lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kööpenhaminan katumuotia

R: Kööpenhaminassa ihmiset olivat tosi tyylikkäitä. Suosituin asuyhdistelmä oli ehdottomasti musta pitkä takki, mustat pillifarkut, harmaa huivi ja lenkkarit. Eniten näkyi Niken Air Maxeja, New Balancea ja Adidaksen perinteisiä tennareita. Lenkkareita oli ihan kaikilla tyylikkäistä bisnesmiehistä pieniin lapsiin ja vanhuksiin. Innostuttiin vähän bongailemaan katumuotia ja otettiin aina tilanteen tullen kuvia tyylikkäistä ihmisistä (tai siis enimmäkseen kengistä). Miettiin että olisi hauska mennä kysymään tyylikkäiltä ihmisiltä saisiko ottaa kuvan, mutta ei me uskallettu. Ehkä (Suomessa) vielä joskus. Olisi hauska alkaa pitää vaikka jotain Turku Streetstyle -blogia, sellainenhan taisi joskus ollakin.. Mutta, tässä siis meidän bongauksia ja vähän Kööpenhaminan katumaisemia.

 photo fash4_zps726a0218.jpg
 photo fash8_zpsb40e7128.jpg
 photo fash1_zps2e1e6bdf.jpg
 photo fash2_zpse0a147e1.jpg
 photo fash3_zps7816db26.jpg
 photo fash1_zpsee463583.jpg
 photo fash12_zps1ce32a3c.jpg
 photo fash7_zps3921d5d6.jpg
 photo fash2_zps5703eab2.jpg
 photo fash9_zpseb5170c2.jpg
 photo fash11_zps5231f1b2.jpg
 photo fash10_zps7ff631e2.jpg
 photo fash6_zpsa3025c7b.jpg
 photo fash5_zpsdfa382ec.jpg

Hintataso Tanskassa (tai ainakin Kööpenhaminassa) on vähän korkeampi kun Suomessa. Monissa kahviloissa hinnat oli samaa tasoa kun Suomessa tai usein jopa enemmän. Vaatekaupoissa sama vaate saattoi maksaa huomattavasti enemmän tuolla kun meillä täällä Suomessa. Varsinkin Bikbokin hinnoissa sen huomasi hyvin, toppi joka maksaa suomessa noin kympin, maksoi tuolla lähemmäs 15 euroa. Tanskalaisilla tosin palkkatasokin on keskimäärin korkeampi kun Suomessa (mutta veroja maksetaan enemmän..), että ei siellä sen kalliimpi ole kuitenkaan asua. Hassua vaan suomalaisen turistin näkökulmasta, kun normaalisti melkeen mihin tahansa matkatessa hintataso kohdemaassa on alhaisempi kun kotimaassa. Mutta, kyllä Tanskassakin pienellä budjetilla pärjäsi oikeen hyvin, mitä nyt shoppailut jäi ihan minimiin, koska ei yksinkertaisesti ollut järkeä ostaa kalliimmalla vaatetta, jonka voi saada halvemmalla täältäkin. Muutama kiva juttu lähti kyllä mukaan New Yorkerista, toinen on niiin epäriikkamainen kun vaan voi, mutta silti niin ihana! Näette sen asukuvissa mahdollisimman pian.

Jennakin jo aiemmin mainitsi, että tuolla reissussa sai kyllä hyvin inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Mä etsinkin heti lukulistalle tanskalaisia blogeja, harmi etten vielä löytänyt mitään kivoja. Tiedättekö te joitain? Missä kaupungeissa teidän mielestä ihmisillä on inspiroivin tyyli? Mun listalla Kööpenhamina nousi aika ylös, mutta onhan Lontoossa ja Tukholmassakin tosi tyylikkäitä ihmisiä.

4 kommenttia:

  1. Lenkkarit yhdistettynä mihin vaan vaatteisiin oli tosi suosittuja oslossakin noin vuosi takaperin, tyylikkäitä ihmisiä sielläkin :-)

    VastaaPoista
  2. Neloskuvan naisella on kyllä iiiiiiiihana asu !! :) Ja ihania lenkkareita !

    -Maria

    http://dejiss.blogspot.com

    VastaaPoista