maanantai 5. toukokuuta 2014

Kaksi laitetta yhden hinnalla - Asus Transformer Book T100

R: Me päästiin mukaan Indiedaysin ja ASUSin Transformer Book T100 -yhteistyöhön ja saimme yhteistyön tiimoilta lainaan ASUSin  ihan mielettömän Transformer Book -koneen. Kyseessä on tosi kätevä 2in1 laite, joka on siis tabletti ja pienikokoinen kannettava tietokone samassa paketissa. Me osallistuttiin Inspiration Day -tapahtumassa ASUSin workshoppiin, jossa Meri-Tuuli Lindström antoi vinkkejä laitteen käyttöön ja kertoi miten laitetta voi käyttää tehokkaasti hyväksi mm. blogatessa. Nyt meillä on ollut aikaa testailla laitetta kotona jonkin aikaa ja olemme löytäneet siitä ainoastaan yhden huonon puolen. Nimittäin sen, että se ei voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa! Arvatkaa tuliko meille tappelu siitä, kumpi sen saa ensimmäisenä testiin? Jenna käytti isosiskon oikeutta ja sai laitteen ensin itselleen..

 photo asus1_zpsa249bc37.jpg
 photo asus2_zps6fa51427.jpg

ASUSin Transformer Book T100 on pienikokoinen, mutta todella tehokas laite. Sillä saa helposti katsottua sarjoja esim. Netflixistä, jonka saa ladattuna sovelluksena Windowsin kaupasta. Pienen koon ansiosta laitetta on helppo pitää sylissä ja katsoa vaikka pidemäkiin sarjoja, varsinkin kun 11 tunnin akunkesto takaa sen, ettei akku lopu kesken ihan heti..

Tehokas ja hiljainen Intel® Atom™ -neliydinsuoritin mahdollistaa sulavan käyttökokemuksen niin videontoistossa, musiikin kuuntelussa kuin ohjelmien moniajossakin.

 photo asus3_zps84d7a842.jpg

Ja samaan aikaan toisaalla.. Oikeasti, tuolla vanhalla läppärillä ei voi kuvitellakaan katsovansa Netflixiä, ainakaan mitenkään kovin nautinnollisesti. Kone on hidas, lataaminen kestää kauan ja akku kestää maksimissaan tunnin, eli sitä ei mielellään irroita laturista. Ei kiva!

 photo asus1_zps7657fdf6.jpg

Pientä ja kevyttä kannettavaa on todella helppo kantaa mukana. Se mahtuu hyvin pieneenkin suojakoteloon ja suojakoteloa voi kantaa mukana vaikka sellaisenaan. Laturiakaan ei aina tarvitse lyhyille matkoille ottaa mukaan, koska akku kestää niin hyvin. Tämä Transformer Book onkin päässyt jo reissuun Lahteen, pari kertaa Jennan mukana Saloon ja kerran mun mukana palaveriin, arvatkaa oliko ihana kun ei tarvinnut raahata isoa konetta palaveriin?

ASUS Transformer Book T100 on kevyempi kuin useimmat Ultrabookit ja tablettina se on yksi maailman kevyimmistä 10-tuumaisten sarjassa.

 photo asus2_zps303e9864.jpg

Ja samaan aikaan toisaalla.. Oikeasti, tuon vanhan koneen mukaan ottaminen on oikeen kunnon operaatio. Kannettava tietokone menettää merkityksensä, jos se painaa tonnin ja jos sen käynnistyminen kestää pidempään kun Turku-Salo junamatka.

 photo asus4_zps80d80ca5.jpg
 photo asus5_zps528d40ad.jpg

Nerokkaan tästä laitteesta tekee irroitettava näppäimistö. Nappia painamalla kannettava tietokone muuttuu tabletiksi, joka on helppo ottaa mukaan vaikka kahvipöytään ja lueskella uutisia tai uusimpia blogipostauksia aamukahvia lukiessa. Sillon kun tulee tarve kirjoittaa esim. uusi postaus blogiin, näppäimet saa helposti takaisin paikoilleen.

Jotta pienikokoinen näppäimistö toimisi yhtä sulavasti kuin täysikokoinen, sen näppäinten tulee olla suunniteltu erittäin mukaviksi. Olemme kiinnittäneet laitteen näppäimistöön erityisen paljon huomiota, jotta ASUS Transformer Book T100 soveltuisi täydellisesti työskentelyyn niin kotona kuin tien päälläkin.

 photo P1011206_zpsefa0f96c.jpg

Ja samaan aikaan toisaalla.. Turha kuvitellakaan että vanha läppäri tulisi kahvin luo, kahvin pitää mennä koneen luo, jos haluaa lukea uutisia aamukahvia lukiessa.

Kuten kuvista saattaa pystyä päättelemään, mä todella odotan, että saan taas koneen itselleni käyttöön Jennalta. Ajattelin ottaa sen mukaan ensi viikon Tukholman reissulle, niin voin tulla reaaliaikaisesti kertomaan teille kuulumisia. Myöhemmin ajateltiin kertoa teille vähän lisää tästä laitteesta, sen kätevistä ominaisuuksista ja helppokäyttöisestä Windows 8.1 käyttöjärjestelmästä. Jos te ihastuitte tähän laitteeseen, niin täältä voi käydä kurkkimassa hintoja ja lähimpiä myyntipaikkoja. Kannattaa käydä tykkäämässä ASUSista myös facebookissa, sieltä löytyy aina ajankohtaista tietoa uusista tuotteista ja joskus myös arvontoja ja muuta kivaa!

Postaus toteutettu yhteistyönä, kursivoidut lainaukset ASUSin sivuilta. 

6 kommenttia:

 1. Luetaanko tuo laite mobiiliksi? Haussa ois pieni ja näppärä tietokone, mutta mobiililaitetta en haluais, koska sillä ei pysty tekemään kaikkia samoja juttuja ku peruskoneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahottelut että kesti vastata! Mun mielestä tuo ei ole mobiililaite, vaan kannettava tietokone ja tabletti samassa laitteessa. Eli miniläppäri? Tuolla: http://asusnordic.com/isoi-fi/asus-transformer-book-t100.html on aika hyvin tietoa laitteesta ja mihin se pystyy. Tässä ei ole esim. sim-korttipaikkaa, kuten monissa mobiililaitteissa. Voin kysellä vielä ASUSin ihmisiltä, jos et ole saanut selville.

   Poista
 2. Sairaan hyvä postaus! Ehottomasti jos ois tommotteelle tarvetta ni tällä se ois jo myyty mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ehkä meidän pitäisi siis harkita alan vaihtoa ja alkaa myyjiksi? ;)

   Poista
 3. hauskasti toteutettu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä oli hauskaa näitä kuvia ottaessa!

   Poista