torstai 17. huhtikuuta 2014

Throwback Thursday: St Albans, England

J: Mietin kauan, että mistä kirjoittaisin tämän viikkosen Throwback Thursdayn postauksen. Päädyin lopulta rakkaaseen St Albansiin, sillä ajatukset ovat viime aikoina eksyneet jo vähän liiankin usein tulevaan Englannin reissuun ja olen oikeasti tajunnut, että pääsen taas kävelemään tutuille kaduille ja ihastelemaan kauniita englantilaisia maisemia. Olen niin innoissani! Nyt haluan tartuttaa mun matkakuumetta teihinkin, ihan kun tuon eilisen postauksen jälkeen sitä jollakin ei olisi..

Jos joku uudemmista lukijoista ei tiennyt, olin vuoden 2012 syyskuusta viime heinäkuuhun au pairina Englannissa. Asuin suomalaisessa perheessä Lontoon kupeessa St Albansissa, joka on aika "pieni" kaupunki. Monet sieltä käy Lontoossa töissä ja muutenkin seutu oli aika lapsiperhepainottunutta.. Kaupungista löytyi kuitenkin paljon kivoja pubeja (mm. Englannin vanhin), joitain kivoja kauppoja ja mikä parasta, aivan ihana puisto. 


St Albansista Lontooseen kestää noin 20min junalla, eikä menopaluu ollut kovin pahan hintainen. Jos siis on reissu Lontooseen tiedossa, niin kannattaa uhrata päivä ja lähteä tuonne. Siellä näkee aivan uusin silmin Englantia! Kannattaa kierrellä pikkukujia, käydä pubissa juomassa omppusiideriä ja syömässä fish'n chipsit. Tai mikä parastaa, hakea eväät ja mennä Verulamium puistoon piknikille. Puistossa on jopa pieni lampi, jossa asustaa pelottavia joutsenia ja muita lintuja. Lisäksi siellä on aina lauma lapsia potkimassa jalkapalloa tai potkulautailemassa. St Albansin ehkä kuuluisin nähtävyys St Albans Abbey sijaitsee myös ihan siinä keskustan ja puiston vieressä, joten sitä ei kannata missata. Myös keskustassa sijaitseva kellotorni on makee, suosittelen! Jos se vaan sattuu olemaan auki. Sieltä näkyy hyvällä säällä tosi pitkälle ja tuurilla voi bongata lampaitakin läheisiltä pelloilta.


Lisää St Albans postauksia löytyy samannimisen tagin alta. Jos taas au pair jutut kiinnostaa enemmän, niin niillekin löytyy oma taginsa.. Kuten myös Englanti jutuille ;) En voi uskoa, että olle kahdeksan viikkoa ja ollaan tuolla juoksemassa.. Apua! Whatsappailin yksi päivä kaverini kanssa, joka asuu siellä edelleen ja hän lupasi tulla kannustusjoukkojen kanssa paikalle. En malttaisi odottaa. Puolimaratonista puheenollen, nyt pitää lähteä lenkille. Olen taas Halikossa porukoilla yötä, joten pääsen juoksemaan ihaniin Halikon maisemiin.. Huomenna sitten kohti Lahtea. Kiirettä pitää, mutta ei haittaa!

Ps. Podetaanko siellä ruutujen toisella puolella matkakuumetta?

2 kommenttia:

  1. Voi jukra! Toi vaikuttaa just sellaiselta paikalta, missä haluaisin asua! Tosi ihastuttavan näköinen paikka :)

    VastaaPoista
  2. Krooninen matkakuume! Englanti <3 <3 <3

    VastaaPoista