torstai 13. helmikuuta 2014

Throwback Thursday: Greece, Athens

R: Jenna aloitti viime viikolla Throwback Thursday-postaussarjan kirjoittamalla Espanjan reissuista. Mä ajattelin jatkaa tällä kertaa Kreikalla! Olen käynyt Kreikassa neljästi, kerran Korfulla, kaksi kertaa Rodoksen saarella ja  kerran Ateenassa. Tässä postauksessa keskitytään tuohon viimeiseen, eli Ateenan matkaan.

Ateenassa käytiin äitin ja Jennan kanssa neljä vuotta sitten, keväällä 2010. Meidän matka sai huonon alun, kun jatkolento Budapestistä Ateenaan oli peruttu lakon vuoksi. Vähän aikaa jo luultiin että joudutaan palaamaan Suomeen ennen kun matka ehti kunnolla edes alkaa. Päätettiin kuitenkin monien muiden Ateenaan matkalla olleiden tavoin lentää Thessalonikiin, joka sijaitsee noin 500 kilometrin päässä Ateenasta. Thessalonikissa etsittiin epätoivoisesti kyytiä Ateenaan, se ei ollut helppoa, sillä koko Kreikassa oli sillon ihan äkkiseltään aloitettu lakko, joka koski myös suurinta osaa junista ja busseista. Muistaakseni törmättiin muihin suomalaisiin, joista joku oli käynyt Ateenassa (ja Thessalonikissa?) aiemminkin ja tämän ihmisen ansiosta löydettiin bussi, jolla päästiin lähtemään illalla kohti Ateenaa. Se taisi olla ainut bussi, jolla oli mahdollista päästä Ateenaan ja me saatiin onneksi liput siihen. Matka kesti tosi monta tuntia (muistaakseni 8-9), enkä edelleenkään tiedä millaisissa maisemissa ajettiin, koska oli yö ja pimeää. Lopulta kuitenkin päästiin aamuyöstä Ateenaan ja bussi sattui (onneksi) pysähtymään melko lähellä meidän hotellia, joten päästiin lopulta pienen mutkan kautta perille. Tämän jälkeen olen muuten aina katsonut, että hotellissa olisi mieluiten 24h avoinna oleva reception, oli meinaan ihana sillon aamuyöstä päästä heti nukkumaan!


Me taidettiin olla niin innoissamme uudesta kaupungista ja Ateenasta, että herättiin seuraavana aamuna vaan muutaman tunnin yöunien jälkeen. Ja onneksi herättiin, ensimmäisenä päivänä oli ihana sää. Mulla tulee nykyään aina heti se lämmin aurinkoinen päivä mieleen, kun muistelen tätä Ateenan matkaa. Oli poikkeuksellisen lämmin maaliskuinen päivä ja oli jotenkin tosi hyvä fiilis, kun kaikkien alkuvaikeuksien jälkeen päästiinkin perille. Ateenassa oli kyllä tosi kaunista. Kiivettiin Akropolis-kukkulalle, josta oli mahtavat näköalat. Valkoiset talot on jotenkin niin Kreikkaa. Aloin muuten tätä postausta kirjoittaessa haaveilemaan matkasta jonnekin lämpimään. Ei välttämättä edes minnekään rantalomalle, mutta haluaisin jonnekin, missä on jo kevät! Onkohan maaliskuun puolessa välissä Kööpenhaminassa jo kevät?


Tämä Jennan kuva Akropolis-kukkulalta on ehkä yksi mun kaikkien aikojen suosikki lomakuvista. Tässä on jotenkin niin ihana fiilis, muistan miten otettiin tota kuvaa ja yritin epätoivoisesti selittää mihin suuntaan käsiä pitäisi liikuttaa että ne olisi oikeassa kohdassa. Taustalla näkyy turisteja, historiaa, sinistä taivasta, sopivasti kaikkea! 


Myös tämä hyppykuva on jotenkin niin legendaarinen. Niin hieno tausta, sopivasti jotain likaa linssissä ja kaksi ehkä vähän väsynyttä matkaajaa pelleilemässä. Tehtiin kärrynpyöriä, hypittiin ja otettiin kuvia. Kärrynpyörien kohdalla puiston "vartijalla" taisi tosin tulla mitta täyteen, ymmärrettiin pillin puhalluksesta, että kärrynpyörät ei kreikkalaisten mielestä taida sopia temppelin raunioille..


Tuolla Ateenan matkalla taisin ihastua enenmmän ja enemmän kreikkalaiseen ruokaa. Tsatsiki on niiin hyvää! Teen sitä tosi usein itse kotonakin, mutta kyllä parasta (tietty!) olen syönyt Kreikassa fetasalaatin ja vaalean leivän kanssa. Nam! Kreikka on aina ollut yksi mun lempparimaista, johtuu varmaan siitä että tein ensimmäisen "oikean" ulkomaanmatkani Kreikkaan Korfulle. Siitä reissusta taitaa muuten pian jo tulla 10 vuotta täyteen, hullua miten nopeasti aika menee! Haluaisin ehdottomasti joskus vielä Kreikkaan, siellä on vaikka miten paljon pieniä ihanan näköisiä saaria. Ja sitä hyvää ruokaa. Onneksi Kreikkaan pääsee helposti (ja halvalla..) Suomesta joko omatoimisesti tai halutessaan vaikka pakettimatkalle.

Oletteko käyneet joskus Ateenassa tai jossain muualla Kreikassa? Sehän taitaa olla yksi suomalaisten suosikkilomakohteista, enkä kyllä yhtään ihmettele miksi..

2 kommenttia: