torstai 10. huhtikuuta 2014

Throwback Thursday: San Marino & Venetsia

R: Throwback Thursdayssa matkataan tänään taas Italiaan! Olin kesällä 2009 viikon lomalla Italiassa, auringonoton ja pizzan syömisen ohella tehtiin päiväreissut San Marinoon ja Venetsiaan. Molemmat oli mun mielestä tosi hyviä päiväretkikohteita, päivä riitti hyvin. Varsinkaan San Marinossa ei ollut kovin paljon nähtävää, mutta sinne oli silti mielenkiintoista päästä käymään. Oltiin reissussa kesällä, kuumpimpaan mahdolliseen aikaan, joten päällimmäisenä reissuista on jäänyt mieleen se kuumuus.

 photo sanmarino2.jpg
 photo sanmarino3.jpg
 photo sanmarino.jpg

San Marino on pieni valtio Italian sisällä, se on Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Eihän sitä tavallaan siellä huomannut että olenko mä nyt San Marinossa vai Italissa. Ihmiset puhuvat samaa kieltä, käytössä on sama valuutta ja muutenkin kulttuuri on tosi samanlaista kun Italiassa. Enimmäkseen tuolla näkyi turisteja! Mä en oikeesti muista enää edes missä siellä käytiin tai mitä siellä nähtiin, mutta muistan ne upeat maisemat ja sen kuumuuden. Kokemuksena matka kuitenkin oli ihan jees, harvemmin noin pieneen valtioon pääsee käymään, joten pitihän tilaisuus käyttää hyväksi.

 photo venetsia1.jpg
 photo venetsia5.jpg
 photo venetsia2.jpg

Venetsia taitaa olla monille sellanen must see-kohde, joka nähdään jotenkin romanttisena ja arvokkaana. Onhan se tosi erilainen kaupunki kun monet muut. Venetsia on rakennettu saarille ja vanhankaupungin alueella ei liiku ollenkaan autoja. Kanavia pitkin voi kulkea vesibusseilla tai veneillä, vanhassa kaupungissa kävellen pääsee helposti paikasta toiseen. Me oltiin gondoli-ajelulla, oli hauska nähdä kaupunkia sieltä kanaaleista käsin.

 photo venetsia4.jpg
 photo venetsia3.jpg

Mä kyllä pidin Venetsiasta, mutta päivän retki riitti kyllä mulle. Vaikka Venetsia oli mahtava kokemus ja mielenkiintoinen kaupunki, niin en silti haluaisi sinne ihan heti uudelleen. Turisteja oli todella paljon (se ei taida yllättää ketään), hinnat oli monissa paikoissa aivan järjettömän korkeat ja siellä oli todella kuuma. Mielestäni Venetsia on sellanen kerran elämässä kohde, johon mä en ainakaan haikaile enää uudelleen, vaikka kaupungista siis pidinkin. Venetsia on ihan mielettömän kuvauksellinen paikka, paljon pieniä katuja, vanhoja rakennuksia, toinen toistaan ihanampia siltoja ja arkkitehtuuria. Vähän harmittaa etten päässyt näkemään Venetsian kauneutta auringon laskiessa, usein niihin aikoihin päivästä kaikki kaupungit on parhaimmillaan.

Venetsian vajoamisestahan puhutaan paljon, saa nähdä mikä on kaupungin kohtalo! Luin kyllä muistaakseni joskus jostain, että se vajoaminen olisi saatu pysäytettyä, mutta onhan siellä ilmeisesti usein pahoja tulvia jne edelleen. Eli jos joku haluaa nähdä Venetsian, niin ei ehkä kannata mihinkään eläkepäiviin asti odottaa ;)

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! :D

  Oon viettäny monta kesää siinä San Marinon kupeessa Riccionessa meijän loma-asunnolla ja oon kyllä ihan rakastunut San Marinon lähimaastoon. Ihmiset on tosi ihania ja kesällä sielä on lähes koko ajan ihan loistavat ilmat..ja ne alennusmyynnit -pure love! ;D

  Lisäks Venetsiassa on tullut poikettua pari kertaa ja mulle jäi kans päällimmäisenä mieleen ni jäätävät hinnat joka puolella, hirvee määrä turisteja ja sitten se haju. Ollaan oltu sielä tosi kuumilla ilmoilla (+35) ni meri haisi kyllä ihan hirveelle.. :/ Haaveilen,et pääsisin kesällä taas Italiaan, jos työt vaan sallii! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiih, loma-asunto Italiassa kuulostaa mahtavalta :) Mä en muista että Venetsiassa olisi kamalasti haissut, vaikka kaikki aina sanoo että kesällä siellä haisee :D

   Poista