torstai 20. helmikuuta 2014

Throwback Thursday: Milan, Italy

R: Mietin pitkään seuraavaa Throwback Thursday -kohdetta ja päätin että tällä kertaa haluan kirjoittaa Milanosta. Aiemmat Throwback Thursday postaukset ja muutkin matkapostaukset löytyy ulkomailla-tagin alta. Käytiin Jennan kanssa Italiassa, Milanossa, kesällä 2010 ja matkakohde valikoitui puhtaasti sen perusteella, mihin sai halvat lennot juhannuksena. Ryanair lentää Tampereelta Milanoon ja saatiin menopaluu-lennot (jos oikein muistan..) noin 100 eurolla. Meillä ei ollut oikeen mitään odotuksia Milanosta, haluttiin vaan irtiortto arjesta ja kesätöistä.


Matka alkoi muuten hyvin, mutta heti ensimmäisenä päivänä metro oli jostain syystä suljettu ja meidän hotelli oli kolmen kilometrin päässä keskustasta. Meillä ei ollut mitään tietoa millä busseilla päästäisiin hotellilta keskustaan, eikä karttaakaan ollut mukana. Onneksi matka on yleensä hauska aloittaa pienellä seikkailulla, joten hypättiin vaan ensimmäisen vastaantulevan bussin kyytiin ja päästiinkin sattumalta heti lähelle keskustaa. Onneksi muina päivinä metro toimi, sillä oli helppo kulkea keskustaan vähän kauempaakin.


Reissuun lähtiessaä tiedot Milanosta oli aika vähäiset, ensimmäisenä Milanosta tuleekin mieleen muoti ja toisena Duomo. Duomo oli oikeastaan ainut nähtävyys, josta olin kuullut ennen reissua ja jonka näkemistä odotin.. Ja olihan se upea! Duomo oli ihan mielettömän kaunis iltaisin niihin aikoihin, kun aurinko alkoi laskea ja oli sellanen ihana kesäillan valo. Muistan miten istuttiin siinä portailla kymmenien muiden turistien tavoin, syötiin italialaista jätskiä ja heitettiin tyhmää läppää. Milanon matkaa muistellessa mulla tulee heti ekana mieleen ruoka. Syötiin pizzaa tai pastaa ja jätskiä varmaan jokaisena päivänä. Lisäksi meidän hotellin aamiainen oli ihan mieletön, en ole missään saanut aamiaisella niin montaa erilaista kakkua, leivosta, piirakkaa, patonkia.. Harmi kun en millään muista hotellin nimeä, voisin nimittäin suositella sitä ehdottomasti kaikille!


Syömisen lisäksi reissuun kuului tietenkin shoppailu ja rentoutuminen! Yhtenäkin iltapäivänä maattiin vaan puistossa ja ihasteltiin italialaisten puistoelämää. Milanossa oli paljon viihtyisiä puistoja, joissa oli ihana hengailla ja viettää aikaa. Käytiin myös Milanon eteläosissa sijaitsevalla Naviglio Grande -kanaalilla. Kanaalin varrella oli tosi paljon myyntikojuja, kirpputoritavaraa, uutta ja vanhaa. Milanossa oli kuitenkin sillon tosi kuuma, niin ei taidettu jaksaa pahemmin kierrellä kojuja. Kesällä kuumalla säällä kaupunkilomille kannattaa kyllä lähteä rentoiluasenteella, nauttia puistoista, rannoista, jätskistä jne, eikä juosta kiireellä paikasta toiseen, jotta varmasti ehtii nähdä kaiken.. Milanostakin olisi varmasti jäänyt ihan erilainen kuva mieleen, jos sää olisi ollut erilainen. Vähän viileämmällä säällä oltaisiin varmaan kierrelty paljon enemmän nähtävyyksissä tai istuttu enemmän kahviloissa ja ravintoloissa (nyt maattiin vaan puistoissa ja mentiin kuumuudelta pakoon vaatekauppoihin). Mun mielestä ehkä paras sää kaupunkilomalle on sellanen noin 20 astetta lämmintä ja puolipilvistä. Sellanen sää, että jaksaa kävellä paikasta toiseen ja kierrellä nähtävyyksissä, mutta että voi pysähtyä välillä vaikka puistoon istuskelemaan.

Milanosta jäi tosi positiiviset fiilikset ja voisin hyvin mennä sinne uudelleenkin. Kulkeminen Milanossa oli helppoa metrolla ja bussilla, keskustan alueella paikasta toiseen pääsi kätevästi kävellen. Lentokentältä pääsi muistaakseni melko edullisesti ja vaivatta siistillä bussilla keskustaan, joten reissu oli kaikinpuolin tosi vaivaton ja onnistunut. Jos joskus vielä reissaan Milanoon, niin  samalla haluaisin ehdottomasti kierrellä muuallakin pohjois-Italiassa, siellä on tosi kaunista!

4 kommenttia:

 1. vaikuttaapa kivalta kohteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milano oli kyllä kiva :) Sopiva tollaselle kolmen yön reissulle!

   Poista
 2. Ihana postaus ja pääsin heti tunnelmaan mukaan! Mun Milanokokemus oli hyvin erilainen, olin liikkeellä oman auton kyydissä olisiko ollut viikonloppuna klo 16 aikoihin. Puoli tuntia jonossa ja sen jälkeen uukkari kohti Saksaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oho, vähän erilaiset kokemukset tosiaan :D Miksi siellä niin pitkä jono oli?

   Poista