tiistai 8. huhtikuuta 2014

kuulumisia lenkkipolulta

R: Puolimaratoniin on enää alle kaksi kuukautta. Vähän on jo alkanut jännittää, mutta lenkeistä on kyllä jäänyt sen verran mukava fiilis, että eiköhän se puolikas aina jotenkin mene. Alunperin ei asetettu mitään aikatavoitetta, mutta pakko myöntää että tällä hetkellä houkuttaisi edes jonkinlaisen tavoitteen asettaminen, jotta treenaamisella olisi jokin selkeämpi tavoite. Reilut 21km hölkkäilee melko helposti, mutta olisi kiva saada myös sitä nopeutta lisättyä. En kuitenkaan vielä ainakaan paljasta mitään aikatavoitetta ja edelleen mun ensimmäinen tavoite on päästä maaliin ja nauttia englantilaisista maisemista.

 photo jennajuoksu3.jpg
 photo riikkavaate1.jpg

Tässä vähän yhteenvetoa viime viikon treeneistä. Jenna kirjoitti viimeksi helmikuun lopun treeneistä, tässä maaliskuu ja huhtikuun ensimmäinen viikko. Maaliskuun alku meni tosi huonosti flunssan, synttärijuhlinnan ja Kööpenhaminan matkan takia, mutta nyt olen taas päässyt vauhtiin treenailussa.

viikko 10:  ma: lepo ti: koristreenit ke: sali  to: - pe: sali la&su: flunssa&synttärien juhlintaa
viikko 11: ma: lenkki 7,6km/45min ti: koristreenit ke: korispeli to: sali (koko kroppaa) pe-su: Kööpenhaminassa kävelyä varmaan 10 km päivässä.. ;)
viikko 12: ma-ti: reissussa ja reissuväsymystä ke: - to: sali (selkä, hauis) pe: sali (jalat) la: lenkki 8,9km/50min + koko kropan venyttelut su: sali (rinta, ojentajat)
viikko 13: ma: lenkki 9,3km/54min + venyttelyt ti: koristreenit + pitkät venyttelyt kotona ke: sali (hölkkä 20min+yläkroppaa) to: lepo pe: sali (rinta,selkä,kyykkyjä) la: korispeli su: lenkki 10km/60min
viikko 14: ma: lepo ti: sali (jalat) ke: juoksu 1,5km + pitkät venyttelyt, vatsat, kehonhuolto to: lenkki 10,5km/62min pe: sali (selkä, rinta) la: intervalleja+hölkkää 45min 3,2 km (100m täysillä+100m reipasta kävelyä) + 3,6 km hölkkää + venyttelyt 20min su: sali (rinta, yläkroppaa).

 photo jennavaate2.jpg
 photo riikkajuoksu1.jpg

Tästä kuluvasta viikosta tulee vähän kevyempi taas, tänään olisi korispeli, jonka lisäksi tavoitteena on kaksi lenkkiä ja vähintään kerran salille. Viikonloppu meneekin sitten Helsingissä. Ensi viikosta tulee korispainotteinen, kun lähdetään Lahteen Easter-turnaukseen pääsiäiseksi! Tiedossa on taas monta peliä ja hauskanpitoa, can't wait. Pääsiäisen jälkeen taitaakin sitten olla aika jättää koriskamat kaapin pohjalle hetkeksi ja juosta enemmän lenkkejä.

Tavoitteena huhtikuulle ja toukokuulle on 2-4 lenkkiä viikossa, niin että yksi on pidempi (vähintään 75min), muutama peruskestävyyttä (eli n.40-50min) ja sitten yhtenä päivänä vetoja, intervalleja tai jotain, jossa kroppa joutuu todella koetukselle ja juoksuvauhti kehittyisi. Lenkkeilyn lisäksi haluan ehdottomasti ehtiä salille 2-3 kertaa viikossa, yhtenä päivänä jalat ja muina sitten selkää, rintaa ja käsiä. Mitään ennätyspainoja ei nyt ole edes tarkoitus kokeilla ennen puolimaratonia (heh, eipä.. Yleensä käy niin että mennään salille tekemään yläkroppaa ja lopputuloksena koitetaan maksimeita esim. penkkipunnerruksessa varmaan puoli tuntia. Sen normaalin treenin päälle siis.. Fiksua). Tavoitteita salitreenin suhteen ei siis tällä hetkellä ole, kunhan vaan jo saavutettua lihasmassaa ei ihan menetä tässä juostessa! Niin ja kehonhuoltoa ei saa unohtaa!

Hei, onko siellä ruudun toisella puolella puolimaratonille treenaavia? Kertokaa kokemuksianne! Tai jos kirjoitatte blogiin puolimaraton treeneistä, niin linkatkaa blogejanne, muiden kehitystä on hauska seurata ja siitä saa kamalasti motivaatiota!

6 kommenttia:

 1. huh huh piti munkin sanoja! Hulluja, mutta kovia naisia! :) En itse lähtenyt ottamaan mitään puolimaratoonihaastetta, kun polvi aiemmin keväällä niin kipeä, että periaatteessa piti taas aloittaa juokseminen ihan nollasta. Pikkusia viiden kilsan lenkkejä voi jo juosta, mutta vielä kuukausi sitten polvi alkoi vihdoa jo alle kolmen kilometrin jälkeen! Olen yrittänyt antaa sen levätä ja lämmitellä alkuun hyvin kävellen. Hiljaa hyvää tulee, kai.

  Tällainen olisi kyllä aika hauska juttu. Ehkä sitten joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ehkä ollaan vähän hulluja.. Toi on kyllä varmaan kamalaa, että polvi (tai mikä tahansa muu ruumiinosa..) estää liikkumisen :/ Mä en tiedä mitä tekisin jos mulle kävisi niin! Ja toi on totta, hiljaa hyvä tulee. Kannattaa rauhassa kuntouttaa polvea, ettei tule mitään pysyvämpää vammaa.

   Poista