleni byrokratiaviidakossa. Olen saanut kiitosta ja selvinnyt haasteista, jotka vielä tammikuussa tuntuivat ihan liian vaikeilta. Olen saanut jotain aikaiseksi, ollut mukana luomassa uutta tutkimustietoa ja saanut arvokkaan lisän CV:hen. Tästä on hyvä lähteä lomalle! Ja ennen kaikkea tästä on hyvä lähteä jatkamaan gradun tekoa, kun ideoita on paljon ja näkemys maailman (tai ainakin suomalaisen yhteiskunnan) menoon on ihan uudenlainen.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on muistuttaa, että tehkää niin, miten sydän sanoo! Huonossa työpaikassa ei kannata jatkaa, aina löytyy parempi. Uskaltakaa ottaa riskejä, asioilla on tapana järjestyä!

4 kommenttia:

 1. Totta,sydäntä kannattaa seurata! <3 ja ihanat kuvat!!

  VastaaPoista
 2. Koska Cailap- arvonnan voittaja selviää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voittajalle on ilmoitettu jo henkilökohtaisesti! Mutta kannattaa pysyä kuulolla, lisää arvontoja tiedossa ;)

   Poista