keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

kaupunki, jossa talot on värikkäitä ja ihmiset pukeutuu mustaan

R: Ennen reissua meille sanottiin, että Kööpenhaminassa on helppo kävellä paikasta toiseen. Mutta pieni merenneito on kuulemma niin kaukana, että sinne ei jaksaisi kävellä, ei ainakaan molempiin suuntiin. No me käveltiin! Oikeasti se matka oli paljon lyhyempi kun olin ymmärtänyt, mikäs siinä kävellessä kun aurinko paistoi, maisemat oli nättejä ja matkalla pysähdyttiin aamukahville.

 photo la3_zpsc56d9e67.jpg
 photo la9_zps26bfbe37.jpg
 photo la6_zps16a5c917.jpg
 photo la2_zps42f8fae5.jpg
 photo la8_zps33be6c02.jpg

Keskustan alueella oli tosiaan helppo kävellä paikasta toiseen. Metrojakin olisi kulkenut, mutta ne on kuulemma kalliita. Meidän hotelli oli lähellä rautatieasemaa, ihan täydellinen sijainti. Siinä nurkilla oli tosi paljon muitakin hotelleja, en enää ihmettele miksi kaikki ihmiset, joiden kanssa juttelin Kööpenhaminasta, kertoivat majoittuneensa rautatieaseman lähellä.. Lauantaina me oltiin kunnon turisteja ja käveltiin kamerat kaulassa pitkin kaupunkia. Käytiin katsomassa Pientä merenneitoa, joka oikeasti oli tosi pieni.

 photo la1_zps47a0c64b.jpg
 photo la5_zps916dbf73.jpg
 photo la4_zpsef8faaf0.jpg

Naureskeltiin turisteille, jotka kerääntyivät kasoittain pienen merenneidon ympärille. Nähtiin se ihmismassa paljon ennen sitä patsasta, mutta siellä kaikkien turistien takana se oli. Ja olihan se pieni, mutta ihan hauska nähdä. Muistan lukeneeni siitä ruotsin kirjoista joskus yläasteella tai lukiossa. Toinen oppikirjoista tuttu must see-paikka, jossa lauantaina käytiin, oli Christianian vapaakaupunki. Siitä on tulossa ihan erilinen postaus myöhemmin, oli meinaan näkemisen arvoinen ja ajatuksia herättänyt paikka.

 photo la7_zps71bf9aa7.jpg
 photo la11_zps1d2a4589.jpg
 photo la10_zps45ebfc71.jpg
 photo la3_zpsa88e555b.jpg
 photo la2_zps470fd1cb.jpg
 photo idriikka_zps6e737d8b.jpg

Matkalla Christianiaan hypittiin trampoliinilla, nähtiin Kööpenhaminan oopperatalo, meinattiin lentää tuulen mukana, mietittiin ruskettuuko kevätauringossa ja ihasteltiin kauniin värisiä taloja, joita oli joka nurkan takana. Lauantain syötiin myös tosi hyvässä vegebuffetissa, löydettiin kaupasta Ginger Lemon Somersbytä ja mentiin ajoissa nukkumaan. Me oikeasti nukuttiin jokaisena yönä vähintään 11 tuntia, kuinka rentouttavaa! Joidenkin mielestä ollaan ehkä tylsiä, mutta meidän reissu oli tuollaisena ihan täydellinen.

Lisää reissukuvia, katumuotibongauksia (tai oikeastaan kenkäbongauksia) ja asukuvia luvassa vielä myöhemmin. Ei millään pysty yhteen tai edes kahteen postaukseen tiivistämään kaikkea reissussa nähtyä! 

8 kommenttia:

 1. Teillä on tainnut olla siis oikein onnistunut reissu :) Mun veli kävi muutamia vuosia sitten Köpiksessä ja tykkäsi siitä kanssa hurjasti.Tosin valitteli kun siellä oli kaikki kalliimpaa mitä Suomessa :D ei nyt paljoa mutta kuitenkin. Voi kun itsekkin saisi lähdettyä edes sinne Lontooseen ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi onnistunut! Suosittelen kyllä Lontoota ehdottomasti :)

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta paikalta! Mä oon aina halunnut Köpikseen, mut toistaiseksi en oo päässyt lentokenttää pidemmälle. :D

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo värikkäät talot! Mää sain just tehtyä viimeisen lontoopostauksen blogiini.. jos teitä kiinnostaa käyä kurkkaamassa niitä, niin tässä osote blogiini: http://palapelinkokoamista-enni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne oli ihania :) Ja voi miten kivoja sun Lontoo-postaukset!

   Poista
 4. Oi mitä ihania kuvia, tulee niin omat köpis reissut mieleen, vaikka en siellä kummallakaan kerralla mitään pitkää aikaa ollut.
  Teillä taisi olla oikein onnistunut reissu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä onnistunut reissu, voisin mennä uudelleenkin :)

   Poista