tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kohti puolimaratonia

J: Reilu kuukausi sitten ilmottauduttiin Riikan kanssa St Albansin puolimaratonille. Ajatus puolikkaasta tuntui silti vielä todella kaukaiselta. Ei oltu käyty kun pari kertaa lenkillä siihen mennessä. Toinenkin niistä kerroista oli jouluaattona Halikossa. Naurettiin myöhemmin, että siitä se ajatus lähti, kun juostiin joulukinkun ja konvehtien kuvat mielessä vesisateessa autiolla Halikon pururadalla. Mulla taisi olla jotkut monta vuotta vanhat lenkkarit ja kummallakaan ei ollut edes urheilutoppia päällä. Eihän meidän ollut tarkoitus juosta, hyvä kun jaksettiin raahautua kävelylle sateeseen. Nykyään jaksaa jo paremmin. Aika nopeasti se kunto kasvaa, tai tässä tapauksessa ehkä palautuu takaisin..


Nyt on menty jo aika paljon eteenpäin. Ollaan käyty keskimäärin kaksi kertaa viikossa lenkillä nyt muutaman viikon ajan, salilla ihan normaalisti ja koristreeneissä. Meillä ei kummallakaan ollut huono kunto ennen lenkkeilyn aloittamista. Lenkkeily on aina vaan tuntunut vähän tylsältä, kun ei ole ollut mitään tavoitetta. Nyt on tavoite asetettu ja siellä lenkillä on vähän pakko käydä! Mitä useammin ollaan sinne lenkille raahauduttu, niin sitä enemmän mä olen alkanut lenkkeilystä pitää. Ollaan tähän mennessä mennyt PPP-vauhdilla, eli pitää pystyä puhumaan. Tarkoituksena olisi tässä pikkuhiljaa välilla ainakin nopeuttaa tahtia ja ottaa mukaan intervalleja.. Kolme viime viikkoa on mennyt suunnilleen näin:

Viikko1: maanantai 6,66km 43min ja keskiviikko 5,70km 35min (to+la+su sali+(ti koris Riikka))
Viikko 2: keskiviikko 8,64km 50min ja lauantai 7,63km 47min (ti koris ja ma+to+su sali)
Viikko 3: maanantai 7,10km 44min ja torstai 5,25km 30min (ti koris ja to+pe sali, la NRJ workout)

Keskivauhti on ollut noin 9,5-10,5km/h. Nämä luvut on Sports Trackeristä. Ollaan muistaakseni viisi lenkkiä juostu kahdestaan ja yhden vedin yksin. Riikka on tainnut juosta ainakin pari lenkkiä yksin, mutta aika samat matkat meille on kertynyt. Oon muuten huomannut, että treenikaverin kanssa jaksaa oikeasti juosta paljon paremmin. Yksin juostessa lähden helposti heti alkumatkasta liian kovaa ja väsähdän jo parin kilometrin jälkeen. 


Tämä viikko onkin pian jo melkein puolessa välissä. Tänään on koristreenit, huomenna pitäisi ehtiä lenkille ja loppuviikosta ei sitten ole tietoa. Luvassa on kaverien näkemistä, synttärijuhlintaa ja muuta hauskaa, eli en tiedä miten ehtii lenkille. Ensi viikolla meillä on keskiviikkona korispeli ja perjantaina lähdetään Köpikseen, eli saa nähdä ehtiikö sillonkaan montaa lenkkiä juosta salitreenien lisäksi. Oli jossain vaiheessa juttua, että lenkkarit lähtisi mukaan myös reissuun, mutta saa nyt nähdä jaksaako siellä juosta ;) Kööpenhaminan reissun jälkeen onkin enää 11 viikkoa h-hetkeen, eli ei saisi paljon näitä yhden lenkin viikkoja tulla. Mä innostuin tenttiin lukiessa suunnitella meille kunnon juoksuohjelmankin, luvassa olisi pian ensimmäiset piiitkät lenkit ja vähän intervalleja ;)

Mulla olisi hankintalistalla uudet lenkkarit ja sykemittari. Tähän saakka on menty ihan omaa kroppaa kuuntelemalla, mutta se sykemittari helpottaisi kyllä hurjasti oikealla sykealueella pysymistä. Lisäksi se voisi antaa vähän tarkemman arvion nopeaudesta ja matkasta, välillä musta tuntuu etten oikein luota tuohon Sports Trackeriin, vaikka sekin on ollut ihan korvaamanton apu. Niin ja juoksuhousut on myös ostoslistalla, vanhoissa on sauma vähän ratkennut juuri takapuolen kohdalta :D

8 kommenttia:

 1. sykemittari olis kyllä hyvä hankinta! antaahan se niin tarkemman arvion kaikesta :) Vaikkakin oma kroppahan sen tahdin määrää! :) ihana, että ootte innostunu juoksemaan :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä hankkia sellanen! Vinkkejä hyvästä? Ja ihanaa, että olen innostunut :D Toivottavasti innostus ei lopahda ihan äkkiä..

   Poista
 2. Katoin pikaisesti että tuossa kirjojen vieressä oli kossupullo :D ahaahah, se oliskin hyvä salainen ase puolimaratonia varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha ei sentään :DD Se olis jo aika hullua. Ei varmaan juoksu kulkis..

   Poista
 3. katsoinko väärin mutta pidätkö lepopäiviä ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit katsoa väärin, joka viikko on ollut vähintään 1 lepopäivä!

   Poista
  2. Jep, joka viikko ollut yksi. :) Ja muutenkin ollaan koitettu ryhmittää niin, ettei kahta lenkkiä tule ihan peräkkäisinä päivinä ja salilla kolmijakoinen ohjelma, eli kyllä sitä lepoa kaikille lihasryhmille tulee.

   Poista
 4. Sykemittari on kyllä kelpo lenkkikaveri, itsellä ainakin helpotti sitä oman jaksamisen seurailua aika hyvin :) Itselläkin olisi taas kauheet poltteet pitkänmatkan juoksuun, mutta taitaa jäädä nyt keväältä ainakin välistä.
  Tsemppiä kauheesti treenailuihin molemmille, juokseminen on kivaa:)

  VastaaPoista