maanantai 10. maaliskuuta 2014

Oleko käynyt Kööpenhaminassa? Apua kaivataan!

 photo koumlpis-001.jpg
 Kuva täältä

Meidän Kööpenhaminan matka lähestyy kovaa vauhtia ja ei olla oikeastaan yhtään ehditty suunnittelemaan matkaa. Tarkoituksena on ihan vaan ottaa rennosti, kierrellä kaupungilla nähtävyyksissä ja kaupoissa, syödä hyvää ruokaa ja käydä kahviloissa. Nyt kaivataan Kööpenhaminassa käyneiltä vinkkejä, missä kannattaa syödä, mistä löytyy kivoja kahviloita, mitä ei kannata jättää näkemättä?  Entä miten pääsee kätevimmin lentokentältä keskustaan? Meidän hostelli taitaa olla ihan keskustassa, joten sen suhteen ei pitäisi tulla mitään suurempaa ongelmaa. Ja hei, onko joku lenkkeillyt reissullaan? Me otetaan ehkä lenkkarit mukaan, niin mietittiin mihin kannattaa suunnata aamulenkille. Kööpenhamina taitaa olla monille tuttu kohde, joten nyt vinkkejä tulemaan. Ja olisi kiva kuulla vinkkejä myös vähän pienemmällä budjetilla reissanneilta, Köpis ei taida olla mikään kaikista halvin kaupunki. Vaikka eipä tosin tämä koti-Suomikaan halvimmasta päästä ole..

Me lähdetään reissuun perjantaina aamulla ja tullaan takaisin maanantaina illalla, toivottavasti noin neljässä päivässä ehtii tutustumaan Kööpenhaminaan. Jos vaan ehtisi edes jotenkin valmistautua reissuun, vaikka kiireinen viikko onkin tulossa. Aloin muuten tätä kirjoittaessa miettiä onko Tanskassa eurot, oli pakko googlettaa. Säälittävää.. Ja ei muuten ole, kruunuthan siellä on tietysti. Nyt hei niitä vinkkejä tulemaan!

11 kommenttia:

 1. No Köpiksen Tivoli tietysti on upea, varsinkin pimeellä! Ja käykää salaatilla Chilimilissä! Heh en osaa sitä paremmin selittää, ku et se on saman kadun varrella kun tivoli ja toria vastapäätä.. :) google maps auttaa

  VastaaPoista
 2. Joo tivoli on ihan ehdoton, eikä edes kamalan kallis! Ja sitten mitä tohon juoksemiseen tulee, siellä oli ainakin viime vuoden kesän alussa sellaisia "juoksukierroksia", joissa siis juostiin kaupunkia ympäri, nähtiin nähtävyyksiä ja se juoksuopas kertoi vähän jotain siinä samalla! Kannattaa sellaiselle ehdottomasti osallistua, saa kaksi kärpäsä yhdellä iskulla ;) muistaakseni niitä kierroksia lähti aika siitä kanaalin rannasta, ison kirjaston jälkeen vähän matkan päästä, kannattaa kysellä vaikka hotellilta, ne tietää yleensä tosi hyvin :) ja jos haluaa, kannattaa vuokrata pyörä, sillä pääsee tosi kätevästi, hotellit vuokraa omiaan ainakin ihan sopuhintaan!
  -emily-

  VastaaPoista
 3. Mun kaveri kävi tyyliin vuosi sitten ja kuulemma lentokentältä pääsee metrolla tosi helposti ja nopeasti keskustaan ja että tivoli on hyvä mesta, muuta mä en sen jutuista muistakaan. :D

  VastaaPoista
 4. Siitä oli viimeks joku 8 vuotta sitten kööpenhaminassa luokkaretkellä. Hmm käytiin ainakin koululla katsomassa, tivolissakin käytiin (en muista oliko hyvä paikka, taisi olla aika mukava kai). Vaatekauppoja löytyy... En nyt suosittele mitään kun en muista oikein mitään kööpenhaminasta. Jos menisin sinne uudestaan, haluaisin käydä katsomassa Legolandiassa kun siellä en ole käynyt :)

  VastaaPoista
 5. Ei oo vinkkejä mut MÄKI HALUUUUN

  VastaaPoista
 6. Köpis on ihana paikka, olin siellä vaan yhen päivän kun yövyttiin siellä ja mentiin junalla Malmöön kattoo Euroviisufinaalia. Tahdon kyllä ehdottomasta takasin, et pääsee kunnolla tutkailee! Mutta tässä postauksessa mua jäi kiinnostamaan toi puuropaikka, vois olla kokeilemisen arvoinen; http://varjattyavetta.blogspot.fi/2014/02/copenhagen-part-2.html

  En siis itse ole tuota paikkaa päässy kokeilemaan, mut vois olla aika spessua! :D Ja ehdottomasti menene, kun Kööpenhaminaan joskus matkustan.

  VastaaPoista
 7. Tivolia suosittelen minäkin etenkin ilta-aikaan, mutta muistaakseni sisäänpääsy ei kyllä ollut kovin edullinen. Suosittelen myös visiittiä Christianian vapaakaupunkiin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Christiania), mielenkiintoinen, mutta vähän ahdistavakin paikka. Parhaat burgerit ikinä olen syönyt ravintolassa Cocks & Cows (http://cocksandcows.dk/) ja silmänruokaa tarjoaa mikä tahansa kaupungin Joe & the Juice (http://www.joejuice.com/site/) ;)

  VastaaPoista
 8. Christianissa kävin viime kesänä ja se oli todella hämmentävä kokemus. Kyse on siis Kööpenhaminan sisäisestä vapaakaupungista, johon varsinkin nuoret tulevat polttamaan pilveä, täysin avoimesti ja vapaasti. Pilveä pystyi myös ostamaan joka kulmasta.

  Siellä oli kyllä kivoja käsitöitä myynnissä ja olihan se paikka näkemisen arvoinen. En kyllä tiedä lähtisinkö sinne uudestaan.

  Köpiksessä kannattaa käydä pienissä leipomoissa, joita on joka kulmassa. :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on kattavat Köpispostaukset blogissani matkailu-osiossa viime elokuulta :) Ihana kaupunki. Lentoasemalta kannattaa mennä junalla keskustaan.

  VastaaPoista
 10. Mä tajusin kun viime viikolla kysyit niitä vinkkejä, että multa tais jäädä Köpiksen keskusta alueelta postaus tekemättä kokonaan. Jos ehdin ja löydän kuvat koneelta niin värkkään pienen kuvapainotteisen postauksen teille vinkiksi. :)
  Ja kentältä on suorat opastukset junalle/metrolle (en muista kummaksi sitä kutsuvat) ja sillä pääsee edullisesti ja nopeasti keskustaan. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille ihanille vinkeistä! Näistä todellakin oli hyötyä :) Eniten jäi harmittamaan, ettei ehditty maimain suosittelemaan hampurilaispaikkaan..

  VastaaPoista