torstai 27. helmikuuta 2014

Throwback Thursday: Rauma

J: Tämän viikon Throwback Thursdayn matkakohde on Rauma. Rauma ei ole pelkkä matkakohde, vaan mun kotikaupunki kolmen vuoden ajalta. Nykyisin sieltä tulee käytyä harvemmin, tai no välillä tuntuu, että vähän liikaakin.. Keskimäärin pari kertaa viikossa reissaan sinne päin opiskelujen merkeissä. Sillon tosin näen pelkän okl:n ja seminaarinmäen ympäristön. Pitäisi muistaa, että Rauma on paljon muutakin! Idean tähän postaukseen sain tiistaina, kun kävelin pitkästä aikaa Vanhan Rauman läpi.

Rauma on kesäkaupunki, niin kuin moni muukin suomalainen kaupunki. Se heräilee eloon aina ensimmäisten jäätelökioskien ja terassien ilmestyttyä Vanhan Rauman maisemiin. Vanha Rauma on Unescon maailmanperintökohde ja sieltä löytyy toinen toistaan ihanempia pieniä kauppoja ja kahviloita. Kahviloista mun suosikki on ehdottomasti Cafe Sali. Sen lisäksi, että sieltä saa aivan törkeän hyvää kahvia ja kakkuja, sinne mahtuu paljon hyviä muistoja. Joskus siellä on opiskeltu, joskus suunniteltu tulevia reissuja ja sinne on menty kahville sillon, kun nähdään tutulla porukalla monen kuukauden jälkeen. 


Rauman yksi kuuluisimpia tapahtumia on varmaan pitsiviikko. Sillon Rauma vasta eloon herääkin! On pitsimissin valintaa, pitsiturnaus, mustan pitsin yö.. Pitsiä ja ihmisiä joka puolella! Pitsiviikko järjestetään yleensä heinäkuun viimeisellä viikolla. Suosittelen vierailemaan Raumalla sillon, jos vaan on mahdollisuus. Ja jos Raumalle eksyy, kannattaa käydä kurkkaamassa myös Suomen kapeinta katua, Kitukränniä! Mä ihan oikeasti luulin sen vielä kapeammaksi ja pidemmäksi kun ensimmäistä kertaa näin.. Ihan hauska kuitenkin, ainakin tuo kyltti!


Vanhoja kuvia selaillessa tuli vähän ikävä Raumaa ja erityisesti kesää! Pakko varmaan tänä vuonnakin merkata se mustan pitsin yö kalenteriin. Olisi kiva päästä edes kerran vuodessa fiilistelemään Raumaa ilman, että tarvitsee samalla reissulla istua luennolla ;) Rauma on kyllä ehdottomasti yksi mun suosikkikaupunki Suomessa heti Turun ja Salon jälkeen! 

18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia oot täältä saanut :)
  Muutin syksyllä pois Raumalta ajatellen että "ei enää ikinä (t)Raumaa", jotenkin sitä vaan haluaa aina palata tänne, ja kauhea ikävä Wanhaa Raumaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noi on osa tosi vanhoja kuvia :) Mä en kyllä muuttais sinne enää takas, mutta joskus on kiva käydä :)

   Poista
 2. Haluun Saliin kahville porukalla! Vois mennä ens viikon pe? ;)

  - Maria

  VastaaPoista
 3. Se on throwback, ei thrownback :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taas Jennalla väärin :D Mä viimekertaseen korjasinkin jo ;)

   Poista
  2. oho, mä vielä tarkistin ennen kun kirjotin sen, jossain muuallakin ollut sit väärin :o

   Poista
 4. nämä kuvathan kävisi vaikka Rauman matkailumainoksiin, aivan mahtavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä en nyt tiiä, mutta kiitos kuitenkin kehusta :)

   Poista
 5. Niin ihana toi sun kesäinen asu - rakastuin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi mekko on joku alelöytö H&M:stä ja se on jo pari kesää ollut mun suosikki:) Odotan niin jo mekkokelejä..

   Poista
 6. Ihana naapurikaupunki Rauma. ♥ Itse porilaisena pidän kyllä Raumaa ehdottomasti kauniimpana kaupunkia kuin Poria, vaikka Pori onkin tuttu ja turvallinen kotikapunkini. Raumalla on vaan ihan erilainen tunnelma ja vanha kaupunki on kaunis täynnä kivoja kahviloita ja putiikkeja. Tähtyisi käydä siellä useammin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, eikö porilaiset yleensä vihaa Raumaa? ;) Tai niin mä oon ymmärtänyt porilasiten tuttujen puheesta! Kannattaa kyllä käydä Raumalla nyt keväällä, ihan kun olis jossain ulkomailla.. :D

   Poista
  2. Noh, kai se vähän niinkin on. ;D Ainakin jääkiekossa vihataan!

   Poista
 7. Voi, mikä ikävä tuli kotikotiin! ♡ kauheen kivoja kuvia oot saanu otettua :)

  VastaaPoista