torstai 3. huhtikuuta 2014

Throwback Thursday: Praha

R: Tänään Throwback Thursday kohteena on Praha. Vietettiin siellä pitkä viikonloppu pari vuotta sitten Jannen perheen kanssa. Mun aiemmat Praha-postaukset voi lukea täältä, täältä ja täältä. Prahasta mulle jäi tosi hyvät fiilikset, reissu oli kaikin puolin onnistunut. Niihin aikoihin siellä päin Eurooppaa oli kunnon lämpöaalto ja saatiin nauttia tosi kesäisistä tunnelmista, vaikka oli vasta huhtikuu. Se kesäinen fiilis vaikutti kyllä osaltaan tosi paljon reissun onnistumiseen, kuten aina. Ennemmin kaupunkia kiertelee katsomassa auringon paisteessa kun vesisateessa.. Oltiin reissussa kolme yötä, mutta onnistuttiin siinä ajassa tekemään ja näkemään vaikka mitä.

 photo praha6_zps4bcc5383.jpg
 photo praha1_zpsb65139e5.jpg

Yövyttiin upeassa Perla-hotellissa, jossa huoneissa odotti skumppapullot ja sisustus oli upea. Yksi hienoimmista hotelleista, jossa olen ollut. Tietenkin heti tämän hotellin jälkeen.

 photo praha15_zpsf7dd6a66.jpg
 photo praha13_zpsdef8336e.jpg
 photo praha14_zpsb7591d0d.jpg
 photo praha16_zps842d60fa.jpg

Polkuveneiltiin Vltava joessa ilta-auringossa. Niin hauska kokemus, aurajokeen tuollainen mahdollisuus myös! Harmi vaan että useimmiten saattaisi tuulla vähän liikaa.

 photo praha12_zpsc2a6e29b.jpg
 photo praha17_zps368dca7a.jpg

Ihailtiin kaupunkia ylhäältä Prahan linnalta, jolta oli upeat maisemat yli kaupungin. Ylhäältä näki hyvin, miten paljon siltoja Prahassa on.

Käytiin teatterissa. Tai ei se oikeastaan ollut teatteria, vaan jotain teatterin, musikaalin ja pantomiimin sekoitusta. Se oli ihan mielenkiintoinen kokemus, kun harvemmin reissuissa tulee tuollaisissa käytyä.

 photo praha5_zps0ec19a53.jpg
 photo praha2_zpsfeb139c3.jpg
 photo praha4_zpsdce40295.jpg

Kierreltiin pitkin kaupunkia ja ihastuttiin. Okei, tähän kohtaan voisi lisätä, että käytiin me myös shoppailemassa!

 photo praha10_zpsfcca6a1b.jpg
 photo praha11_zps20bf1e0d.jpg

Kiivettiin minikokoiseen Eiffel-torniin, vaikka tuo ei ihan oikean Eiffel-tornin korkuinen olekaan, niin hyvin kyllä otti kiipeäminen pohkeisiin. Varsinkin kun ensin käveltiin tuonne ylös rinnettä. Mutta maisemat oli sen arvoiset.

 photo praha8_zpsd1ca9579.jpg
 photo praha7_zps01d456b7.jpg

Käytiin yhtenä iltana joella illallisristeilyllä. Se oli ihan hauska kokemus, mutta en tiedä menisinkö uudelleen. Oli kuitenkin hienoa päästä näkemään Prahaa vähän eri näkökulmasta, joelta käsin ja ihastella kaupunkia kylmä viinilasi kädessä ilman kiirettä mihinkään.

Mä voisin lähteä Prahaan koska vaan uudelleenkin. Se on mun Euroopan kaupunkien top5-listalla. Ne sillat, vanhat rakennukset, halvat hinnat ravintoloissa, kauniit jokimaiset, ne mä haluan kokea vielä uudelleen.Voisin lähteä Prahaan uudelleen ihan senkin takia, että kaikki mun siellä ottamani kuvat katosivat kovalevyn hajoamisen myötä.. Jäljellä jäi ainoastaan facebookiin ja tänne blogiin lataamani kuvat. Eli pahoittelut siitä, että nämä kuvat on täällä jo nähty, kaksi vuotta sitten tosin. Onko joku muu käynyt Prahassa? Mitä tykkäsitte?

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä ja nyt tekee mieli varata Prahan matka pikimmiten.. :D

  http://vlittlethings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa varata jos vaan on mahdollista, oli niin ihana kaupunki :)

   Poista
 2. matkakuume tuli näin kivoista kuvista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli matkakuume tätä kirjoittaessa ;)

   Poista
 3. Kuvat ei näyy... :( Mulle kävi sama kerran kun lisäilin kuvia photobucketin kautta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näköjään tullut täyteen se, vaikka kovin yritin vaihdella tilejä ettei niin kävis :S Onneksi oli helppo paypalin kautta ostaa lisää tilaa ja eipä ainakaan nyt tarvii murehtia että tulis täyteen heti.

   Poista