lauantai 17. toukokuuta 2014

ASUS Transformer Book T100 - bloggaajan paras kaveri

R: Päästiin tosiaan Indiedaysin ja ASUSin yhteistyökampanjan myötä testailemaan uutta ASUS Transformer Book T100 laitetta. Ensimmäinen postaus löytyy täältä ja siinä kerroimme vähän perustietoja laitteesta ja paljastimme myös, kumpi meistä sai ensimmäisenä lainalaitteen testiin. Tällä kertaa ajateltiin kirjoitella vähän enemmän siitä, miten laitetta voi hyödyntää työnteossa, bloggaamisessa ja viihdekäytössä.

 photo toinenasus5_zpsdf2e5038.jpg
 photo toinenasus7_zpsb11cb2fe.jpg

Kuten jo aiemmassa postauksessa kävi ilmi, ASUS Transformer Book T100 on todella pieni, kevyt ja helppo kantaa mukana melkeen mihin vaan. Siis oikeasti melkeen mihin vaan. Laite onkin päässyt jo mun mukaan mm. Lahteen koristurnaukseen, Helsinkiin ja Tukholmaan. Ja puuhun Jennan kanssa. Laivalla mulla oli hyvin aikaa kirjoittaa postauksia valmiiksi, esimerkiksi tämän postauksen näpyttelin valmiiksi laivalla ja samalla muokkailin Tukholmassa otettuja kuvia. Tästä koneesta löytyi valmiina asennettuna mielettömän kätevä kuvanmuokkausohjelma, jonka lisäksi latasin vanhan tutun Picasan kuvien muokkausta ja kuvakoon säätöä helpottamaan.

 photo toinenasus3_zps15435dab.jpg

Kätevää tässä Transformer Bookissa on myös jaettava näyttö. Bloggaamista helpottaa huomattavasti, kun saa kaksi sivua auki näytölle yhtä aikaa. Tämän opin muuten Meri-Tuuli Lindströmiltä ASUS Workshopissa Inspiration Day -tapahtumassa, en itse varmaan olisi tajunnut hyödyntää tätä mahdollisuutta bloggaamiseen. Jaettavan näytön ansiosta voi esimerkiksi tarkistaa netistä faktoja, kopioida kuvia Photobucketista ilman että tarvii aina vaihtaa välilehteä tai voi vaikka muokkailla kuvia postaukseen samalla kun kirjoittaa postausta. Näppärää ja käytännöllistä, joka ei (harmi kyllä) ole mahdollista omalla koneellani.

 photo toinenasus1_zpsea6f738d.jpg
 photo toinenasus2_zpsdd16bf4c.jpg

Windowsin 8.1 käyttöjärjestelmä on osoittautunut kätevämmäksi kun odotin. Parasta tässä on se, että aloitusnäyttöön on helppo järjestää ja lajitella erilaisia sovelluksia. Aloitusnäytöstä voi tehdä helposti omaan käyttöön ja omiin käyttötarkoituksiin sopivan. Mä olen jaoitellut sovellukset muutamien alaotsikoiden alle. Ensimmäisenä on tietenkin tärkein, eli sosiaalinen media ja bloggaus. Tähän mennessä olen käyttänyt laitetta enimmäkseen bloggaukseen ja somettamiseen reissuissa. Sähköposti, Facebook, Twitter ja Skydrive ovatkin olleet kovassa käytössä, joten on hyvä, että ne löytyy tuosta aloitusnäytöstä heti ensimmäisenä. Seuraavana aloitusnäytöstä löytyy viihde, jonka alta löytyy mm. Zaran nettikauppa, Suomipopin nettiradio ja Netflix, eli viihdettä juna- ja bussimatkoille! Jonkin verran olen käyttänyt konetta myös töissä, mm. palavereissa, joten pakollisen hyöty ja työ osion alta löytyy Wordin ja Excelin lisäksi esim. Helsingin Sanomien uutissivusto. Microsoftin Office Home&Student -ohjelmisto oli muuten esiladattuna tähän koneeseen, joten sen käyttöön ottaminen oli (onneksi) tosi helppoa. Sovelluksia on helppo ladata nopeasti ja kätevästi Windowsin kaupasta.

 photo toinenasus8_zpsaac218aa.jpg
 photo toinenasus9_zps1e343926.jpg

Mä olen tähän mennessä käyttänyt tätä enimmäkseen tietokoneena, mutta tarvittaessa näppäimistön saa siis kätevästi irti yhtä nappia painamalla, jolloin laitetta voi hyödyntää tablettina. Tabletin olen aina mieltänyt vähän enemmän viihdekäyttöön, sillä voi katsoa tv-sarjoja ja makoilla samalla vaikka sängyllä, pelata pelejä, kuvailla selfieitä tai lueskella uutisia kahvipöydässä, kun taas miniläppäri on nimenomaan sitä varten, että sillä saa tehtyä töitä tai blogattua reissussa ja tien päällä. Tabletilla voisi olla hankala kirjoittaa pidempiä tekstejä! Parasta tässä laitteessa onkin siis ehdottomasti tämä "kaksi yhden hinnalla" -ominaisuus. Ei tarvitse reissuun lähtiessä miettiä, ottaako mukaan miniläppärin vai tabletin, vaan voi ottaa molemmat ja tarvittaessa irroittaa näppäimistön.

On tästä lainalaitteesta ollut kyllä paljon iloa. Näistä postauksistakin varmaan huomaa, että meillä on ollut oikeen mukavaa yhdessä ;) En tiedä miten pärjään, kun joudun tästä luopumaan, tulisi meinaan tarpeeseen mm. Lontoon ja St Albansin matkaa ajatellen ja kesän mökkireissuilla. Jos teidän kiinnostus laitetta kohtaan heräsi, niin täältä löytyy tietoa ostopaikoista. ASUSin löytää muuten myös facebookista!

2 kommenttia:

  1. näppärän kuuloinen laite! missä noin kiva puu on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiseksi viimeisestä kuvasta voi päätellä missä päin otettu kuvia ;)

      Poista