torstai 24. huhtikuuta 2014

Throwback Thursday: Naantali

R: Tälleen kesän lähestyessä Throwback Thursdayn kohteeksi sopii täydellisesti Naantali! Naantali on todellinen kesäkaupunki, ei sitä syyttä kutsuta Suomena aurinkoisimmaksi kaupungiksi. Kaupunki herää henkiin kesäisin kun turistit, veneilijät ja mökkeilijät löytävät kaupungin. Mun on viime vuosina pitänyt päästä kesäisin Naantallin vähintään pari kertaa, siellä tulee oikeasti sellanen fiilis, että olisi jossain pidemmällä reissulla. Naantali on puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta, busseja sinne menee kesäisin hyvin. Myös laivalla pääsee, muistaakseni Ukkopekalla pääsee Turusta Naantaliin kesäisin. Mä haluaisin joskus mennä laivalla Naantaliin, ehkä ensi kesänä?

 photo naantali2_zpsbdd5ee2d.jpg
 photo naantali1_zpsc367ade2.jpg
 photo naantali3_zps6c3e6684.jpg
 photo naantali7_zps98b01228.jpg
 photo naantali8_zps5c4a8e0f.jpg
 photo naantali10_zps56eec490.jpg

Naantalin keskusta on pieni, joten siellä on helppo liikkua kävellen. Me ollaan jätetty auto aina Kuparivuoren pysäköintialueelle, johon auton voi jättää maksutta parkkiin ilman aikarajoituksia. Naantaliin kannattaa mennä ajan kanssa, siellä on yllättävän paljon tekemistä, kivoja ravintoloita ja kahviloita. Me ollaan monesti oltu piknikillä puistossa, siinä kirkon vieressä ainakin on yksi kiva puisto. Parasta Naantalissa on ehkä se vierasvenesatama ja meri! Siinä rannassa on myös paljon ravintoloita ja terasseja. Pääsiskin sinne istuskelemaan, viettämään kesäiltaa ja nauttimaan merimaisemista..

 photo naantali9_zps1ea6bfae.jpg
 photo naantali11_zps4a9cbca6.jpg
 photo naantali4_zpsa8f8bc5d.jpg
 photo naantali6_zpsca24a33a.jpg
 photo naantali5_zps699b5e3a.jpg

Naantalin vanha kaupunki on ihana, kapeita katuja, vanhoja rakennuksia ja erilaisia pieniä kauppoja. Kannattaa ladata kameran akku täyteen ennen reissua, mä olin ainakin koko ajan kuvaamassa siellä kaikkia pieniä yksityiskohtia ja nättejä maisemia. Niin ja onhan Naantalissa Muumimaailmakin! Mä en ole koskaan käynyt siellä, pitäisi varmaan kidnapata jostain jotain lapsia, joiden kanssa voisi mennä sinne.. Jos Muumit ei kiinnosta, niin Naantalissa on myös presidentin kesämökki Kultaranta, josta voi bongata Saulin. Sielläkään en tosin ole koskaan käynyt, vaikka googlettelin, että siellä taidetaan järjestää jotain opastettuja kierroksiakin.

Jos Naantali kiinnostaaa, niin kannattaa muuten käydä kurkkaamassa tuolla Naantalin Matkailun nettisivuilla, sieltä löytyy hyviä vinkkejä. Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos, vaan ihan oma rehellinen mielipide, oikeasti ihanaa miten näinkin läheltä löytyy tällaisia helmiä! Vaikka on Turkukin aika helmi kesällä. Ja keväällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti