maanantai 7. huhtikuuta 2014

bye bye Canon

 photo julk1.jpg
 photo julk2.jpg

R: Arvatkaa mitä tein viikonloppuna yön pimeinä tunteina..? Ostin uuden kameran! Ja vielä yhden bloggaajan tarpeisiin erittäin hyvin soveltuvan objektiivin sen lisäksi.. Olen jo pidempään harkinnut uuden kameran ostoa ja joskus talvella mun harjoittelun loputtua päätin, että jos saan kevääksi oman alan töitä, voin palkita itseni uudella kameralla. Ja mähän sain. Unohdin haaveen kuitenkin vähäksi aikaa, kun rahaa meni niin paljon tuleviin (ja menneisiin) matkoihin, mutta nyt päätin että olen kyllä kamerani ansainnut.

Kuvissa näkyvä monta vuotta vanha Canonin EOS 450D on palvellut uskollisesti ja on edelleen ihan ok kunnossa. Se ei kuitenkaan nykyään aina esim. tarkenna kuten pitäisi ja rungosta huomaa muutenkin, että se on nähnyt jo vuosia (ostin sen muistaakseni jo 2009). Onhan se ollut monessa mukana. Aion toki sitäkin käyttää jatkossakin, mutta uskoisin että tämä uusi minijärjestelmäkamera tulee olemaan se ykköskamera. Ihan vaan pienen kokonsakin ansiosta. Nyt odotan malttamattomana, että paketti saapuu Verkkokaupasta. Toivottavasti ehtii viikonlopuksi, että saan sen mukaan Helsingin reissulle.

Niin ja minkäs kameran mä sitten ostin? No sen monen bloggaajan suosikin, Olympuksen Pen Lite E-PL5:n. Ja siihen kiinteän 45mm objektiivin, joka sopii loistavasti mm. asukuvailuun. Toivon todella, että kamera on kaikkien kehujen arvoinen. Sitä on kyllä kehuttu niin monissa paikoissa, että tuskin joudun pettymään. Kuvapainotteisia postauksia tulossa siis varmasti viimeistään loppuviikosta!

12 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kameralle - ihan olen kade;) Tuota kameraa on kyllä kehuttu - ja voi miten sopivan kokoinen se on!

  VastaaPoista
 2. Uuu! Ihanaa! :> Mäkin haaveilen salaa siitä... Meidän Canon toimii kyl moitteettomasti, mut se on niin järkkyiso, ettei sitä tuu koskaan otettua minnekään mukaan. :/

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli myös yksi syy miksi halusin uuden kameran, tuo vanha Canon on niiin iso!

   Poista
 3. Mulla on ollut itseasiassa melko samanlaiset haaveet! Olen jo joitakin vuosia paremman kameran hankinnasta haaveillut, sillä tällä hetkellä käytössä todella huono pokkari. Itseasiassa pääasiassa käytän nykyään kännykän kameraa, silläse lienee parempi kuin tuo minun pokkarini. :D

  Juuri tänään varmistui, että saan omalta alalta kesäksi töitä ja olenkin mietiskellyt jo aikaisemmin, että minkä isomman hankinnan tekisin, jos kesätöitä saisin. Vaihtoehtoina ovat lähinnä uusi kamera ja uusi tietokone. Tietokone nyt sinällään olisi ehkä käytännöllisempi, mutta sitten taas se kamera.. :D Valintoja valintoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, onnea työpaikasta! Ehdottomasti kannattaa nyt jotain kivaa ostaa :) Mullakin oma tietokone vetelee ihan viimisiään ja se olisi todellakin ollut järkevämpi ostos, mutta ei aina tarvii olla niin järkevä.. On mulla työkone vielä pari kuukautta, murehdin tietokonetta sitten!

   Poista
 4. ääh vitsit kun oisin tiennyt että ostat ton kameran :D yritän meinaan päästä eroon mun samasta kamerasta plus toi objektiivikin löytyy, halvalla ois lähtenyt :D no, ainakin hommasit hyvän kameran! varsinkin asukuvailuun täydellinen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mutta ei voinut tietää! Juu tämä kyllä vaikuttaa tosi hyvältä!

   Poista
 5. Hyvän ostit! Vaikka mulla onki se epl-3, ei tuota uusinta versiota. .. Löytyy multa myös se 45mm. Se o hyvä!! Ja eniten tykkään koko höskän koosta - menee hyvin pieneen tilaan! Monesti oon jopa mahuttanu kameran ja 2 objektiivia (?!) mun pieneen iltalaukkuun! Laittaa vaan kameran osiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on kyllä hyvä :) Tykkään ja en ainakaan vielä kadu, vaikka rahaa vähän kuluikin..

   Poista
 6. beautiful my dear!!!!

  www.borsadimarypoppins.com

  VastaaPoista