lauantai 29. maaliskuuta 2014

muistoja

R: Saatiin Jennan kanssa jouluna 1997 lahjaksi kukkakuvioinen muistivihko. En muista kumpi sen sai, vai saatiinko se yhteiseksi, mutta ei olahjan antaja varmaan arvannut, miten pitkään kyseinen vihko säilyy. Sisäkanteen on kirjoitettu 9-vuotiaan siistillä käsialalla.

 photo vihko8_zpsbf0b62b2.jpg
Jos tämä kirja on 60v päästä niin sitten olen 69 vuotias.

 photo vihko3_zps16374bdd.jpg
 photo vihko9_zps995cd4b1.jpg

Ensimmäinen päiväkirjamainen merkintä on kirjoitettu jouluaattona 1997. Seuraaville sivuille on kirjoitettu joulurunoja, piirretty tonttuja ja listattu kaikkea tärkeää, mm. kaikki omistamamme cd-levyt. Ollaan alusta asti kirjoitettu ja piirretty vihkoon yhdessä, vaikka normaalisti meillä oli kyllä omat vihkomme ja joskus jotain päiväkirjojakin muistaakseni. Epämääräisten raapustelujen jälkeen vihko taisi unohtua ja seuraavana onkin 15.5.1999 kirjoitettu "jokainen joka lukee tämän saa töhertää tähän jotain muistoksi". Ja niin me ollaan tehty. 

 photo vihko2_zps510397f6.jpg
Tyylikäs kala ja ongen päässä mamma, 1997.

 photo vihko7_zps34cae036.jpg
Mun top3 -kaupat vuonna 2002. 

 photo vihko6_zps760e3016.jpg
Päästiin B-tyttöjen sm-sarjaan 2003. 

 photo vihko10_zpsebbe22db.jpg
2006 käytin näköjään sanaa moe, olin herkkulakossa ja odotin 18v synttäreitä..

 photo vihko4_zps103d009c.jpg
Löysin myös meidän synttärikuvan vuodelta 2006. Tai siis tuo oli lehdessä sillon, kun täytettiin 18v.

 photo vihko5_zps7fd49d49.jpg
Kaupungit Euroopassa jonne haluan, kaikki nähty! Tämä haaveilu on vuodelta 2007.

Tasaisin väliajoin, vuoden tai parin välein ollaan Jennan kanssa molemmat kirjotettu vihkoon kuulumisia, listattu parhaita kavereita, piirretty sydämiä, joissa on sisällä poikien nimiä, kerrottu elämän isoista muutoksita (ala-asteelta yläasteella siirtyminen, korisjoukkueen vaihtaminen, lukio, omilleen muuttaminen, muutot, poikaystävät, avopuolisot, yliopisto-opiskelut..). Kaikki ne on tiivistetty tuohon vanhaan muistivihkoon.

 photo vihko1_zps0c0e71bb.jpg

Mä kirjoitan tästä siksi nyt, että löysin tänään tuon vihkon pitkästä aikaa. Muistan että Jenna toi sen mulle jokin aika sitten, mutta mun viimeisestä kirjoituksesta on ehtinyt kulua jo yli kolme vuotta! Jennan viimeiset kuulumiset on toukokuulta 2012. Aika menee niin nopeasti. Tänään taas avasin uuden sivun ja tiivistin muutamaan lauseeseen viimeiset kolme vuotta, tämän hetkisen elämäntilanteeni ja ihan vaan arkiset kuulumiset. Ennen sitä tietenkin luin kaikki kirjoitukset läpi hymy huulilla. Keksittiin kyllä hauska idea sillon 1999. Parasta tässä on mun mielestä se, miten vihko aina löytyy jostain ja siihen kirjottaa ne just sen hetkiset fiilikset ja kuulumiset, turhia miettimättä.

Nyt aion laittaa tämän kirjan taas talteen tai ehkä annan sen joskus taas Jennalle. Saa nähdä koska se seuraavaksi jostain löytyy. Usein se on putkahtanut esiin muuttojen yhteydessä, tänään löysin sen kun yritin etsiä valokuvia erästä postausta varten. Olisihan se hauska, jos ihan oikeasti pääsisin 69-vuotiaana lukemaan näitä vanhoja kirjoituksia. Harmi että sivut taitaa loppua kesken!

11 kommenttia:

 1. Vitsi miten hieno idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen kyllä tyytyväinen että sillon joskus keksittiin noin ihan idea!

   Poista
 2. Tällaiset löydöt on kyllä parhaita :D Harmittaa nyt kun puolet kamoista on varastossa laatikoissa, ettei pääse tällaisia löytöjä tekemään! Teitä muuten lykästi, kiva blogi! – http://suuntaviiva.blogspot.com/2014/03/uudet-blogiloydot.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa! Ehkä joskus ehdit penkomaan :) Kiitos maininnasta!

   Poista
  2. Toivotaan :) Sitten joskus kun taas asettuu pysyvästi aloilleen! Eipä kestä :)

   Poista